Vladimir Popovic Beba kreator mafijaske vlasti u Srbiji?

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
BEOGRAD - Dušan Mihajlović, ministar policije u vladi DOS, optužio je Vladimira - Bebu Popovića za umešanost u ubistvo premijera Zorana Đinđića! Mihajlović tvrdi da je nekadašnji šef Vladinog Biroa za komunikacije sve vreme održavao vezu sa osuđenima za atentat na Đinđića i da je s njima stvorio sistem paralelne, mafijaške vlasti, a da je pokojni premijer "kolateralna šteta" Bebine ambicije da "vlada Srbijom i podzemljem van institucija".

- Ta paralelna vlast koju je Popović stvorio, paralelna vlast koja je radila meni iza leđa u tom istom ministarstvu, dovela je do toga da više nemamo Đinđića. Ako nećete to da čujete, onda pozivam specijalnog tužioca i sve nadležne državne organe da istraže to što nam je Popović saopštio. Ja sam Popoviću zahvalan do neba - rekao je Mihajlović preksinoć u emisiji "Poligraf" na TV B92.

On je dodao da o Bebinoj vezi sa mafijom govori i podatak da su transkripti prisluškivanih razgovora dolazili u isto vreme i u kabinet ministra policije i kod vođa "surčinskog klana". Da povodom Mihajlovićevih teških optužbi mora reagovati Specijalno tužilaštvo, smatra i Nenad Vukasović, advokat Zvezdana Jovanovića, koji je zbog ubistva premijera dobio 40 godina robije. Vukasović tvrdi da zamenik specijalnog tužioca Jovan Prijić, u skladu sa zakonom, mora da "protrese Mihajlovića dok mu mozak ne proključa".

- Ovo što je Mihajlović rekao u "Poligrafu" je potpuno drugačije od onoga što je pričao pred sudom i otvara mogućnost novog pretresa. On je tada pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću očigledno prećutao mnogo toga i sada bi morao da bude pozvan pred pravosudne organe. Nažalost, Jovan Prijić nema ni hrabrosti ni snage za tako nešto, jer bi time otvorio jedno teško poglavlje o pravom liku Zorana Đinđića. Svuda u svetu se ljudima tresu gaće na pomen tužiočevog imena, a samo u Srbiji se Prijić trese od Čumeta i sličnih - kaže Vukasović za Kurir.

U Specijalnom tužilaštvu, međutim, juče nisu znali da li će pokretati istragu povodom otkrivanja novih detalja o ulozi Bebe Popovića. Portparol Tužilaštva Tomo Zorić kaže za Kurir da se oni tim povodom zasad neće oglašavati.
- Ne govorim često da nemam komentar o nekom slučaju, ali ovo zaista ne bih komentarisao - rekao je Zorić.

Komentar je zato imao Beba, koji je Mihajlovića nazvao "najnovijim džokerom Vojislava Koštunice". Popović tvrdi da je njegov bivši saborac "preplašen i ucenjen'' od nekoga iz aktuelne vlasti.
- Po istoj matrici po kojoj se i njegov prethodnik, kako ga je on zvao, ''gospodin Legija'', naknadno prosvetlio pa lagao o prodaji 600 kilograma droge, tako se i ovaj, najnoviji, džoker Vojislava Koštunice i njegovih savetnika preko noći osvestio i, eto, rešio da posle tri godine ćutanja, saopšti javnosti epohalno otkriće: Koštunica i njegovi su nevini i čisti, a jedini krivac u Srbiji sam ja - rekao je Popović agenciji Beta.

On je najavio da će tužiti Mihajlovića.
- Očajnički pokušaj da, štiteći sebe, pomogne Koštunici i vrati priču o političkoj pozadini Zoranovog ubistva tamo gde je stao Dejan Mihajlov naravno da će završiti na sudu, ali i kod specijalnog tužioca, kome će Mihajlović morati da objasni zašto, po čijem nalogu i sa kojim namerama laže, a posebno zašto prekraja i izvrće moje izjave i sudska svedočenja - dodao je Popović.

Back