Vojna Akademija

Zdravo svima zanima me jel neko zna ja imam alergijsku astmu i dali bih mogao da upis vojnu akademiju
Не, нема шансе да би пустили таквог кадета. Осим уколико не би успео да сакрије дијагнозе и нада се да се неће приказати на здравственом прегледу... Али би се по првом испољавању болести извршиле провере историјата болести и такав кадет би био позван на одговорност због сакривања важних података приликом уписа.

Brate ja imam astmu ali nikad nisam imao napad niti ista slicno treniram karate drzavni sam prvak.Neki mi kazu sve zavisi od testa na spirometriji
Самим тим што имаш установљену ту дијагнозу ти не можеш да прођеш здравствене стандарде.
То што се бавиш спортом и што си првак и ниси имао напада до сада, не значи да у условима психофизичка оптерећења која су специфична за војни позив неће доћи до погоршања. Можда не доће кроз годину или две али након неколико година сигурно хоће... Зашто би држава улагала у тебе ако је већ јасно да имаш здравствених проблема?
Није исто ако се проблем појави у току службе и када са здравственим проблемом приступаш служби.
Чак нисам сигуран ни да ли ћеш моћи проћи здравствени преглед за служење војног рока док за професионалног војника сасвим сигурно не би могао да прођеш.

Back