Vodolija - genije ili jedan obični prdonja?

baš danas sam šetajući shvatila KOLIKO sam srećna što se nikad nisam zaljubila u Vodoliju
a SKORO SVI DRUGOVI su mi Vodolije
i predivni su
ali u emotivnim odnosima, ko hoće da izludi, nek izvoli....

Jao tacno vala, samo ja jesam u jednu ali na vreme sam se pameti dozvala, jedno prica, drugo radi trece misli, neka hvala, preskocicu ovu turu na rolerkosteru :D
A kao drugovi su super, njihov humor mi je omiljen :D

Physiognomic, odusevljena sam tvojim tekstovima na forumu ili na forumima. Nikad nisam citala nesto bolje o zodijaku. Ako si jos aktivan, volela bi da znam odakle si crpeo ovo znanje i ako je tvoje originalno dali si pisao opsirnije? Interesuje me ovaj izlozeni sistem u celini.
..
Ono sto je mene fasciniralo u pisanju Physiogmica nije toliko opis vodolije koliko kontekst zodijackih znakova. Njegovim tekstovima mi je posredovan smisao elementata i planeta i veza zodijackih znakova s njima. Posebno element vazduh mi je priblizio kao niko do sad. Sad mi je savrseno jasno zasto su vazdusni znakovi vazdusni. Neke stvari su mi ostale nejasne i volela bi da citam nesto iscrpnije o ovom. Ima li neko ideju iz koje literature je Physiognomic crpeo ovo sto je pisao o zodijaku?

Zahvaljujem na komplimentima. Na žalost, ne mogu ti pomoći. Literatura koja me je inspirisala za ovo što sam izložio ne postoji. Kad sam imao nekih 19 godina imao sam jednu sveobuhvatnu dubinsku viziju zodijaka u kojoj se sve perfektno složilo. Tad sam se još bavio horoskopima, kasnije sam sve odbacio, osim tog koncepta zodijaka. Problem je da za razliku od tebe malo tko može da ubere smisao tog što "propovjedam". Ako jednom nađem vremena, sročit ću neko opširnije štivo na ovu temu i objavit.

Vodolija ne moze da bude genije jer je nedovrsena licnost, nepotpuna jedan tip inteligencije koji se naginje na emocije a vezan je za moralno vrednovanje i integritet mu nedostaje jednostavno je kao ometena osoba u razvoju sto se toga tice.Nedostaje moralna vrednosna vertikala u svemu, ne mora javni nego licni moral a oni taj nedostatak vide kao neku fol slobodu sto je samo dokaz gluposti i ogranicenosti.
Vodolije svoju esencijalnu povrsnost pokusavaju da maskiraju hladnim intelektualizmom i tupom analitickom dedukcijom koju onda projektuju i multiplikuju do besvesti ali im je dzaba kad su fundamentalno shuplji i felerichni.
Slicno Vagama posebno u toj skoro zivotinjskoj samozivosti s tim da su Vage ipak blaza vrsta povrsnosti i ako na prvi pogled to tako ne deluje. Vaga nije osakacen mentalni sklop za bilo koji deo licnosti samo su joj mentalni kapaciteti plitki jer joj interesovanja nisu velika.Vodolija ima velika interesovanja ali nigde s njima ne moze da stigne jer su motivisana kompleksima.Vaga bi mogla vise kao i Bik ali je ne interesuje.Ipak za razliku od bika nizak nivo interesovanja nije fokusiran samo na zdranje gledanje TV-a i eventualno razmnozavanje.
Bik: tralala
Vaga: tralalalalalalala
Vodolija: bla bla bla (tralalalalalalala)

Iz iskustva moram da napisem ovo drugo.Muskarci su uglavnom slabici koji odustaju,slabog su karaktera,vecito kriju svoj neuspeh tako sto je opravdanje da je kriva drzava ili neko drugi ali ne i oni,eksperti koji zele da ti kontrolisu zivot i da ti "pomognu" ,manipulisu emocijama ljudi koji su slabijeg intelekta to jest oni koji samo vide povrsno,najvise im smeta kad ih hvalis u onoj dozi kad ima govoris da su sve ono sto nisu a zamaskiras da samo oni mogu da primete.Zene Vodolije su one zene koje zele da su drugacije i originalne a uglavnom su u drustvu koje nije ni malo originalno ali one nose status u tom drustvu da su drugacije to jest devojka koja slusa "neobicnu" vrstu muzike ali u isto vreme uziva u plasticnoj muzici,devojke koje imaju dugacak jezik to jest alapace koje tvoje probleme bolje poznaju od tebe,Vodolija devojka je veoma precenjena devojka nista nema drugacije u njoj bez obzira sto zeli da se prikaze tako,vole da ogovaraju i to sve uz kafu,nista nema zanimljivo,autenticni,originalno i intelektualno u vezi njih osim lazne price koju sire preko povrsnih ljudi.

Tako sam i ja mislila da su svi Doorsi Strelčevi - a u stvari su Morison i Densmor , dok je Manzarek Vodolija a Kriger Jarac
no svejedno, dobra kombinacija
winterbornes

Morison po meni ima dosta uticaja Vodolije. Asc Vodolija i naglašenu osu Lav/Vodolija. Asc mi mnogo više govori o karti nego pozicija Sunca u znaku, čak i tu više kuća...

Sunce mu je na vrhu 11. aspektovano Uranom, i Saturnom (vladari Vodolije). Aspekt sa planetom daje osobine tog znaka. Tako je to Sunce opet obojeno Vodolijom.

baš danas sam šetajući shvatila KOLIKO sam srećna što se nikad nisam zaljubila u Vodoliju
a SKORO SVI DRUGOVI su mi Vodolije
i predivni su
ali u emotivnim odnosima, ko hoće da izludi, nek izvoli....

Ta sam, svi muškarci u mom životu (ma gde bilo Sunce itd.) imaju najnaglašeniju seriju 11. (tj. Vodolija za neupućene).

Tačno sam prokleta, volim to što ne mogu da imam (msm, ti kao njih "Imaš", ali u stvari nikad ih nemaš :rotf: ... ne znam kako da objasnim, kao sa robotima, prosto ne razumeju neke koncepte ljudske vrste... skroz su intelekt)...

Jbg, peta dobrim delom u Vodoliji, Venera kv Uran aplikacioni.

Oni nemaju onaj škorpijski strah i strepnju, nego su tako opušteni i laganica, a to me izluđuje. Imala sam jednog Škorpiju Asc, jbt, dušu sam odmorila. :rotf: Tačno vidiš da strepi i pravi te ljubomornom iz straha (što mom Marsu samo govori da je pukao, a we like that ). Sa ovima nema toga, kakvi čelični živci. Ti ne pucaju, možeš samo ti sa njima da završiš na bensedinima...

Ta sam, svi muškarci u mom životu (ma gde bilo Sunce itd.) imaju najnaglašeniju seriju 11. (tj. Vodolija za neupućene).

Tačno sam prokleta, volim to što ne mogu da imam (msm, ti kao njih "Imaš", ali u stvari nikad ih nemaš :rotf: ... ne znam kako da objasnim, kao sa robotima, prosto ne razumeju neke koncepte ljudske vrste... skroz su intelekt)...

Jbg, peta dobrim delom u Vodoliji, Venera kv Uran aplikacioni.

Oni nemaju onaj škorpijski strah i strepnju, nego su tako opušteni i laganica, a to me izluđuje. Imala sam jednog Škorpiju Asc, jbt, dušu sam odmorila. :rotf: Tačno vidiš da strepi i pravi te ljubomornom iz straha (što mom Marsu samo govori da je pukao, a we like that ). Sa ovima nema toga, kakvi čelični živci. Ti ne pucaju, možeš samo ti sa njima da završiš na bensedinima...

Meni je potpuno jasno šta nekog može da privuče u Vodoliji
Ali mojoj Veneri u Jarcu treba nešto stabilnije

Aj pokrenemo inicijativu da se znak Vodolije preimenuje u robota. :lol:
A i njihova je era, a još i vole promene. Nije bilo robota tad kad su davali imena znacima. :mrgreen:

Evo, sad baš slušam jednu Vodoliju, Vlatka Stefanovskog.

Znaš kako, kad pogledaš, oni se daju svetu najviše što mogu.
E sad, što bi ostali više od njih nego što oni mogu da daju, to je naš problem. :lol:
Ali eto, zanima me, šta ih čini tako distanciranima.
Jak Merkur, slabo Sunce, jak Saturn? Sva tri?

Nezvanična himna Vodolija :

:lol:

:rotf: Jeste to im je himna...

Pa, agatha, ti si vodolijski tip, mislim, koliko se sećam, ti mu dođeš Vodolijica... Msm, imaš dosta osobina...

Pa, jbg, da bi se napredovalo, moraš istupiti iz poznatog. A to možeš samo ako si već pomalo vanzemaljac u toj grupaciji.

Uran i Neptun su spoljne planete, i one nekako ne pripadaju tu, sa ostalima. Pogotovo Neptun, on bukvalno iz daljine gleda, čežnjivo, i želeo bi da bude deo života, ali jbg, koliko god hteo, nije, a opet jeste, njegova putanja obuhvata sve njih... On vidi sve, oseća sve, a opet nekako nije prihvaćen. (Ribe) A Uran je između, on nije ni tu, ni tamo. :zcepanje: On ne zna gde je, da li je tu sa njima, ili je izvan na konsultacijama sa outsiderima (Neptun), onima koji su izvan...

Poslednja izmena:
:rotf: Jeste to im je himna...

Pa, agatha, ti si vodolijski tip, mislim, koliko se sećam, ti mu dođeš Vodolijica... Msm, imaš dosta osobina...

Pa, jbg, da bi se napredovalo, moraš istupiti iz poznatog. A to možeš samo ako si već pomalo vanzemaljac u toj grupaciji.

Uran i Neptun su spoljne planete, i one nekako ne pripadaju tu, sa ostalima. Pogotovo Neptun, on bukvalno iz daljine gleda, čežnjivo, i želeo bi da bude deo života, ali jbg, koliko god hteo, nije, a opet jeste, njegova putanja obuhvata sve njih... A Uran je između, on nije ni tu, ni tamo. :zcepanje: On ne zna gde je, da li je tu sa njima, ili je izvan na konsultacijama sa outsiderima (Neptun), onima koji su izvan...
Ja sam se za ovih mojih 3000 godina već izverzirala šta mi najviše prija
Lavovi za partnere - sa jednim sam 20 godina
Vodolije za najbolje drugove
i svi srećni:)

Eto vidiš, Vodolija - Lav... To su srca dva... A kod mene Veneru u Lavu privlače takvi tipusi... :hahaha: Samo što ja nisam Lav, nego sam neki miks, pa i te moje Vodolije, dolaze u različitom pakovanju.
Pa logično je jer tvoj merkurovski um golica i stimuliše vodolijska natprosečna inteligencija
(sada će Truman da se buni, a i drugi koji stalno pokušavaju da im to ospore)
Jednog druga Vodoliju zovem Enciklopedija britanika a drugog Gooogle, jer šta ih god pitam - oni znaju

Back