Vojna bruka

Torrente-BG

Iskusan
Banovan
Poruka
5.431
Pokušaj ministra odbrane Zorana Stankovića da zataška špijunsku "aferu Pohulek", koja je početkom godine uzdrmala Vojsku Srbije, naišao je na žestoku osudu stručne javnosti.

Visoki oficiri i vojno-politički analitičari, sagovornici Pressa, optužuju ministra i traže njegovu odgovornost za "strašnu blamažu" Vojske.

Podsetimo, ministar Stanković prekjuče se sastao sa britanskim ambasadorom Stivenom Vordsvortom i zaključio da je "saradnja britanske i srpske armije na zavidnom nivou". I ništa tu ne bi bilo čudno da nam pre samo mesec dana britanska vojska nije preotela potpukovnika Mirka Pohuleka.

Bivši šef VBA, pukovnik Momir Stojanović, smatra da je vojni vrh ukaljao oficirsku čast svim pripadnicima srpske vojske.

- Ljudi moji, toliko smo se ponizili da smo spremni da zarad ulaska u međunarodne vojne institucije potpuno urušimo naš bezbednosni sistem. Valjda još samo ministar Stanković ne shvata da nas je ceo svet prezreo, posle poniznosti pred britanskim ambasadorom.

Tek sada nas niko neće poštovati, jer smo pokazali da ni sami sebe ne poštujemo! Ovakvim ponižavanjem Stanković je ukaljao obraz svakom srpskom oficiru. Sramota! - ogorčen je Stojanović.

Draskovic i Stankovic su svojim nelegalnim i nelegitimnim ministrovanjem pokazali koliki cu bjednici,..
ovaj prvi je vec zavrsio na smetljistu istorije,a ovaj drugi ce jako brzo!!
SRS-SRS-SRS-SRS-SRS!!!!!

Е, да има људи у Србији као што нема - одмах би на ту вест биле организоване демонстрације и амбасада Британије ако не разлупана оно умазана бомбицама од покварених јаја и парадајза, симболично спаљена њихова застава а Блер "набијен на колац".....

п.с. А и та наводно "радикална" странка, шта ради уопште.......???

Stvarno se cudite sto je covek presao kod britanaca?!Mene to ne cudi.Samo bi da znam koliko mu je ova drzava omogucila da ima normalne uslove za zivot(stan,platu...)Ne mogu da zamislim koliko jos treba da srozaju vojsku ovi izrodi da bi se dopali onima koji su nas ubijali!

Rade012:
Kakve veze ima što se penzionisani pripadnik Vojske zaposlio u ambasadi V. Britanije?
Nema nikakve veze,to sto su oni njega nagradili, za ''dugogodisnju vernu sluzbu'' to nema nikakve veze, ali to sto bi u svakoj normalnoj zemlji on u roku od mesec dana poginuo u saobracajnoj nesreci,a kod nas nece, e to ima veze...

Rade012:
Dramite previše.... šta je sada vojna tajna, mislim u zadnjih , recimo, 10 godina...

Razne tajne su i danas iste kao i ranije: Zločini tiletovih generala, polit-komesara i ostalih čuvara tekovina revolucije.....a bilo je mnogo zločina i kršenja ljudskih prava od 45-e do danas....

To su ciste gluposti.
Pa sta je on covek mogao da njima oda a da oni to kao ne znaju???
Pa mi smo do pre 10 godina imali nacelinka Generalstaba koji je bio spijun USA!!! I mi sada napadamo jadnog oficira koji je fala Bogu nasao kud i kamo pristojan posao da prehrani porodicu. Pa jel bi bolje bilo da je iznajmio tezgu na buvljaku>???
Ogradjujem se od izjave ukoliko je oficir poznat po nezakonitim radnjama.

Pozdrav

Ljudi malo previša dramatizujete. Zaposliti penzinisanog oficira kao vojnog konsultanta nije ništa neobično, čak i ako to uradi strana ambasada. U stvari, mislim da su britanci mislili da će time učiniti kompliment našoj vojsci.
Nevjerovatno koliko hladnoratovskog mentaliteta i titoističke paranoje kod nas ima.
Što se tajni tiče, trebate znati da, za razliku od popularnog mišljenja, u vojsci nema toliko tajni. A prave tajne zna vrlo ograničen broj ljudi. Ovaj potpukovnik je radio u međunarodnoj saradnji i ne vjerujem da je imao pristup podacima sa visokim stepenom klasifikacije.
Pravo pitanje je, i to imate u današnjem broju lista Vreme, zašto se na konkurs britanske ambasade javilo 200 ljudi, a na konkurs za upis u vojnu akademiju oko 20.

ZORANNS83:
Nema nikakve veze,to sto su oni njega nagradili, za ''dugogodisnju vernu sluzbu'' to nema nikakve veze, ali to sto bi u svakoj normalnoj zemlji on u roku od mesec dana poginuo u saobracajnoj nesreci,a kod nas nece, e to ima veze...
.

a otkud ti znas sta je on radio sa britancima?
ako stvarno, 100%, ZNAS sta je on radio sa njima, ja jedino mogu da pomislim da si ti gledao sta on radi i da si bio skroz upucen u to....

Pa taj penzionisani pukovnik sigurno ne zna vise nego sto su Britanci vec znali. Ne zaboravite da su oni bili godinama najjaca zapadna obavestajna sluzba na Balkanu. Da su vec hteli da mu se zahvale na dugogodisnjoj saradnji bio bi prebacen u Englesku, promenjen indetitet i dozivotno izdrzavanje, kao sto se to radi u takvim prilikama.

a kao on je prvi... a bivsi nacelnik generalstaba ili sekretar odbrane( ni ne znam sta je bio tacno ali je bio prvi vojnik) kadijevic ns floridi sunca guzu! Pa verujem da je on dovoljno rekao!

Back