Voda i unos iste u organizam

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Stalno slušamo o dobrim stranama vode, o tome kako je zdravo unositi veću količinu vode tokom dana. Naročito ako se uzme u obzir neko ko trenira, bavi se nekim težim radom. Sa druge strane postoje ljudi koji govore da nema ograničenih razmera, da to niko ne može da kaže koliko je dovoljno, čak sam čuo da ni veće količine vode nisu zdrave jer opterećuju bubrege.

Sad me zanima šta je tu tačno?

Meni se dešava da u toku dana popijem čašu čaja ujutro i možda još čašu vode i to je to, kad treniram popijem malu flašu pola litra maksimalno i to je sve, prosto mi se ne pije, ne osetim žeđ, ali zato kad uzmem da pijem mogu da popijem pola litra na eks. Samo me nervira to što to praktično proleti kroz mene, kroz 20 minuta, pola sata imam pojačanu potrebu za mokrenjem, praktično mokrim vodu kad popijem tih pola litra, skoro da i nema boje, tako da mene zanima šta se tu uopšte dešava? Da li je to normalno?

Stalno slušamo o dobrim stranama vode, o tome kako je zdravo unositi veću količinu vode tokom dana. Naročito ako se uzme u obzir neko ko trenira, bavi se nekim težim radom. Sa druge strane postoje ljudi koji govore da nema ograničenih razmera, da to niko ne može da kaže koliko je dovoljno, čak sam čuo da ni veće količine vode nisu zdrave jer opterećuju bubrege.

Meni se dešava da u toku dana popijem čašu čaja ujutro i možda još čašu vode i to je to, kad treniram popijem malu flašu pola litra maksimalno i to je sve, prosto mi se ne pije, ne osetim žeđ, ali zato kad uzmem da pijem mogu da popijem pola litra na eks. Samo me nervira to što to praktično proleti kroz mene, kroz 20 minuta, pola sata imam pojačanu potrebu za mokrenjem, praktično mokrim vodu kad popijem tih pola litra, skoro da i nema boje, tako da mene zanima šta se tu uopšte dešava? Da li je to normalno?

Funkcionišeš na principu protočnog bojlera,
a da ni ne znaš....
Možda i grešim, ali sve mi se tako čini !
Zbog toga, kako si i sam rekao, što proleti kroz tebe za 20 minuta !

Kada bi duže izdržavao, da ne proleti tako brzo,
onda bi funkcionisao na principu bojlera....
Ali, nije to taj slučaj.

Znači radiš ko sat, ništa nenormalno bubrezi ok.zacas odrade pricu...u to me stos, što više piješ više izbacuješ...h20,pivo,supa,corba ma sve je poželjno...više ti treba od dve čaše vode,ako sljušiš na ex pola litra već si uveliko bio zedan:ok:

Мa све што пишу то је све срaње, пиј воду кaд си жедaн, гледaј сaмо дa не трпиш жеђ и то је то.

To kao ono te slanina valja, te ne valja, jaje je dobro, jaje nije dobro, više ne znaš šta da radiš.

Tako i ovo sa vodom. Problem je što često ne osećam žeđ, mogu i da jedem a da ne pijem ništa posle.

Znači radiš ko sat, ništa nenormalno bubrezi ok.zacas odrade pricu...u to me stos, što više piješ više izbacuješ...h20,pivo,supa,corba ma sve je poželjno...više ti treba od dve čaše vode,ako sljušiš na ex pola litra već si uveliko bio zedan:ok:

Znači to je dobro, odlično. :)

Ne pijem alkohol, a čorbasto ne jedem, i da hoću nema jer nema ko da spremi, ali voda je ok.

Pola litra lagano, mogu još ali gledam da ne preteram, ne znam.

To kao ono te slanina valja, te ne valja, jaje je dobro, jaje nije dobro, više ne znaš šta da radiš.

Tako i ovo sa vodom. Problem je što često ne osećam žeđ, mogu i da jedem a da ne pijem ništa posle.

Znači to je dobro, odlično. :)

Ne pijem alkohol, a čorbasto ne jedem, i da hoću nema jer nema ko da spremi, ali voda je ok.

Pola litra lagano, mogu još ali gledam da ne preteram, ne znam.
Ma opušteno,vode nikad dosta...msm meni lično dva litra završe priču...ali tu je sve odreda,racuna se i malo vode iz voca:D

ovo me je nasmejalo...
Na stranu što ja tri litre vode popijem, uz dobru sreću, za tri nedelje.

I mene često nasmeje tako nešto.. :)

Stalno dolaze neki ljudi sa nekom ultimativnom istinom, gde su oni u pravu... Slušam Maju Volk i ispade da čovek koji zoblje ono što ona pravi neće nikada umreti, večno je zdrav, a moj nepokretni deda od 88 godina izgleda bolje nego ona. Ne kažem ja da nema nešto istine i u tome, ali stalno neki nadrilekari, kako se to već kaže, sve neki pametni ljudi, a ono sve gluposti. Uz neko ograničenje kad i šta se sme moraš u roku od sat vremena smestiti u sebe negde oko tri litra vode, niko ne pita ni gde, ni kako. :)

Moj suprug zbog bolesti mora minimalno 3 litre vode popiti svakodnevno, bez obzira bio žedan ili ne.
Kod zdravog čovjeka to ovisi o dosta faktora, a najbolje je zaboraviti sve ovo što se piskara i slušati svoje tijelo.

Meni se desi da za dva dana popijem možda litar.

Posto ti je telo vecinom voda, naravno da je jako bitna :roll:
Ne slusaj one koje kazu pij kada si zedan, posto kada si zedan, vec je previse kasno. Zedj je znak da je telo dehidriralo.
Ako treniras (zavisi koliko) ali 4l bi se morao naterati da popijes dnevno. Nema veze sto to protekne kroz tebe, telo uzme koliko mu treba, ono sto ne treba izbaci. Ali bitno da ne osetis zedj.
Nema opterecenja za bubrege pobogu, kada imas problema sa bubrezima (ili neku operaciju) moras piti puno vode...
Ali daleko od toga da je bezopasna, voda razredjuje krv, pa ako je previse popijes moze nastupiti smrt. Tako je prosla devojcica iz (cini mi se) nemacke, popila 16 litara zato sto su je drugari nagovorili, pala u komu i umrla..

Ne slusaj one koje kazu pij kada si zedan, posto kada si zedan, vec je previse kasno. Zedj je znak da je telo dehidriralo.
Ako treniras (zavisi koliko) ali 4l bi se morao naterati da popijes dnevno. Nema veze sto to protekne kroz tebe, telo uzme koliko mu treba, ono sto ne treba izbaci. Ali bitno da ne osetis zedj.
Nema opterecenja za bubrege pobogu, kada imas problema sa bubrezima (ili neku operaciju) moras piti puno vode...
Ali daleko od toga da je bezopasna, voda razredjuje krv, pa ako je previse popijes moze nastupiti smrt. Tako je prosla devojcica iz (cini mi se) nemacke, popila 16 litara zato sto su je drugari nagovorili, pala u komu i umrla..

Ima logike, ali ja npr skoro nikada nisam žedna, a jako malo vode pijem. Nekad se desi da ne osetim žeđ danima.

Jasno da je bitna, ne moraš mi prevrtati očima, zato sam i došao da pitam.

I to sam čuo, kao kad osetiš žeđ tad ti je već kasno, mislim, glupo rečeno kasno, nisi umro, ali trebalo bi ranije piti.

Iskreno, ja i ne verujem u tu priču za devojčicu iz Nemačke, jer ne znam gde joj je stalo 16 litara, drugo, devojčica, znači ne odrasla osoba, treće, ne znam za koliko je to uspela da popije?

Jasno da je bitna, ne moraš mi prevrtati očima, zato sam i došao da pitam.

I to sam čuo, kao kad osetiš žeđ tad ti je već kasno, mislim, glupo rečeno kasno, nisi umro, ali trebalo bi ranije piti.

Iskreno, ja i ne verujem u tu priču za devojčicu iz Nemačke, jer ne znam gde joj je stalo 16 litara, drugo, devojčica, znači ne odrasla osoba, treće, ne znam za koliko je to uspela da popije?
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/332592/Devojcica-iz-Finske-umrla-jer-je-popila-previse-vode
Kako kaze doktor, razredi ti krv i snizi kolicinu soli, pa se voda pumpa u mozak, od cega otice..
A naravno da ne zadrsis svu tu kolicinu vode, ispisas vecinu..
Nisi umro kada osetis zedj ali sigurno nije zdravo..

:D

Problem je to što te savetuju ne sme ovoliko pre jela, ne sme onoliko posle jela, ne sme ovo, ne sme ono, i onda ti ispadne da imaš sat vremena dnevno da popiješ 3 litra vode. :D
Pre jela ok. par casa da se pokrenu enzimi za varenje:D tako savetuju stučnjaci...licno ne hebem to dva posto,napijem se posle jela slatko vodom i vrlo često mojima uz ručak serviram ljubljenu h20, a posle nek piju šta im volja ako moze da stane:zcepanje:i da vodu pre ručka piju oni koji zele da smršaju, ima manje mesta za hranu:D

kakva pravila sto je problem experimetisati i videti kako reaguje organizam,imas ljude koji zive na kafi u zivotu ih neces videti da posegnu za casom vode osim kad se najedu dobro slanog i prasetine,i to obicno udare po kiseloj najgoroj knjaz milos koja samo nadima i opterecuje bubrege,ali im se vide podocnjaci i tamna im je koza,kao biljka koja vene izgledaju,a kad se pije prolom ides svaki cas u wc jer je najcistija i bez teskih materija za obradu,kad vozim leti bajs na 35c popijem 6l vode i o kakvom opterecivanju bubrega je rec kad sve izadje na znoj,nije ne/kvalitet svake vode isti i ne preradjuju bubrezi svaku tecnost istom brzinom,ako se trosimo unos se treba povecati,bez neke preterane fizicke aktivnosti litar -2 dnevno je normalno,da tad mokraca bude svetlije boje a ujutru tamnije

Back