Volim ga, ali nije ambiciozan!

Poruka
15.196
Nije tema o sponzorusama, iako ce negde se to neminovno pojaviti, nije tema ni o keshu itd.
Tema je o tome sta mislite da li je moguce da se u ljubavi mesaju "slojevi"?
Stalno imamo urbani mit da svaka sestra hoce da mazne doktora, pa sekretarica direktora pa ne znam ni ko, koga i kako, mozda svaka modlica admina :lol:
LM, povod za temu je osoba koja se ne udaje za tipa jer nije ambiciozan. Ona je magistar, on vodoinstalater, vole se, ali ona hoce da putuje, usavrsava se, on iz Beograda ne bi nigde, razliciti prioriteti i ciljevi. Ona gladna znanja i kesha, on zadovoljan tu gde je.
U pitanju je ostvarena zena srednjih godina. I sada nije tema o njoj, svako za sebe zna najbolje ali stalno imam taj neki primer oko sebe, gde su pokusali, bili ali nije uspelo jer nisu iz "istog sloja".
Da znam da zivimo u demokratskom drustvu ali itekako postoje slojevi i danas, plebs i burzoazija ona kvazi i ona prava, su izrazeniji vise negi ikad.
Sta mislite o svemu tome?

malo si izmesala dve stvari..
ambicija i socijalna pripadnost..
ona je njega upoznala kad je bio vodoinstalater..zanatlija..tesko da bi momak u medjuvremenu razvio ambiciju da bude dipl ing.
ali nedostatk ambicije jeste problem..jer neko ko radi i kao zanatlija moze svoju delatnost da razvije AMBICIOZNIM radom..
ili da se ucauri radeci samo onoliko koliko je potrebno da pokrije osnovne troskove..
tu jeste problem..
i njhov veciti konflikt na stetu oboje jer niko nece da bude zadovoljan..

imam prijatelja koji je u vezi sa osobom koja mu po svemu skoro odgovara - sem ambicioznosti..
intelektualka, tridesetih godina koja ni prstom nije mrdnula da dobije posao..zadovoljava se time sto povremeno napravi po neki komad nakita (osrednje nadarena), a to je ono sto smo svi radili u srednjoj skoli i na studijama..
i koji hoce da prekine vezu jer mu ta njena neambicioznost uzasno ide na zivce..
neshvatljivo mu je da neko zivi u velegradu, ima potencijala i sebi u tridesetim dozvoljava da zivi od majcine penzije..
tu nije problem nedostatk novca (mada danas kome to nije problem) vec pomirenost, lazna uljuljkanost, pasivnost koju takve osobe pokazuju kao jednu od svojih vaznih osobina..

Nije tema o sponzorusama, iako ce negde se to neminovno pojaviti, nije tema ni o keshu itd.
Stalno imamo urbani mit da svaka sestra hoce da mazne doktora, pa sekretarica direktora pa ne znam ni ko, koga i kako, mozda svaka modlica admina :lol:
LM, povod za temu je osoba koja se ne udaje za tipa jer nije ambiciozan. Ona je magistar, on vodoinstalater, vole se, ali ona hoce da putuje, usavrsava se, on iz Beograda ne bi nigde, razliciti prioriteti i ciljevi. Ona gladna znanja i kesha, on zadovoljan tu gde je.
U pitanju je ostvarena zena srednjih godina. I sada nije tema o njoj, svako za sebe zna najbolje ali stalno imam taj neki primer oko sebe, gde su pokusali, bili ali nije uspelo jer nisu iz "istog sloja".
Da znam da zivimo u demokratskom drustvu ali itekako postoje slojevi i danas, plebs i burzoazija ona kvazi i ona prava, su izrazeniji vise negi ikad.

Primeri ti bas i nisu nesto.

Imas i vodoinstalatera, kamiondzija, pekara, mlekara, apotekara koji su zeljni znanja i kesa i guraju ka svojim ambicijama, znam jednog kamiondziju koji je clan MENSE, stalno nesto cita i uvek juri novac.

"Sloj" sa tim nema nikakve veze, to dvoje jednostavno nisu jedno za drugo, sto ne znaci da nece naleteti na vodoinstalatera koji je ambiciozan...

A što su onda zajedno, mislim na tu magistarku i vodoinstalatera? Kako su se uopšte smuvali? Šta imaju jedno od drugog, a imaju sigruno, jer ih nešto drži na okupu?

PS I da li su npr sestre i sekretarice ambiciozne jer hoće da "napreduju" tako što će smuvati nadređenog, a mukica vodoinstalater nije? Ili jeste, zato što mu je riba magistar? :lol:

imam samo jednu riječ opisat' takvu ženu...

...jadnica...

Ok, slazem se da sam pomesala, ne razumem se iskreno potpuno ni ja u problematiku.
Ali to nekako vuce jedno drugo. Mislim na relaciju socijalna pripadnost :arrow: ambicija :arrow: ostvarenost.
Zeni iz teme smeta sto tip nema ambiciju, on odlicno zaradjuje i zanat koji ima je neprocenjiv.
Ona je magistar i manje na mescnom nivou od njega zaradjuje, mnogo manje ;)
Ali ona zeli ambiciju da ostvari kroz polozaj i diplome, kesh onda u jednom momentu neminovno dodje tu.
A i svi znamo u zemlji Srbiji da je zanat zakon vs fakulteta..

a nema to veze sa slojem, nego sa ambicijama i željama i onim kako zamišljamo budućnost... osobe iz istog sloja mogu poptuno drugačije da vide budućnosti da teže različitim stvarima
ja u svojoj okolini imam par, on je stolar ona je doktor nauka, molekularni biolog, i žive divnim, skladnim životom, imaju troje dece, u zemlji su, svako radi ono što ga čini srećnim,ali ni jedno od njih nije imalo želju da grabi za novcem, karijerom itd,da ide iz zemlje, već su svoju budćnost videli ovde, u zemlji srbiji, u kući koju su izgradili sami, zajedno itd...
a potpuno su iz različitih slojeva, iz različitih sredina itd...

ako sam omašila temu *** : )

Ok, slazem se da sam pomesala, ne razumem se iskreno potpuno ni ja u problematiku.
Ali to nekako vuce jedno drugo. Mislim na relaciju socijalna pripadnost :arrow: ambicija :arrow: ostvarenost.
Zeni iz teme smeta sto tip nema ambiciju, on odlicno zaradjuje i zanat koji ima je neprocenjiv.
Ali ona zeli ambiciju da ostvari kroz polozaj i diplome, kesh onda u jednom momentu neminovno dodje tu.

znači ja koji imam visoku socijalnu pripadnost, morao bi da imam ambiciju i da budem ostvaren...?

...pa ne mora da bude tako...misim...to nije obavezno tako...

Mislim da je tu problem pogresno shvatanje ambicije. Za nju je ambicija da stekne diplome i zvanja, polozaj i samim tim moc, za njega je ambicija da komotno zivi od svog rada.

Sto opet ne znaci da je on neki nizi sloj zbog toga vec da jednostavno nisu jedno za drugo jer ne zele isto...

a nema to veze sa slojem, nego sa ambicijama i željama i onim kako zamišljamo budućnost... osobe iz istog sloja mogu poptuno drugačije da vide budućnosti da teže različitim stvarima
ja u svojoj okolini imam par, on je stolar ona je doktor nauka, molekularni biolog, i žive divnim, skladnim životom, imaju troje dece, u zemlji su, svako radi ono što ga čini srećnim,ali ni jedno od njih nije imalo želju da grabi za novcem, karijerom itd,da ide iz zemlje, već su svoju budćnost videli ovde, u zemlji srbiji, u kući koju su izgradili sami, zajedno itd...
a potpuno su iz različitih slojeva, iz različitih sredina itd...

ako sam omašila temu *** : )

Pogodila si potpuno :ok:

Ne znaci da on nema ambicije vec da jednostavno ne zele iste stvari, narodski receno nema leba od te veze :lol:

pa nishta onda ce da place kad je on ostavi mozda ne odma nego kasnije. a sad radi kako moze
a mozda joj smeta nesto suptilnije tipa ne dize mu se dovoljno na njen intelekt i sto svashta ume pa je ona to pretvorila "necu s njim nije ambiciozan"... a moze da bude ambiciozan vodoinstalater, ako se ne trudi ko vodoinstalater tesko da ce da uspe :) a mozda voli da bude freeelancer nece da ima lanac vodoinstalaterskih preduzeca sto bi znacilo da je ambiciozan
on bi da se privata s njom da ona nosi aljine a ona da se pravi vazna pa mozda tu skripi i onda ona kaze ... ah necu on nije ambiciozan... nije dovoljno prirodno fizicki eroticna a on ne kapira... znaci

neko mora da se iscima a to je obicno zensko. :I a mozda je nekad lakse pobeci makar prividno

Naravno da ne, svakom svoje.
Ostvaren si kada osecas ti ali mora i drustvo da te verifikuje.
Lepo je kada znas da si dao svoj maximum i da se osecas uspesno jer si stigao
do svog nekog limita ali ipak
ne mozes da pricas da si vrhunski kuvar jer kuvas za svoju porodicu i rodbinu.
Mozda i jesi, ali dok drustvo ne udari pecat - jok! ;)

Back