Vojnik i-ili Pacifista

Baš je veselo čitati kako nam "ženske pametnice" reorganizuju vojsku, a vojskom neka se bave oni koji se razumeju u to.

...vesilije bi ,naravno, bilo videti kako se vojskom bave oni koji ratovima vekovima uništavaju "sve" ... inače, svaki ozbiljan političar ili vojni komentator govori o reorganizaciji vojske, nema tu neke velike mistertije ...tu smo da pomognemo mladim "vojnicima" da odluče:) ...

Оно, тему си замислила као скуп монолога, а не као комуникацију? :confused:

...et Helen , ja komuniciram sa svima , a i stobom , tako što npr. kažem " ranije je bilo dilema o tome gde pobeći...",pa odgovorim na to (jer to su izm. ostalih bile i tvoje dileme) itd , a ne tako što ti kažem da ideš da učiš istoriju i sl ...nadam se da uviđaš razliku , iako ja lično ne pravim baš distinktnu razliku između ta dva stila komunikacije , al to je već druga i duga tema...

..Dakle, čini mi se da je wanda negde eksplicitno rekla da ona više voli da se vrati kući bez dva zuba ,ali ponosita , nego ponižena i bez borbe (parafraziram,pa se i unapred izvinjavam ,ako ne dovoljno "tačno")...Ja mislim da treba decu učiti (a i ponašati se tako) da ima raznih "budala" , i da ne treba svima koje sretneš usput zdušno da se suprotstavljaš...Tako treba biti mudar i kada se rasplamsaju izvesne nacionalne strasti ... meni je krivo što ovo verovatno zna i et limunada , koja je ,kako kaže , bila u " talasu rata" ,ali ona ipak tvrdi kako se rat nekad ne može izbeći ( opet se izvinjavam ako nisam dobro parafrazirala) ...Jer , ja mislim da se mora " biti veći čovek po svaku cenu ,kada je u pitanju rat" i da se rat mora izbeći ... bio i onaj jedan bivši socijalista(mlađi , duge kose) koji je eksplicitno rekao da postoje stvari koje su važnije od Života ... tako očekujem da mi svi , pa tako i oni koji se slažu s prvocitiranim, kažu eksplicitno šta misle...npr. da je bolje biti mrtav Srbin nego živ Turčin , ili bilo šta što je neka jasna misao , a ne uvreda na nečiji račun ..hvala

et Helen , ja komuniciram sa svima , a i stobom , tako što npr. kažem " ranije je bilo dilema o tome gde pobeći...",pa odgovorim na to (jer to su izm. ostalih bile i tvoje dileme) itd , a ne tako što ti kažem da ideš da učiš istoriju i sl ...nadam se da uviđaš razliku , iako ja lično ne pravim baš distinktnu razliku između ta dva stila komunikacije , al to je već druga i duga tema...

Добро.
Важно је да ти знаш шта си хтела да кажеш, не брини за нас остале....:confused:

Da li čovek(danas) može istovremeno da želi da ide u vojsku (dakle ne civilnu ,iako sme i to ) i da bude pacifista...da li je to nespojivo u jednom čoveku? .. tj mor'o bi ( tj moj je utisak da bi )da ima neku filozofiju da želi "samo" da "odbrani" sebe ,državu i sl. ...

Nemam nista protiv sluzenja bez oruzja ali ja nisam i ne bih to nikad uradio.Cini mi se da te oruzje i ta cela atmosfera u vojsci nauci da budes spreman za *ne daj boze*,koje je kod nas malo malo.
A,da budem iskren,uvrnuto mi izgleda kad u osnovnoj skoli mog deteta vidim vojnika u civilu koji cuva skolu i sa njim devojku policajca sa sve pistoljem i pendrekom.
Ja sam od stare skole....;)

Back