Voccaro-moj engleski

Govorim engleski.Imam Cambridge diplomu iz engleskog-FCE koju sam stekla sa 13-14 godina.Bila sam kao neko čudo od deteta u svom selu što se engleskog tiče.Tu diplomu svako može steci-sigurno ima na Krstarici onih koji tu diplomu imaju ali je posebno to što sam položila dok sam jos išla u osnovnu školu.

Srpski mi nije maternji-ali mislim da sam ga dobro naučila tokom školovanja.Upozorili su me na moj srpski.Jel ga pričam barem podnosljivo? Tu gde boravim jednostavno nema Srba.To naravno ne znači da treba da prestanem da čitam srpske knjige ili da gledam srpske filmove.

U Americi imaš nekoliko poprilično različitih akcenata.
A ni u UK ne izgovaraju svi isto. Mislim da je velšanski skoro isti kao i američki.
Imaju kako ne :lol: Taj tzv. R.P akcenat mi je najgotivniji i Southern uopste svi ti ljudi su nenormalno ljubazni da mi je uvek bilo neprijatno kada pricam sa njima, sve im je "Oh blimey" :lol: I uvek se u komunikaciji strasno izvinjavaju kao da su te sutnuli u najbolnije mesto :lol:

Najiritantniji mi je Cockney koji je bas rasporstranjen pogotovo u Londonu i uopste ti severni Northen dijalekti su mi nekako FUJ.

Inace ja sam bar Škote mnogo lakse razumeo nego Irce (Irci su mi bili uvek nedao Bog) mada su mi i jedni i drugi bas veseli ljudi kao da pevuse dok pricaju pogotovo Irci :lol: a i opustencija su mi generalno svi :lol: S tim sto su mi Škoti nekako klasa iznad Iraca i po manirima a i uopste :lol:

Indijci su prica za sebe i dobrice su ali vecina toliko lose govori jezik da se sporazumevaju i rukama i nogama.

Najiritantniji mi je kompletan Australijski akcenat i generalno ih izbegavam jer ne mogu da ih slusam :p Isto vazi i za kompletan juznjacki americki kaubojski akcenat, dize mi se pritisak kad moram da razgovaram sa njima, kad pocnu da razvlace zvuce mi isfolirano i bas kao teske seljacine.

Jedino nikad nisam razgovarao sa Kanadjanima i nemam pojma kako zvuce :lol:

Mene su inace zaprosili ove godine.Na daljinu je-madjar je ali radi u Americi kao vojno lice.Kaze krajem ovog jula da ce doci do mene i da ćemo "sigurno biti zajedno " hoće svadbu ove godine i da me odvede za Ameriku.Mislim tamo bi bila svadba.Ja sam mislila da se šali :aha:Udovac je inače.Rekao je da me puno voli:flert:

Inace kad smo kod glasova- ja sam I imala audiciju preko Interneta za jednu americku video igricu.Moj glas I tekst koji sam morala da izgovaram je imao najvise lajkova. Taj vrlo skroman americki studio ovo im je prva video igrica.

Mislim da nisu jer bi mi javili.samo je na sajtu za audicije pisalo da je audicija gotova i da je cast offsite.Preko jedne drustvene mreze me je taj skroman studio I pozvao da im budem u grupi.Ja to smatram malim uspehom.Imala sam samo jednu recenicu da kazem i to sam dala glas novinarki u video igrici.Igrica je na osnovnom nivou,junaci su u obliku lego kockica.

Jeste.Ali svakako,to sto su me dodali u grupu mi je super.Imaju cak I svoju muziku ( jednu pesmu iz video igrice )veoma su skroman studio.Valjda se od toga pocinje. Ovo im je video igrica zasnovana na filmu Daredevil ili Pakleni momak,ako si gledala film pre mnogo godina.Uostalom,kad izadje igrica mozda postavim u mojoj temi Film I Pozoriste.Mislim da treba jako velik trud da bi neko bio glumac ili glumica,bilo koje vrste.To sam shvatila tad.

Back