Volim muško!?

Kakvi hvalospevi, kakva čuda...
I oduvek je tako bilo, večito su muškarci hvalili muškarce.
Književnost počiva na slavljenju muškaraca, filmska industrija pršti od podviga muškaraca, svaka religija ima muškarca za boga.
Gledam emisije o podvizima muškaraca, grade mostove, idu na Severni pol, iskaču iz helikoptera, sva čuda rade, zaista je sve vredno divljenja, ali samo na TV-u to vidim.
U svakodnevnom životu, slika muškarca je obično dugačija i da im nije žena, znali bi samo da se popnu na drvo, ili da šutnu loptu. Ostatak vremena bi provodili kukumavčeći nad ženama koje su zmije, prevrtljive lažljivice i kučke.

Pa kada nece zene da ih hvale, onda moraju oni sami sebe. Mislim, ne moze to da ti nadoknadi zenske hvalospeve, ali jbga, od necega se mora ziveti.

draga antigona,
ja tebe mnogo volim i obožavam zato što si tako kočoperna i nakrivo nasadjena.:heart:

i odmah da ti kažem, selektivan vid, sluh i um mogu da nanesu mnogo gorčine u nečije življenje i zarobe život. :cry:
a to što ne voliš muškarce u globalu, to potpuno mogu da razumem, za to stvarno čovek mora imati veliko srce.
a i zašto bi volela npr.
one štrokave muškarce što prazne kontejnere... njih neće ni u knjigu ni u film, samo ih zatrpavaju tonama djubreta svakodnevno.
onog musavog rudara što kopa ugalj i ne vidi svetlost dana... da bi se hiljade antigona ogrejalo, a verujem da je svestan da ga te iste ne vole...
i da ne nabrajam dalje, ove što se zevzeče po dnu okeana, pustinjama i polovima, još i ostave tamo svoje koske... ko ih je bio po ušma.
ko će još da voli onog alberta sa neispravnim teorijama i ispravnim atomskim bombama, onog kristofera, da nije otkrio to što je otkrio danas bi svet bio mnogo lepši.
onog teslu i leonarda neću ni da pominjem jer su totalno izopačeni.
možda bi malkice, ipak, trebala voleti ove manje poznate što su izmislili mašinu za veš, sudove i ostale gluposti sa kojima se svakodnevno boriš.
mada i ne moraš, oduzeli su ti lepotu i uživanje odlaska na potok. niti si ih videla niti ćeš ih ikada videti... tako da te potpuno razumem.

meni je sasvim dovoljno što voliš samo mene i nikoga više! :heart2:

Autor citiranih premudrih redova ima ambivalentne pobude lupajući mi čvrge i u isto vreme deleći mi poljupce.

Ujedno mi perfidno poručuje da treba da budem zahvalna muškom rodu što me je oslobodio obaveze da idem na potok da perem veš jer je njegovo veličanstvo muškarac izmislio veš mašinu. Da je isti muškarac prao veš na potoku, a žena se školovala, kao što se nije školovala zahvaljujući muškarcu, onda bi žena u svojoj dokolici i trenucima ingenioznosti, mnogo ranije došla do takvog izuma koji se zove mašina za pranje veša.

Vekovna degradacija ženskog pola i njena socijalna podređenost, u naše vreme, u doba tzv. emancipacije žene, dostiže kulminaciju u vidu muške ironije formulisane frazom - vi žene niste ništa vredno ostavile na planu izuma i nauke uopšte. Pri tom se zanemaruje činjenica da je glavi krivac za njenu pasivnu ulogu u društvu bio taj isti muškarac.

Neću da nabrajam šta je sve ženski pol preživljavao kao nepravdu jer to nije tema, a i tekst bi bilo predugačak.

Bilo bi lepo osvrnuti se na onog đubretara koga spominješ zaboravljajući da se i žene bave čišćenjem ulica, WC-a, ulaza zgrada, pa stoga ovog nesrećnog đubretara neću ni da tretiram kao žrtvu kojoj treba ženski rod da bude zahvalan.

Stižemo do pitanja musavog rudara koji, zaboga, kopa u rudniku, ne da bi zaradio platu, ne da bi se ugrejao u miru toplog doma svog, već da bi kojekakve hiljade i hiljade antigona (malim slovom jer je zbirna imenica) ugrejalo svoje guzzice i uživalo u razmaženosti jer ne moraju više da peru veš na potoku i pošto imaju višak slobodnog vremena, mogu da ke.njaju o svojim pravima.

Pitanje rudara je u ovoj problematici ključno i suštinsko. Muškarcima je data veća mišićna masa nego ženama i ta masa mora imati neku funkciju, kao što je ženama data materica koja ima svoju funkciju. Primera radi, ovaj je dušu dao za u rudnik, a on se izležava kao neka konkubina.

eliad-cohen+h-magazine+2-1024x698.jpg

- - - - - - - - - -

Tako je Bog rekao da muškarac pati "u znoju lica svog" tj. u teškom radu, a žena u porođajnim mukama, ali nigde se ne naglašava da ta ista žena treba da zahvaljuje muškarcu što joj je omogućio da ima prva koja joj je muškarac na pravdi Boga osporavao i oduzimao hiljadama i hiljadama godina.

I nemoj da me voliš zato što sam kočoperna.
Kočoperne su kokoške i petlovi, a žene i ljudi su borbeni u odbrani svojih stavova.

Da je isti muškarac prao veš na potoku, a žena se školovala, kao što se nije školovala zahvaljujući muškarcu, onda bi žena...

U starom Rimu u skolu su polazila deca izmedju 7 i 15 godina. U skolama su sedeli i decaci i devojcice, a ponekad i robovi. U ostatku Evrope do 14. veka skole su vezane za samostane i crkve i u njima su se skolovali svestenici. Buduci vladari i njihovi najblizi rodjaci obrazovali su se na dvoru, gde su osim pisanja, pevanja i stranog jezika ucili i borilacke vestine.

Obrazovanje je bilo vezano za materijalni status a ne na podelu musko zensko.

Autor citiranih premudrih redova ima ambivalentne pobude lupajući mi čvrge i u isto vreme deleći mi poljupce.

Ujedno mi perfidno poručuje da treba da budem zahvalna muškom rodu što me je oslobodio obaveze da idem na potok da perem veš jer je njegovo veličanstvo muškarac izmislio veš mašinu. Da je isti muškarac prao veš na potoku, a žena se školovala, kao što se nije školovala zahvaljujući muškarcu, onda bi žena u svojoj dokolici i trenucima ingenioznosti, mnogo ranije došla do takvog izuma koji se zove mašina za pranje veša.

Vekovna degradacija ženskog pola i njena socijalna podređenost, u naše vreme, u doba tzv. emancipacije žene, dostiže kulminaciju u vidu muške ironije formulisane frazom - vi žene niste ništa vredno ostavile na planu izuma i nauke uopšte. Pri tom se zanemaruje činjenica da je glavi krivac za njenu pasivnu ulogu u društvu bio taj isti muškarac.

Neću da nabrajam šta je sve ženski pol preživljavao kao nepravdu jer to nije tema, a i tekst bi bilo predugačak.

Bilo bi lepo osvrnuti se na onog đubretara koga spominješ zaboravljajući da se i žene bave čišćenjem ulica, WC-a, ulaza zgrada, pa stoga ovog nesrećnog đubretara neću ni da tretiram kao žrtvu kojoj treba ženski rod da bude zahvalan.

Stižemo do pitanja musavog rudara koji, zaboga, kopa u rudniku, ne da bi zaradio platu, ne da bi se ugrejao u miru toplog doma svog, već da bi kojekakve hiljade i hiljade antigona (malim slovom jer je zbirna imenica) ugrejalo svoje guzzice i uživalo u razmaženosti jer ne moraju više da peru veš na potoku i pošto imaju višak slobodnog vremena, mogu da ke.njaju o svojim pravima.

Pitanje rudara je u ovoj problematici ključno i suštinsko. Muškarcima je data veća mišićna masa nego ženama i ta masa mora imati neku funkciju, kao što je ženama data materica koja ima svoju funkciju. Primera radi, ovaj je dušu dao za u rudnik, a on se izležava kao neka konkubina.

.

oh, sasvim očekivan odgovor. :(
djubretari i rudari. :confused:

ne, to nije bila poruka. moja ambivalentna (:lol:) reakcija je bila zbog ovog:
volela bih da postoji dokaz da su generalno i u svakom smislu superiorniji pa da kažem da volim muškarce u globalu

volim samo pojedince:heart:

i ne bih reagovao da je npr. pisalo ovo: volim muškarce u globalu, ne volim pojedince.
što bi na forumu rekli: to bi bilo politički korektno.:lol:

tražiš dokaz superiornosti da bi nekoga volela??? zašto bre? šta te to sprečava da voliš iako nismo superiorniji? (a jesmo :rotf:)

malopre mi je šapnuo moj veliki prijatelj Tenzin Gjatso da bi bio pravi izazov upisati te, preko veze naravno, u bilo koju školu tibetanskog budizma. :aha2:
onda bi se mooožda tvoj odnos promenio prema svim živim bićima, pa samim tim i prema muškim jedinkama ljudske vrste (u globalu :lol:)

volim muško-nego šta!

vi muški ste posebna sorta torti...ako ih jedeš svaki dan obilato umeju da gorče...a mnogo su lepe i neodoljive na oko i za nepca-ali od njiii' "stomak raste":mrgreen:

oh, sasvim očekivan odgovor. :(
djubretari i rudari. :confused:

ne, to nije bila poruka. moja ambivalentna (:lol:) reakcija je bila zbog ovog:

i ne bih reagovao da je npr. pisalo ovo: volim muškarce u globalu, ne volim pojedince.
što bi na forumu rekli: to bi bilo politički korektno.:lol:

tražiš dokaz superiornosti da bi nekoga volela??? zašto bre? šta te to sprečava da voliš iako nismo superiorniji? (a jesmo :rotf:)

malopre mi je šapnuo moj veliki prijatelj Tenzin Gjatso da bi bio pravi izazov upisati te, preko veze naravno, u bilo koju školu tibetanskog budizma. :aha2:
onda bi se mooožda tvoj odnos promenio prema svim živim bićima, pa samim tim i prema muškim jedinkama ljudske vrste (u globalu :lol:)

Aaaaa, pa ti si obletao kao kiša oko Kragujevca da bi na kraju konsatovao da volim samo tebe.

I još čekaš potvrdu svoje konsatacije e da bi se osećao superiorno.:rotf: ( što u svakom smislu jesi, samim tim što si muško )

[/SPOILER]

Tako je Bog rekao da muškarac pati "u znoju lica svog" tj. u teškom radu, a žena u porođajnim mukama, ali nigde se ne naglašava da ta ista žena treba da zahvaljuje muškarcu što joj je omogućio da ima prva koja joj je muškarac na pravdi Boga osporavao i oduzimao hiljadama i hiljadama godina.

I nemoj da me voliš zato što sam kočoperna.
Kočoperne su kokoške i petlovi, a žene i ljudi su borbeni u odbrani svojih stavova.

ako si im rekla! :manikir:

da nemaju ono klatno medjunožno...i da se sa tom šakom jada ne trse, niko ih ni primetio ne bi...:hvala::mrgreen:

ako si im rekla! :manikir:

da nemaju ono klatno medjunožno...i da se sa tom šakom jada ne trse, niko ih ni primetio ne bi...:hvala::mrgreen:

Tol, draga moja, moram da te razočaram. Nisam nigde napisala da su muškarci značajni samo zbog "klatna".
Da nemaju svojih kvaliteta, ne bi ih žene ni volele, ali mene sablažnjava ovaj hvalospev postavljača teme, on glorifikuje čitav muški rod i lukavo pljuje po ženskom rodu na pdf. Žene, tako da mi je to otužno bez obzira što se on deklariše kao homoseksualac.

Homoseksualci ne omalovažavaju ženski rod zato što se oni u ženskom polu pronalaze.

Tol, draga moja, moram da te razočaram. Nisam nigde napisala da su muškarci značajni samo zbog "klatna".
Da nemaju svojih kvaliteta, ne bi ih žene ni volele, ali mene sablažnjava ovaj hvalospev postavljača teme, on glorifikuje čitav muški rod i lukavo pljuje po ženskom rodu na pdf. Žene, tako da mi je to otužno bez obzira što se on deklariše kao homoseksualac.

Homoseksualci ne omalovažavaju ženski rod zato što se oni u ženskom polu pronalaze.

Bleki u uvodnom postu ima mnogo dobru poentu, ali ona se gubi prepucavanjem oko prica o pravama zena kroz istoriju. To je potpuno druga tema od uvodne poente.

nikad nisam na taj nacin volela musko nikad mi to nije doslo
nisam zasluzila nekako. mozda sam mogla ali je prevagnulo ovo
sad mi je i teze i mrzi me

- - - - - - - - - -

da razmislimo opet o samoubistvu
mada niko tako nekako ekstremno ni ne posmatra

To je netacna generalizacija, kao i mnoge druge.

1. Ja sam gej i nimalo se "ne pronalazim u zenskom polu". Muzevniji sam od vecine strejt muskaraca. Ima izuzetno muzevnih gejeva i bi momaka, samo sto se za mnoge ne zna da su gej jer nisu toliko "primetni" kao feminizirani momci. A i ozenjenih i sa devojkama, ko pleve.

2. Postoji razlika izmedju pola, roda i stereotipnog ponasanja koje se polu kulturoloski pridruzuje.

3. Kao i medju strejt ljudima, tako i medju gej ima raznih, sa raznim stavovima. Nazalost, i medju gejevima ima onih koji omalovazavaju zene. Ali ako je gej emancipovan oko svojih prava, verovatnije da ce se zalagati za ravnopravnost zena. Jer homofobija i mizoginija se zapravo ideoloski preplicu. I zato sto emancipovani pripadnici diskriminisanih manjina obicno imaju vise razumevanja i za druge u slicnoj situaciji.

4. Ne cackaj mi Eliada Cohena, on se ne "izlezava kao konkubina", nego se slikao seksi rundonja u krevetu, ko i mnogi drugi modeli, bilo muski il zenski.

Poslednja izmena:
jadni muškarci kolko projektujete sopstvenu samomržnju i nesigurnost na njih
a oni jadni vitezovi još pokušavaju da vas razumeju i istrpe vaše otrovne strele
namočene sopstvenom žuči
pa ima li lepše veće fascinantnije figure od muškaraca
o taj apolon, krh, prelep i odvažan? o taj neptun, ogroman, mesnat i nepokoran?
o taj edip, zaljubljen u svoju sliku i uplašen od sveta? o taj herkules, neustrašiv i neokaljan?
muškarac je sve, on daje sve, on je prvi božji crtež, on je prva ćelija evolucije
on može sve i daje sve, a traži tako malo
koliko snage, koliko rada, ulaže jedan muškarac
koliko vredi jedna muška ruka i koliko je nezahvalna jedna ženska noga
koliko čvrstine, duha, hrabrosti, snage i slabosti krije jedna čvrsta muška vilica
koliki je oklop i evolutivni podsetnik jedna muška brada
koliko snage emituje jedan muški pogled i koliko slabosti i neznanja jedan ženski treptaj
koliko je stamen jedan muški vrat, jedna muška žila, jedna adamova jabuka, naspram bele beživotnosti ženske šije
koliko nosi jedan par muških sisa, koliko nose jedna muška ledja
koliko kosmičke snage nosi samo jedan mali spermatozoid
kako gordo korača muška noga, kako gazi muška čizma, i kako se lažno kreće noga jedne fazanice koja samo hoće da privuče perjem mužjaka
koja hoće od njega sve, a da da samo jedno jajašce
koliko miriše kap muškog znoja, a koliko truje kap ženskog parfema
ne cenite vi ništa
al muškarac ceni za oboje!
muškarče, spasićeš svet!
TI!
Ne lepota. Sigurno ne ženska.
:zaljubljena:
Jao Bleki, svaki ti dao! :D

To je netacna generalizacija, kao i mnoge druge.

1. Ja sam gej i nimalo se "ne pronalazim u zenskom polu". Muzevniji sam od vecine strejt muskaraca. Ima izuzetno muzevnih gejeva i bi momaka, samo sto se za mnoge ne zna da su gej jer nisu toliko "primetni" kao feminizirani momci. A i ozenjenih i sa devojkama, ko pleve.

2. Postoji razlika izmedju pola, roda i stereotipnog ponasanja koje se polu kulturoloski pridruzuje.

3. Kao i medju strejt ljudima, tako i medju gej ima raznih, sa raznim stavovima. Nazalost, i medju gejevima ima onih koji omalovazavaju zene. Ali ako je gej emancipovan oko svojih prava, verovatnije da ce se zalagati za ravnopravnost zena. Jer homofobija i mizoginija se zapravo ideoloski preplicu. I zato sto emancipovani pripadnici diskriminisanih manjina obicno imaju vise razumevanja i za druge u slicnoj situaciji.

4. Ne cackaj mi Eliada Cohena, on se ne "izlezava kao konkubina", nego se slikao seksi rundonja u krevetu, ko i mnogi drugi modeli, bilo muski il zenski.

Da budem iskrena, tvrdnju da se "homoseksualci pronalaze u ženskom polu" sam čula od Vladete Jerotića koji je verovatno do tih saznanja došao radeći sa homoseksualcima koji su imali takav konflikt identiteta.

Slažem se sa tobom da ima mnogo genaralizacija jer se o homoseksualnosti ćuti, pa imamo tabuiziranje te pojave koja je stara koliko i čovek. I dok se u antičkom svetu na homoseksualnost gledalo kao na normalnu pojavu, danas se tome prilazi uz mnogo drame. Hrišćanstvo je pokušalo da suzbije sklonosti ka istom polu, ali se ne mogu suzbiti neke ljudske potrebe. Poslednje decenije nam govore da se muški pol nije mnogo promenio od onih prvih olimpijskih igara kad su takmičari nastupali goli pred isključivo muških auditorijumom.

1. Tvoja prva stavka o sopstvenoj muževnosti može biti iluzija jer se ti pred ogledalom možeš videti kao muškarac, i gej momak te tako može videti, ali ne znači da će te na isti način videti i žene. Možeš imati bradu, mišiće, muške pokrete, ali u očima žene, verovatno nećeš imati onu muževnost koje žene odmah detektuju.

2. Ova kategorizacija o polu i rodu mi je nejasna u tom pogledu što se pojavljuju tvrdnje da postoje isključivo pasivni (ženski) i aktivni (muški) predstavnici ove seksualne orijentacije. Kako se međusobno prepoznaju te sklonosti među parovima? Ima li homoseksualaca koji upražnjavaju i jednu i drugu ulogu, i pasivnu i aktivnu, što bi rekli stari Grci menjaju li se uloge među onima koji su ljubitelji (aktivni) i ljubimci (pasivni) ?

3. Kad govoriš o homoseksualcima koji omalovažavaju žene, jesi li primetio da to mahom čine oni koji su aktivni ( tzv. ljubitelji) ili je to moj pogrešan utisak?

4. Ova poslednja stavka podvlači razliku između tvog doživljaja muževnosti i mog doživljaja. Način na koji se ovaj čovek slikao, njegova poza, njegova namera da se pokaže kao "model" u očima žene ga lišava muževnosti. Žao mi je što te je uvredio moj utisak o njemu, ali ja sam žensko i imam njuh za muškarca koji je strejt, a ovaj Koen to nije.

Poslednja izmena:
Da budem iskrena, tvrdnju da se "homoseksualci pronalaze u ženskom polu" sam čula od Vladete Jerotića koji je verovatno do tih saznanja došao radeći sa homoseksualcima koji su imali takav konflikt identiteta.
.

Ma zahebi Vladetu Jerotica...

Oni koji 'omalovazavaju zene', su uglavnom pasivni, koji se svrljaju sa ozenjenima, pa se zaljube; a ozenjeni im se zale kakve rospije imaju kod kuce, ali ih ne ostavljaju. Mislim, logicno.

Ma zahebi Vladetu Jerotica...

Oni koji 'omalovazavaju zene', su uglavnom pasivni, koji se svrljaju sa ozenjenima, pa se zaljube; a ozenjeni im se zale kakve rospije imaju kod kuce, ali ih ne ostavljaju. Mislim, logicno.

Ne bih se složila sa tobom.

Jedini homoseksualac koga sam malo bolje upoznala, bio je pasivan i bio je skoro kao "dobra prijateljica", ali ja sam bila mlada (22 godine) pa mi nije bilo bitno da ga ispitujem o stavovima aktivnih muškaraca u pogledu ženskog roda.

Ne bih se složila sa tobom.

Jedini homoseksualac koga sam malo bolje upoznala, bio je pasivan i bio je skoro kao "dobra prijateljica", ali ja sam bila mlada (22 godine) pa mi nije bilo bitno da ga ispitujem o stavovima aktivnih muškaraca u pogledu ženskog roda.

Zavisi i koliko godina ima. Sto su ljudi matoriji, to su optereceniji i tezi. Zamisli pasivnog posle 20 godina iskustva sa takvim ozenjenim likovima, iscedili ga emotivno, i potpuno ga sjebali.

Zavisi i koliko godina ima. Sto su ljudi matoriji, to su optereceniji i tezi. Zamisli pasivnog posle 20 godina iskustva sa takvim ozenjenim likovima, iscedili ga emotivno, i potpuno ga sjebali.

Ne mora sudbina homoseksualaca da bude uvek tako tragična.
Ne mora da se vezuju isključivo za oženjene muškarce, ima toliko neoženjenih "na izvolte".

Slažem se sa tobom da ima mnogo genaralizacija jer se o homoseksualnosti ćuti, pa imamo tabuiziranje te pojave koja je stara koliko i čovek. I dok se u antičkom svetu na homoseksualnost gledalo kao na normalnu pojavu, danas se tome prilazi uz mnogo drame. Hrišćanstvo je pokušalo da suzbije sklonosti ka istom polu, ali se ne mogu suzbiti neke ljudske potrebe. Poslednje decenije nam govore da se muški pol nije mnogo promenio od onih prvih olimpijskih igara kad su takmičari nastupali goli pred isključivo muških auditorijumom.

1. Tvoja prva stavka o sopstvenoj muževnosti može biti iluzija jer se ti pred ogledalom možeš videti kao muškarac, i gej momak te tako može videti, ali ne znači da će te na isti način videti i žene. Možeš imati bradu, mišiće, muške pokrete, ali u očima žene, verovatno nećeš imati onu muževnost koje žene odmah detektuju.

2. Ova kategorizacija o polu i rodu mi je nejasna u tom pogledu što se pojavljuju tvrdnje da postoje isključivo pasivni (ženski) i aktivni (muški) predstavnici ove seksualne orijentacije. Kako se međusobno prepoznaju te sklonosti među parovima? Ima li homoseksualaca koji upražnjavaju i jednu i drugu ulogu, i pasivnu i aktivnu, što bi rekli stari Grci menjaju li se uloge među onima koji su ljubitelji (aktivni) i ljubimci (pasivni) ?

3. Kad govoriš o homoseksualcima koji omalovažavaju žene, jesi li primetio da to mahom čine oni koji su aktivni ( tzv. ljubitelji) ili je to moj pogrešan utisak?

4. Ova poslednja stavka podvlači razliku između tvog doživljaja muževnosti i mog doživljaja. Način na koji se ovaj čovek slikao, njegova poza, njegova namera da se pokaže kao "model" u očima žene ga lišava muževnosti. Žao mi je što te je uvredio moj utisak o njemu, ali ja sam žensko i imam njuh za muškarca koji je strejt, a ovaj Koen to nije.

1. Vide me i zene kao muzevnog i startuju me, u najmanju ruku da tako kazem. Vise puta opisivale kao "pravo musko". Mnogi nisu verovali da sam gej ili da se salim, sem da nekog frajera naguzim pred njima. S druge strane, ljudi uglavnom primecuju one vise feminizirane momke kao gejeve, jer im nisu po uobicajenim normama.

2. Seksualna orijentacija nije "konflikt identiteta", bila strej ili gejt. "Konflikt" moze postojati kao neuskladjenost izmedju roda i pola, a to se odnosi npr. na transeksualne osobe.

3. Vidim da ti je nejasna kategorizacija. I aktivni i pasivni muskarci su muskarci. Nema tu nikoga i nista "zenskog", odnos izmedju dva muskarca. Druga stvar sto neki projektuju strejt uloge u gej odnos. Ja nisam od takvih, i moj odnos sa drugim muskarcem nikad nije bio takav.

4. Ja sam iskljucivo aktivan, nikad bio pasivan. a eto vidis prezirem svaki oblik muskog sovnizma. Nema tu sad pravila..

Poslednja izmena:

Znas kako, meni je nezamislivo da se ikad vezem za ozenjenog lika ili da tu racunam na ista ozbiljno. Stavise, oni misle da su pozeljniji ako se pohvale da su ozenjeni, a takve odbijam na keca. Mada ima onih koje lozi kombinacija sa takvima, jer su obicno vrlo diskretni. Takodje, ozenjeni vole da se dovate izmedju sebe, jer znaju da su u istoj situaciji.

+ Ozenjeni su cesce pasivni, iz mog iskustva, tj. njihovih opisa na dejting sajtovima.

Poslednja izmena:

Back