Војни и полицијски синдикати протествовали испред владе Србије и РТС-а

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://rs.n1info.com/a227429/Vesti/Vesti/Protest-Vojnog-i-Policijskog-sindikata-ispred-Vlade.html (ВИДЕО)

Vojni i Policijski sindikat protestovali ispred Vlade i RTS

Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije organizovali su ispred zgrade Vlade protest dok je, u gotovo isto vreme, stotinak metara dalje Savez boračkih organizacija Srbije "Sabor" organizovao skup "Za jedinstvo srpskog naroda u očuvanju bezbednosti Srbije".

protest-vojska-policija-3-n1.jpg

Oba skupa počela su, oko podneva, intoniranjem himne Bože pravde u samo nekoliko minuta razmaka.

Ispred zgrade Vlade, prema nezvaničnim saznanjima, okupilo se nešto više od 2.000 ljudi, javlja reporterka N1 sa lica mesta.

Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić rekao je da ukoliko ne bude dijaloga s predstavnicima Vlade planiraju intenzivije proteste koji neće trajati nekoliko sati, već danima. Predsednik Policijskog sindkata Veljko Mijailović rekao da "gladna vojska i policija ne mogu da brane Srbiju, ni njen građani.

Prema njegovim rečima, policijama koji učestvuju u protestima se preti otkazima, ali se oni ne boje. Naveo je i da su predstavnici autoprevoznika koji su dovezli učesnike u Beogad pozvivani na informativne razgovore.

Nakon obraćanja predstavnika sindikata, okupljeni su se u protestnoj koloni, Ulicom kneza Miloša, uputili ka Domu Narodne skupštine, gde su ostavili pismo predsednici parlamenta Maji Gojković i predstavnicima političkih klubova.

Prema njegovim rečima, policijama koji učestvuju u protestima se preti otkazima, ali se oni ne boje. Naveo je i da su predstavnici autoprevoznika koji su dovezli učesnike u Beogad pozvivani na informativne razgovore.

Nakon obraćanja predstavnika sindikata, okupljeni su se u protestnoj koloni, Ulicom kneza Miloša, uputili ka Domu Narodne skupštine, gde su ostavili pismo predsednici parlamenta Maji Gojković i predstavnicima političkih klubova.

protest-rts-n1.jpg

Potom su prošetali do zgrade Radio televizije Srbije gde su izrazili nezadovoljstvo zbog izveštavanja javnog servisa o sindikalnim aktivnostima.

Podsetimo, Vojni sindikat traži da se poveća osnovica za platu i da bude 35.000 dinara, kako je propisano i zakonom, dok Policijski sindikat traži da premijer ispuni obećanje koje im je dao prošlog decembra i da im isplati jednokratnu pomoć u visini od 20.000 dinara.

Prekoputa Vlade Srbije istovremeno je održan i kontraprotest. Okupljeni su za N1 rekli da su tu zato što takođe nisu zadovoljni penzijama i platama, međutim, i da imaju strpljenja da Vlada Srbije sprovede reforme, pa da onda dobiju povećanja zarada.

Učesnici kontraprotesta ne osporavaju da njihove kolege imaju male plate, ali su protiv protesta ispred Vlade Srbije.

S ozvučenja tog skupa, čule su se patrioske pesme posvećene Kosovu, dok je sa skupa policijskog i vojnog sinidata odzvanjala rok muzika i pesme poput "Mi smo uvek zajedno", "Ustani, kreni" i "Buđav lebac".

Okupljeni na protestu "Sabora" polako su se razišli kako su se završili govori na protestu sindikata. Dok su napuštali skup pojedini učesnici okupljanja boračkih udruženja uzvikivali su učesnicima protesta preko puta "Izdajice".

Čudo, tema ti traje ,....evo12 sekundi....

- - - - - - - - - -

sa skupa policijskog i vojnog sinidata odzvanjala rok muzika i "Buđav lebac".

Okupljeni na protestu "Sabora" polako su se razišli kako su se završili govori na protestu sindikata.
Dok su napuštali skup pojedini učesnici okupljanja boračkih udruženja uzvikivali su učesnicima protesta preko puta "Izdajice".

Koji debili, ....adresu promašili!

- - - - - - - - - -

Te poltronske kretenčine, dupeuvlakačke provenijencije, pod nazivom -sabor-
ima da nam zgade svaki patriotsk naslov!

Potkupljeni ološ, plaćenici mogu samo da se sagnu ovima iz sindikata.

Ovo je tek početak z:)

БИЛИ са Паткарима у Емони у КОЊУШАРИЈИ, на "занимљивом" састанку! ;)

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић оценио је да је данашњи протест Војног и полицијског синдиката заправо политичке, а не синдикалне природе.

Он је на прес конференцији рекао да су са тог скупа послате политичке поруке, а присуствовали су најмање полицајци и војници.

„То су чисто политички протести. Погледајте ко је све присутан од ДОС-овских политичара, представника различитих политичких организација, па и организација које финансира Сорош, неке као 'Не давимо Београд'“, рекао је министар полиције.

Били су, каже, и чланови удружења станара, као и грађани који су задужени у швајцарским францима, који, иако су та задужења имали и 2008. и 2009, сада, 2017, долазе на протест који наводно организују полицијски и војни синдикат.

„Какве везе имају кредити и протести полиције који ми изгледају као политички?”, запитао је министар.

БИЛИ са Паткарима у Емони у КОЊУШАРИЈИ, на "занимљивом" састанку! ;)

- - - - - - - - - -

БЛЕЈАВИ-23%, прва ће бити твоја - по лабрњи! ;)

- - - - - - - - - -

БЛЕЈАВИ-23%, не можеш се одушевљавати у исто време Дуцијем
и Хакијем АБАЗИЈЕМ из Рофелеровог фонда, Паткару преко кога добијате лову!

Дуци такве љигавце као ти, презире! ;)

Kakvom sastanku, aj nešto opširnije o tome ako te ne mrzi?

Ja nekako još uvek ne mogu da opljunem Vojsku mada mi je razlika između one i ove jasna na svesnom nivou ali...sta znam, ne ide mi, to su ipak naši ljudi, naša deca ma ko da su im danas gazde z:)

Beograd 1.5 miliona,na protestu 1000 lica. Rumuni okupise pola milona demonstranata dok si rekao sisarka.Ne bi Rumunima bio u kozi,mora da im je grozno cim se toliko bune

Хаки АБАЗИ није скупио довољно ПАТКАРА, мало им 'ладњикаво :)

Beograd 1.5 miliona,na protestu 1000 lica. Rumuni okupise pola milona demonstranata dok si rekao sisarka.Ne bi Rumunima bio u kozi,mora da im je grozno cim se toliko bune

румуни не дозвољавају да их власт понижава до задњег него што је и нормално изађу на улицу и покажу покварењацима (политичарима)где им је место:ok:--у србији тзв власт огрезла у корупцији,лоповлуку,издаји.........нико од народа ни да се окрене е док тако народ ћути ови ће да раде шта им је воља....:sad2:

Kakvom sastanku, aj nešto opširnije o tome ako te ne mrzi?

Ja nekako još uvek ne mogu da opljunem Vojsku mada mi je razlika između one i ove jasna na svesnom nivou ali...sta znam, ne ide mi, to su ipak naši ljudi, naša deca ma ko da su im danas gazde z:)

Као у доба ДОСманлилија и "Отпораша" у Сегедину и Пешти, овога пута неки "синдилалци" пре две недеље, предвођени ПАТКАРИМА,
били у Љубљани у КОЊУШАРИЈИ, на састанку са Хакијем АБАЗИЈЕМ, директором Рокфелеровог фонда у ПРИШТИНИ,
а Хаки сада дели кинту за антисрпске послове. Баш занимљиво, зар не? :)

Као у доба ДОСманлилија и "Отпораша" у Сегедину и Пешти, овога пута неки "синдилалци" пре две недеље, предвођени ПАТКАРИМА,
били у Љубљани у КОЊУШАРИЈИ, на састанку са Хакијем АБАЗИЈЕМ, директором Рокфелеровог фонда у ПРИШТИНИ,
а Хаки сада дели кинту за антисрпске послове. Баш занимљиво, зар не? :)

Bosanci čobani neki pretpostavljam, a od pandura kosovari kojih je tamo gomila...ne znam za ovo, ne ispratih,no zna se ko se za sicu prodaje i ne samo danas.

Kakogod, većina ipak prevagne, a to otpada još uvek nije većina.

Veliki greh je učinjen našoj Vojsci i ja ih sasvim podržavam u svemu :)

румуни не дозвољавају да их власт понижава до задњег него што је и нормално изађу на улицу и покажу покварењацима (политичарима)где им је место:ok:--у србији тзв власт огрезла у корупцији,лоповлуку,издаји.........нико од народа ни да се окрене е док тако народ ћути ови ће да раде шта им је воља....:sad2:

bas je nas narod pametan..sta ce mu rumunija u srbiji..imate izbore pa glasajte..

Bosanci čobani neki pretpostavljam, a od pandura kosovari kojih je tamo gomila...ne znam za ovo, ne ispratih,no zna se ko se za sicu prodaje i ne samo danas.

Kakogod, većina ipak prevagne, a to otpada još uvek nije većina.

Veliki greh je učinjen našoj Vojsci i ja ih sasvim podržavam u svemu :)

Најгоре грхове и велеиздајничке послове починило је Говедо из Сарај'ва, познат и као Бјутифул Бока
и његов Шунтави кум, ђак и курсиста ЦИА-е из Гармишпартенкирхена. То није само грех, то је ЗЛОЧИН!

Најгоре грхове и велеиздајничке послове починило је Говедо из Сарај'ва, познат и као Бјутифул Бока
и његов Шунтави кум, ђак и курсиста ЦИА-е из Гармишпартенкирхена. То није само грех, то је ЗЛОЧИН!

Nastavili su i sledeći po spisku...im pozdravljam komplet familiju.

Zaključeno sa dustabanlijom Usnijom kojeg takođe ne primiše na odsluzenje obaveznog vojnog roka, a to se radilo isključivo sa ozbiljnim bolesnicima bilo fizički bilo psihički.

One priče o anemijama i ravnim tabanima su naravno samo lovačke priče i to odgovorno tvrdim i znam.

A ko je nesposoban za vojsku, nesposoban je za život. Amin :)

bas je nas narod pametan..sta ce mu rumunija u srbiji..imate izbore pa glasajte..

ствари стоје мало другачије--пре избора наши политичари причају једно а после избора раде супротно од тог.

Rumunija se prvo i desila u Srbiji pre 17 godina ili vaši mali mozgici to još uvek numeju da uklavire.

Ko iz toga nije izvukao pouku, džaba mu sve drugo.

I početak ovih protesta nema nikakve veze s tim rumunskim.

Back