voda

• Začetnik teme Začetnik teme voda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisi me dobro shvatla,kad sam rekla da je dogurao do insulina,to se odnosilo da nije vodio racuna o svom seceru,jer da je vodio terapija bi se zapocela sa dijetom,pa ako ne pomogne sa oralnim antidijabeticima pa posle mnogo godina ako ne pomaze nista drugo onda insulin.Nemojte me napadati bez razloga.
Stane je jeo,pio,pusio...nagurao secer preko svih granica i naravno da je mogao da upadne u dijbeticnu komu.Da je pre svega toga pazio sta radi ne bi ni doslo do tog stanja.Ovo sve se ne odnosi na osobe sa dijabetesom tip1,ako znas o tome dosta znas i da postoji bitna razlika izmedju dijabeta 1 i 2.Ako ne znas,pitaj,ja cu ti reci ali nemoj me napadati da ne biram reci,jer ih biram i znam sta govorim.

dobro pitju vodu od sada:
dr:
Zbog cestih upala besike,od pre nekih godinu dana.I ne,nisam gubila na tezini.A to sto si uzimao tecnost pa zamalo zavrsio u komi,to ima veze sa necim drugim...jedan od prvih simptoma secerne bolesti je uzimanje velike kolicine tecnosti,ne ovako kao ja namerno nego zbog potrebe organizma.
Bice Stane da ti nisi kontrolisao svoj scere tada pa si zato zamalo glavu izgubio a trazenjem tolike vode telo te je upozoravalo da nesto nije u redu sa njim.

kakava si ti to dr. kad stalno visish na netu :shock: ... a pacijenti, a ovo, a ono :lol: ... ahammmmmmmmm tebi je ordinacija na netu.... bash te briga bash ti je cool 8)
!@$#%*&%.ja sam doktorka koju drzava zeza u zdrav mozak oko radnog mesta,zato nemoj da se kacis samnom na tu temu. :twisted:

dr:
Nisi me dobro shvatio,kad sam rekla da je dogurao do insulina,to se odnosilo da nije vodio racuna o svom seceru,jer da je vodio terapija bi se zapocela sa dijetom,pa ako ne pomogne sa oralnim antidijabeticima pa posle mnogo godina ako ne pomaze nista drugo onda insulin.Nemojte me napadati bez razloga.
Stane je jeo,pio,pusio...nagurao secer preko svih granica i naravno da je mogao da upadne u dijbeticnu komu.Da je pre svega toga pazio sta radi ne bi ni doslo do tog stanja.

Dr. u pravu si, baš to sam radio, ali hoču da ti kažem, da sam prestao to da radim samo tri meseca dok sam tražio uzrok svojih tegoba, izuzev pušenje, pa da sad radim to isto a nemam ni šečera ni holesterola, ni triglicerida, ni odvišnih kilograma itd.
Jedino što sam promenio, nemoj da vičeš Dr. ili neko da psuje, promenio sam jedino nezdravu za zdravu so.
A da sam slučajno upao u medicinske mlinove, bio bi danas, kao mnogi, na insulinu. Moraš da priznaš, da zvanična medicina nema druge doktrine i ja ti ne kažem, da nisi u pravu po toj doktrini.
Čak više, kod nas bi svaki doktor, ko bi samo pomislio na neku alternativu, kamo li dao neki alternativni savet, izgubio licenciju.
Vidiš tu glupost.
Neznam kako je kod vas, ali pošto ti i onako nisi u radnom odnosu i nemaš šta da izgubiš, pa možeš da barem pričaš samnom o medicinskim tabu temama.
Ali postačeš prvi doktor svom narodu kad spojiš svoje izuzetno poznavanje diagnostike i bar nešto onoga što ja pričam, a pričam istinu.
Biču radostan zajedno sa tvojim pacientima koji te obožavaju i slušaju, da se to desi što pre.

Stvarno cu da pocnem da vicem!
Kad jako skoci secer,da ugrozava zivot coveku,onda se daje insulin -spasavas glavu coveku,sto ne znaci da ces ga drzati na tome stalno.
Druga stvar,svako koga znam da ima secer a stariji su od tebe obicnom dijetom jos uvek ga drze bas lepo pod kontrolom.
Trece insulin se ne daje samo ljudima koji imaju secernu bolest nego i bubreznim bolesnicima...ne preslisavaj me ,molim te!

dr:
Stvarno cu da pocnem da vicem!
Kad jako skoci secer,da ugrozava zivot coveku,onda se daje insulin -spasavas glavu coveku,sto ne znaci da ces ga drzati na tome stalno.
Druga stvar,svako koga znam da ima secer a stariji su od tebe obicnom dijetom jos uvek ga drze bas lepo pod kontrolom.
Trece insulin se ne daje samo ljudima koji imaju secernu bolest nego i bubreznim bolesnicima...ne preslisavaj me ,molim te!

A kojom običnom dietom bi ti mene držala u normali. Ne preslišavam te, jedino bi hteo da čujem, kakva je ta dieta kod vas. Kod nas je užasna.

Potpuno izbacivanje hleba,testa,makarona...iz ishrane,jedino moze crni hleb,razeni...te kvalitetnije vrste hleba ali samo 1 parce po obroku.
Meso:piletina(bez kozice),curetina,riba,i moze junetina...sve kuvano.Pecenje ne dolazi u obzir.Kao ni suhomesnate preradjevine,salame,kobasice...krompir ali baren,nikako pomfriti ili oni uvaljani u ulje.
Mleko ne ali moze jogurt i posni sirevi,dakle nista sa velikim procentom masti.Slatkisi nikako.Voce pre svega jabuka,izbegavati banane,grozdje ...voce koje je slatko.
Povrce sve sto je zeleno,naravno u svezem obliku i bareno.
I sad mi reci da se sa ovim ne moze lepo ziveti i jesti.

dr:
Potpuno izbacivanje hleba,testa,makarona...iz ishrane,jedino moze crni hleb,razeni...te kvalitetnije vrste hleba ali samo 1 parce po obroku.
Meso:piletina(bez kozice),curetina,riba,i moze junetina...sve kuvano.Pecenje ne dolazi u obzir.Kao ni suhomesnate preradjevine,salame,kobasice...krompir ali baren,nikako pomfriti ili oni uvaljani u ulje.
Mleko ne ali moze jogurt i posni sirevi,dakle nista sa velikim procentom masti.Slatkisi nikako.Voce pre svega jabuka,izbegavati banane,grozdje ...voce koje je slatko.
Povrce sve sto je zeleno,naravno u svezem obliku i bareno.
I sad mi reci da se sa ovim ne moze lepo ziveti i jesti.

Hvala ti, doktorko, vidim da je ova dieta svetska i da i vi nemate neku bolju.
Ne kažem, da se to ne može, ali
- prvo, gde na drumu bi ja mogao to da nađem, pošto mnogo putujem,
- drugo, to je veliko opterečenje za žene, koje moraju to da spremaju...
e, sad mi palo na pamet, pa ti si žensko, a ja muškarac, pa možda zbog toga nekako lakše gledaš na te diete
- a treče, baš mnogo volim baš ono što si mi zabranila, pa samo da kažeš još sa malo soli i da ne pušim i nikad ni čašu u društvu da popijem, pa sam gotov.
Uh, blago meni i mojoj biodieti i onima, koji slušaju mene a ne tebe.
Nemoj da se naljutiš ponovo, jedino sam rekao ono što mislim.

Back