Volite li kampovanje?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.100
U šumi, pokraj reke, jezera , na planini ili bilo gde u predivnoj prirodi .
zapali-iz-grada-kampovanje-08.jpg

Ali ako se plašite životinja , buba, leptira, komaraca , veverica, ptica, nocnih zvukova prirode, huka sove i slicno onda bolje da razmislite da li da idete u kampovanje pod šatorom. Ali, ako volite prirodu i spremni ste da ostavite beton grada iza sebe bar za vikend, uživate u tišini i mirisima prirode onda obavezno kampujte

Za kampovanje pšod šatorom je potrebno par osnovnih stvari .Pre svega šator, vreca za spavanje, podloga za vreću,prekrivac, baterijska lampa, primus (rešo), kao i nož, sekira i ašov,voda i hrana, sprej protiv buba,vrece za smece ,posuda za kuvanje, plastični set za ručavanje, probor za higijenu, hepo kocke, prva pomoc, termos,upaljac ili šibice,briketi, peskiri, papir i olovka, igla i konac, krema za sunce, pištaljka, karta, kompas, mobilni i jos po nešto :)
kampovanje-830x0.jpg

Fotografija-1-1024x575.jpg

kampovanje-arbinje.jpg

Pogledajte prilog 896124
Ali ako se plašite životinja , buba, leptira, komaraca , veverica, ptica, nocnih zvukova prirode, huka sove i slicno onda bolje da razmislite da li da idete u kampovanje pod šatorom. Ali, ako volite prirodu i spremni ste da ostavite beton grada iza sebe bar za vikend, uživate u tišini i mirisima prirode onda obavezno kampujte

Za kampovanje pšod šatorom je potrebno par osnovnih stvari .Pre svega šator, vreca za spavanje, podloga za vreću,prekrivac, baterijska lampa, primus (rešo), kao i nož, sekira i ašov,voda i hrana, sprej protiv buba,vrece za smece ,posuda za kuvanje, plastični set za ručavanje, probor za higijenu, hepo kocke, prva pomoc, termos,upaljac ili šibice,briketi, peskiri, papir i olovka, igla i konac, krema za sunce, pištaljka, karta, kompas, mobilni i jos po nešto :)
Pogledajte prilog 896127

Pogledajte prilog 896129
Pogledajte prilog 896130
Ne. Nije to za mene.
Kampovala sam jednom na jezeru, ali sam se posle tri dana vratila u grad. 😁
Ne kupam se u jezerima i plašim se zmija.

@Nina

Zaboravila si najopasnije zivuljke - krpelje. U ovoj travuljini ne bih kampovao.

Dok sam imao plac imao sam celu opremu satore, sklopive krevete za kampovanje koji staju u torbe koje mogu da se nose. Onda se to ponekad razapne kao zezancija. Satore vise nemam, a krevet neki je mozda preziveo na terasi.

A onako odistinski - vojska posle rata. Dosli smo u Vladicin han taj deo Srbije i spavali u satorima. Ono logor po PS-u. Jedno 15 dana dok se nisam skinuo.

A gde bih isao - na Kilimandzaro. Climb Kili avantura. To moze. Ali moram da se spremim. Posle preloma ramena i dve korone prosle godine, trebace mi bar godinu dana da se spremim i to od momenta kad pocnem. A to je uvek od sutra. :D

Ja sam kampovala dosta ranije, no uglavnom samo noc -dve...pocevsi od moto skupova, lokalno...drustvo, suma, kotlic, jezero, nocno kupanje...a i na putovanjima.
Meni priroda nikada nije smetala.
Vec duze vreme ne kampujem...sve i da se zadesi da prespavam napolju, pre bih u kolima recimo, ne vidim svrhu vise satora.
Malo sam se bacila i u komotnije vode...probala to...izivela se tog tipa...idemo dalje :)
Higijena je nesto sto mi je ogroman minus kod kampovanja, sem ako se ne ides bas u neki kamp gde postoji higijenski cvor (a ja te kampove nikada nisam volela). Natrpano, galama i cesto prljavo.
Ne privlaci me vise. Mogu celu noc da budem budna recimo, blenem u zvezde, auroru, sta god...ne moram da spavam napolju.

Dodala bih da neke destinacije zahtevaju spavanje u satorima, kao sto su dzungle, puste plaze....No to je vec druga prica...
Ukoliko bih opet isla na taj tip putovanja, ne bi me sprecilo sto nema kreveta u blizini :)

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 896124

Pogledajte prilog 896127

Pogledajte prilog 896129
Pogledajte prilog 896130
Bilo je davno...zavrsio srednju skolu i ortak i ja...dva meseca na Jadranu...i dan danas kad se toga setim,na licu mi se pojavi :)
Kasnije,jos jednom...planirano bilo 21 dan...dami se nije svidelo,komarci i sta vec...i morali smo iznajmiti sobu..i to je bio i kraj moje karijere kampovanja.

Pogledajte prilog 896124

Pogledajte prilog 896127

Pogledajte prilog 896129
Pogledajte prilog 896130
Sad...ne baš.
Nije da ne bih mogao da spavam na otvorenom..ali čemu to kada može udobnije ? ;)
Navikao sam na neki komfor, koliko god volim prirodu i uživam u boravku u istoj, toliko volim da imam makar minimalne uslove za prijatno spavanje...a pod minimalne ipak ubrajam čvrst zaklon od vremenskih neprilika i nešto makar nalik krevetu...:lol:

Ranije...nije bilo problema, gde se srušim tu spavam :mrgreen:....stolica, vreća, auto, top prage na požarstvu...you name it :rotf:

no i tu ima neka vrsta kamperskog, kompostnog toaleta...i tusiranje bas nije kao u raju....sem ako nisu izmislili nesto novo za sta nisam cula...
Koliko sam video sasvim korektni su tuševi u većini a u onim de lux su bolji nego u 90% kuća. A ne znam za toalete ali verovatno jesu kompozitni...mislim logično je zar ne? :huh: To je reciklaža?

Koliko sam video sasvim korektni su tuševi u većini a u onim de lux su bolji nego u 90% kuća. A ne znam za toalete ali verovatno jesu kompozitni...mislim logično je zar ne? :huh: To je reciklaža?
ima kesu ispod daske ili plastiku i sam je praznis ili negde ispustas...nisam bas 100% u toku :lol: ali tako sam videla kada sam gledala vanove.
A kupatila mogu da budu lepa...no tu isto...ili nadjes gde da se prikljucis pa da imas vodu ili imas cisternu i ogranicenu kolicinu vode.

ima kesu ispod daske ili plastiku i sam je praznis ili negde ispustas...nisam bas 100% u toku :lol: ali tako sam videla kada sam gledala vanove.
A kupatila mogu da budu lepa...no tu isto...ili nadjes gde da se prikljucis pa da imas vodu ili imas cisternu i ogranicenu kolicinu vode.
Ja sam duduk za to. Znaš me da se ja izvalim u hotelu uglavnom...ali da imam ovo naučio bih bez problema :)
Em volim da vozim, em imaš slobodu da staneš gde hoćeš i ostaneš koliko hoćeš...a opet i komfor....ma idi ...evo već sanjam...

Sve ostalo su sitnice :aha:

Ali kao što rekoh košta kao dobar stan u Beogradu.

Ja sam duduk za to. Znaš me da se ja izvalim u hotelu uglavnom...ali da imam ovo naučio bih bez problema :)
Em volim da vozim, em imaš slobodu da staneš gde hoćeš i ostaneš koliko hoćeš...a opet i komfor....ma idi ...evo već sanjam...

Sve ostalo su sitnice :aha:

Ali kao što rekoh košta kao dobar stan u Beogradu.
https://forum.krstarica.com/threads/kamp-kucice.919309/post-41907795

Meni je bitno da ima komfor ali ne mora da je napucano...i bez problema bi ga sama uredila...makar potrajalo i godinu dana...Samo vise nisam zaludjena za tim...Mesec, dva, tri max :)

Back