Vodic za traume ili ti kako prepoznati ''pogresnog''

To ja pricam uopsteno, ne samo za mz odnose.

I ja sam ovog puta mislio na uopšteno.
Kažem ti, kad mi lupe karakteristiku koja veze s vezom nema to može da me pogađa neko vreme, bude mi krivo, ali ostali, prijatelji koji me poznaju, se dobro zabave i taj njihov smeh me izvuče iz ofa. :D
Treba drugima dati šansu, bez obzira na eventualnu opasnost. Neophodno je strpljenje.

Sta si hteo da kazes, da nisi psiho iako s vremena na vreme lupis nesto? :lol:
E...kod mene ljudi u startu dobiju kredit, al' se uvek, ali uvek ispostavljalo da tih par pocetnih negativnih misli kasnije bude dokazano i vise nego sto je potrebno da otkacis osobu za vjek i vjekove. Nema veze da li je u pitanju prikrivena perverzija, agresija, licemerje, koristoljubivost ili samo neozbiljnost.
To se zove intuicija.Dobro si formulisala.S tim sto za nju i nije potrebno iskustvo, neko je nosi u sebi,neko ne.

kako prepoznati...sprechiti...hm...treba raditi na sebi, na svom iskustvu, sigurnosti, strahovima, zabludama....ostalo se onda samo po sebi sredi.

Hochu rechi, ne treba toliko trazziti "pogreshnost" u drugom, jer to je automatsko velichanje uloge zzrtve, vech treba losha iskustva pretvoriti u pozitivno uchenje o sebi i svetu.
Jer da bi imali uspeshnog manipulatora (mushkog ili zzenskog, svejedno, ali cheshche zzene koriste ovaj vid agresije) moramo imati pre svega pogodnu zzrtvu.
Nishta nije crno-belo.

Poslednja izmena:
mislim da je suština u primećivanju malih stvari koje imaju tendenciju da postanu veliki problemi.
oni i njihovi mehanizmi razvoja su uglavnom univerzalni za sva ljudska bića jer se crpe iz kolektivne svesti.
zatim, neosećanje posebnom na trenutke i uopšte ti poluljudski mehanizmi
zavlačenja, maltretiranja, ljubomore, uslovljavanja, zavisnosti
makar kao ljubavna igrica.

kada se ego oladi i zaljubljenost prodje, neki čisti deo duše treba da ostane na voljenje.
dobro proceniti da li ga partner ima, odvojeno od bilo kakvih iluzija zaljubljenosti...

kako prepoznati...sprechiti...hm...treba raditi na sebi, na svom iskustvu, sigurnosti, strahovima, zabludama....ostalo se onda samo po sebi sredi.

Hochu rechi, ne treba toliko trazziti "pogreshnost" u drugom, jer to je automatsko velichanje uloge zzrtve, vech treba losha iskustva pretvoriti u pozitivno uchenje o sebi i svetu.
Jer da bi imali uspeshnog manipulatora (mushkog ili zzenskog, svejedno, ali cheshche zzene koriste ovaj vid agresije) moramo imati pre svega pogodnu zzrtvu.
Nishta nije crno-belo.

tako je pipi.:heart:
prepoznati sebe u sebi.
sve drugo u zivotu je samo posledica.
i da..ne plasiti se.

divi ove dve pishu ko da su napupele tinejdjerke a jednom nogom u ilovachi :)))

Istina , ponekad ne želiš da vidiš koliko si krivo izabrao .

Tacno,ali onda se saberes ipak vidis o cemu se radi,nikad nije kasno.........i jednostavno se okrenes i odes........bez trunke razmisljanja,i bilo kakve empatije...........bez reci objasnjenja,koje je najcesce nemoguce objasniti............ljudski je gresiti,i ispravljati greske........konstantna manipulacija je najgori oblik dominacije.........:think:

Tacno,ali onda se saberes ipak vidis o cemu se radi,nikad nije kasno.........i jednostavno se okrenes i odes........bez trunke razmisljanja,i bilo kakve empatije...........bez reci objasnjenja,koje je najcesce nemoguce objasniti............ljudski je gresiti,i ispravljati greske........konstantna manipulacija je najgori oblik dominacije.........:think:
Uuu, ovo je bilo visoko...

Back