Vodiće te mama u McDonalds

Pa onaj ludi Amer što voli Srbiju je poredio big mek i našu leskovačku pljeskavicu.
Osim što u big meku dobiješ kolutić od soje, a u našoj pljeski dobiješ četvrt kile mesa, ukus je neuporediv.
Samo lud čovek bi izabrao mek.

- - - - - - - - - -

Evo klipa:

Шта ли би рекао да је пробао праву пљескавицу, јер ово што он приказује је неки загорели опанак :lol:

Ми се зачудили кад смо видели да се у вртићу деца хране виршлама, паштетама, еурокремовима... :eek:

e kad sam pre nekoliko godina ovde napisala da sam se zapanjila jer sam videla da u vrticu, i u jaslicama daju deci virsle za dorucak, rekli su mi da sam licemerna... jer svi i kod kuca jedu virsle...

Кад је отворен први Мек, било је неко гадно доба инфлације и сећам се да је било питање престижа тамо прославити рођендан, а да се притом уопште не доводи у питање квалитет хране.

Исто тако се сећам да је један сладолед коштао као породично паковање Фрикома или неког другог произвођача.

И знам да је укус основног производа и даље тако картонски као што је и био.

Ако ништа друго, мора им се одати признање на истрајности у квалитету.

nije bilo inflacije a red je bio do poznate pekare daleko ispod slavije...
milsim da je prvi mek u Beogradu otvoren 1988, da ne guglam sad...

i nije bio preskup jer je standard nas bio dalekobolji negoli danas

jest da rizikujem linc ali ja volim mek i uvek sam ga volela : )
sto ne znaci da jedem svaki dan tamo, poprilicno retko svratimo, ali od povremenog meka nikom nista biti nece
i klinca sam vodila dva puta i opet kazem ne mislim da sam ga otrovala

sve dok se obroci ne zasnivaju na tome i sve dok on jede bas zdravo svaki dan nista mu ne moze biti od par poseta meku godisnje ukoliko voli

danas je bre sve u krajnostima, i kontam da jedna krajnost (npr posast za mekom) izaziva drugu krajnost, na jednoj strani imamo decu koja zive na slatkisima i svakakvim s.ranjcima na drugoj decu koja ni na rodjendanu ne smeju tortu da pojedu ni mrvicu vise od predvidjene kolice i tako u nedogled, samo malo umerenosti i sve je lakse

e kad sam pre nekoliko godina ovde napisala da sam se zapanjila jer sam videla da u vrticu, i u jaslicama daju deci virsle za dorucak, rekli su mi da sam licemerna... jer svi i kod kuca jedu virsle...
Kada je moj sin naucio da cita,izasao clanak u novinama sta sve sadrze virsle....zgadilo mu se i vise ih ne jede.....a sto se tice Meka....tamo je jedino jeo pomfrit pa kad sam mu objasnila da se peklo hiljadu pomfrita u tom ulju a ne kao kod kuce da se baca pa mama pece uvek u novom i to je batalio....gazirano nikad pio i samo vodu pije....kad ide na te rodjendane,prepusti drugarima i kaze onoj teti da je todjubre i da on to ne jede i samo uzme igracku....hahahha...ima 11g.

ja volim to smece iz meka al jedem tipa jednom godisnje bukvalno
ni deci ne dajem osim ako su na rodjendanu nekom u meku pa tamo dobiju hepi mil
racunam,kao klinka sam jela pa nece ni njih ubiti ponekad

ja bi to zatvorila
i ne bih se tu zaustavila...svasta nesto bi letelo da se ja pitam

- - - - - - - - - -

Ми се зачудили кад смо видели да се у вртићу деца хране виршлама, паштетама, еурокремовима... :eek:

fala bogu pa kod nas stvarno ne daju deci po vrticu to
jelovnik je super na ovoj opstini
i svako jutro ih vidim kako donose pa bacim oko da vidim jel donose to sto pise na jelovniku,kao gledam dal podvaljuju
jok
sve ok

jest da rizikujem linc ali ja volim mek i uvek sam ga volela : )
sto ne znaci da jedem svaki dan tamo, poprilicno retko svratimo, ali od povremenog meka nikom nista biti nece
i klinca sam vodila dva puta i opet kazem ne mislim da sam ga otrovala

sve dok se obroci ne zasnivaju na tome i sve dok on jede bas zdravo svaki dan nista mu ne moze biti od par poseta meku godisnje ukoliko voli

danas je bre sve u krajnostima, i kontam da jedna krajnost (npr posast za mekom) izaziva drugu krajnost, na jednoj strani imamo decu koja zive na slatkisima i svakakvim s.ranjcima na drugoj decu koja ni na rodjendanu ne smeju tortu da pojedu ni mrvicu vise od predvidjene kolice i tako u nedogled, samo malo umerenosti i sve je lakse

....:ok:

- - - - - - - - - -

ja volim to smece iz meka al jedem tipa jednom godisnje bukvalno
ni deci ne dajem osim ako su na rodjendanu nekom u meku pa tamo dobiju hepi mil
racunam,kao klinka sam jela pa nece ni njih ubiti ponekad

ja bi to zatvorila
i ne bih se tu zaustavila...svasta nesto bi letelo da se ja pitam

- - - - - - - - - -

fala bogu pa kod nas stvarno ne daju deci po vrticu to
jelovnik je super na ovoj opstini
i svako jutro ih vidim kako donose pa bacim oko da vidim jel donose to sto pise na jelovniku,kao gledam dal podvaljuju
jok
sve ok

...jelovnik je uvek bio ok i u vreme kad su jos moja deca isla....i bio je okacen odmah sa strane od ulaznih vrata, tacno se znalo sta se jede kojim danima,
pa su roditelji koji su mogli i hteli kod kuce da spreme drugo da bi deca opet jela jos raznovrsnije...i tad i sad mislim da mnogi na zalost ne jedu to kod kuce
sto im se daje u vrticu, u smislu da se kod kuce losije hrane...

Jelovnik u nasimnns vrticima je vrhunski. Bez pasteta i virsli... Naprave nekad domace pastete. Za uzinu uglavnom voce.....
Ja mek ne volim. Tj inace ne jedem ni mek ni taj kfc. Tako da ni decu vodila nisam. U kfc nisam.nikad ni bila u meku sam bila kao klinka par puta na sladoledu. Ne privlaci me americka brza hrana. Kad imam odlicne pazarske cevape u komsiluku mmmm....
A sad da idem da jedem pomfrit iz kese... Pa ono... Nije mi dozivljaj

Pa onaj ludi Amer što voli Srbiju je poredio big mek i našu leskovačku pljeskavicu.
Osim što u big meku dobiješ kolutić od soje, a u našoj pljeski dobiješ četvrt kile mesa, ukus je neuporediv.
Samo lud čovek bi izabrao mek.

Zaboravio si da je pljeskavica kopija Americkih Burger-a, i nikako ne moze da se meri preradjevina sa 100% govedinom koja je najukusnija i najkvalitetnija. Bolje bi ti bilo da si ovakav klip ostavio, vise bi ljudi imali sta da cuju i vide

Vodiće te mama u McDonalds
I dok je po Americi svaki restoran brye hrane u obaveyi da natakne obaveštenje o štetnosti finalnog produkta,
dotle se u Srbiji restorani brze hrane tretiraju kao STATUSNI SIMBOL.

Za decu iz Beograda je statusni simbol a za decu iz unutrašnjosti je smisao ekskurzije poseta McDonaldsu.
Recimo ako pada kiša deca se ne mogu odvesti na Kalemegdan da vide gologuzog Pobednika a i sramota da deca vide

Da, zaista gnusna osobina Srpkinja ( izvintite, ali vecina posetilaca Meka je zenskog pola, cesto sa decom) što samo dokazuje besmisao brendomanije ali i toliko hvaljenog "materinskog instikta".

Nikakav instikt, nagon, hormon ne vredi ni 5 para ako mama nema zrnce mozga.

Svraćam u MC po sladoled za poneti ali ja nemam tli godine niti uzimam druge otrove, a uvek je pun Mek "maaaaajki" sa decom ( koje bi im trebalo oduzeti )

enhanced-buzz-2117-1326397493-9-600x264.jpeg

I dok je po Americi svaki restoran brye hrane u obaveyi da natakne obaveštenje o štetnosti finalnog produkta,
dotle se u Srbiji restorani brze hrane tretiraju kao STATUSNI SIMBOL.

Nemojte molim vas samo ono - "propaganda konkurencije protiv profita" jer em nisam konkurencija em Amerika ima veću dobit nego sama Srbija pa opet lepi ovaj natpis na svaki objekat.
Bolje da se oglase ovi što su potpisivali uslove koji restorani brze hrane smeju kad da se otvore, koliko su para uzeli?
U Rusiji su recimo svi restorani brze hrane ukrug a klupe za sedenje su zajedničke pa ko šta voli... Mc, KFC, BK...

Za decu iz Beograda je statusni simbol a za decu iz unutrašnjosti je smisao ekskurzije poseta McDonaldsu.
Recimo ako pada kiša deca se ne mogu odvesti na Kalemegdan da vide gologuzog Pobednika a i sramota da deca vide
Bolje da jedu ono što se ne vidi, što organizam ne izbacuje, što se taloži, što pravi pometnju u procesu obrade materija i uzrokuje ko zna kakve procese.

I dalje sam za to da su roditeljske batine zdravije kad dete pretrči na crveno, pobegne iz škole, sakrije keca ili traži McDonalds smeće.
Plus ovi naši slepci naplaćuju kečap i majonez plus nema besplatne ladne CocaCole kao u Americi ili Rusiji npr.

lično sam probao dva puta u životu taj čudni proizvod i to prvi put iz znatiželje kada se pevalo "hamburger, čizburger kečap i pomfrit mi imamo McDonalds a nema ga Split". Probao sam im osnovni proizvod i duže sam objašnjavao da želim samo jednu pljeskavicu nego što sam je jeo... ko da sam dužan da uzmem ostale gluposti... a drugi put, dve decenije kasnije, sam bio obmanut da se Super Mario igračka dobija besplatno uz Happy Meal... a zapravo se naplaćivala 80 dinara
A kada sam saznao da igračka košta 200 bez da išta jedeš, onda sam plaćao samo igračke. Mada kutija od Happy Meal-a u nintendo stilu dobro dodje za skladištenje svih 10 igrački.

STATUSNI SIMBOL, ali isključivo kod urbane dečurlije koja ni nema velikih dodira sa našom zemljom i koji su dresirani ( ne vapistani, dresirani) kao kučići da se probiju kroz život kako znaju i umeju. Često imaju opsesije muzičkog tipa jer previše vremena provode sami u sobi.

Dakle, to je pojava u urbanim mestima, a nikako kod ljudi koji imaju nešto svoje sagrađeno i dvorište, možda uzgajaju koji grozd ili slično.

Video sam na Slaviji pre par godina kako se kupovalo u meku, žderu se kalorije samo tako. Nelogično mi je, ali eto imaš ljude kojima je to doživljaj. :hahaha:

Kao neko ko se razume u kuhinju mogu odmah da ti kažem da je to bacanje novca i veoma nezdrava hrana.

Кад је отворен први Мек, било је неко гадно доба инфлације и сећам се да је било питање престижа тамо прославити рођендан, а да се притом уопште не доводи у питање квалитет хране.

Исто тако се сећам да је један сладолед коштао као породично паковање Фрикома или неког другог произвођача.

И знам да је укус основног производа и даље тако картонски као што је и био.

Ако ништа друго, мора им се одати признање на истрајности у квалитету.
Moji su se pelcovali na mek
u početku,no presekla sam to popljuvavši ih načisto tako sto sam im pravila male pljeske u zemičkama lično
naravno da su uvideli razliku u mirisu i ukusu:lol:.Jednom sam i sama probala da se uverim, jeste, kao da sam zvakala
karton.Sladoled je onda mogao da prodje sad ne znam kakav je, ne idem tamo a ni moji.

Back