VLADIMIR GLIGOROV(LDP):Obećanja reformi, a ne reforme obećanja

Buduca_Srbija:
Odgovorite mi samo šta je Zlatna Orda i kad je uspostavljena i ja odo' na to mesto gde me vi šaljete.

(Znate li uopšte da je Zlatna Orda pojam iz ruske istorije??)

Златна Орда је монголски канат који је успостављен на територији данашње Русије. То је појам из руске историје колико је и београдски пашалук појам из српске историје.
Једино што нема погрдну конотацију да непријатељи Русије желе да је сведу на територију Златне Хорде. Иначе уочимо два аспекта:
1. То су ентитети које је успоставио окупатор и релевантни су за историју Србије однодно Русије колико и Тевтонски Ред или Генерална Влада за историју Пољске.
2. Наравно, постоје тековине. Београд је у време Турака био један од највећих градова, Мехмед паша Соколовић је можда био најмоћнији Србин свих времена, Френк Херберт је читао отоманске хронике на српском кад је писао Дину... Слично важи и за Русију која је преко својих окупатора практично дошла у додир са огромним пространствима Евроазије и њеним геополитичким значајем.

Ето сад сам те поставио на своје место и ћути. И за тебе важи оно што сам ти написао на ПП. И долазићу повремено, кад год видим да се неки чедоид довољно курцобета и шатро паметује, а још га нису напушили.

Buduca_Srbija:
Odgovorite mi samo šta je Zlatna Orda i kad je uspostavljena i ja odo' na to mesto gde me vi šaljete.

(Znate li uopšte da je Zlatna Orda pojam iz ruske istorije??)
Mешање појмова из историје нема никакве везе са оне три небулозне тачке.А ако мислите да цео форум прогласите за радикале,да убедите људе да је Чеда у политици због домовине,а не због пара,то је смешно!:twisted:

misoni:
Mешање појмова из историје нема никакве везе са оне три небулозне тачке.А ако мислите да цео форум прогласите за радикале,да убедите људе да је Чеда у политици због домовине,а не због пара,то је смешно!:twisted:

Hahaha Čeda u politici zbog domovine. Hahaha. Čelija broj 50+1. Za Čedu. Zaokruži SRS.

limojed:
Златна Орда је монголски канат који је успостављен на територији данашње Русије. То је појам из руске историје колико је и београдски пашалук појам из српске историје.
Једино што нема погрдну конотацију да непријатељи Русије желе да је сведу на територију Златне Хорде. Иначе уочимо два аспекта:
1. То су ентитети које је успоставио окупатор и релевантни су за историју Србије однодно Русије колико и Тевтонски Ред или Генерална Влада за историју Пољске.
2. Наравно, постоје тековине. Београд је у време Турака био један од највећих градова, Мехмед паша Соколовић је можда био најмоћнији Србин свих времена, Френк Херберт је читао отоманске хронике на српском кад је писао Дину... Слично важи и за Русију која је преко својих окупатора практично дошла у додир са огромним пространствима Евроазије и њеним геополитичким значајем.

Ето сад сам те поставио на своје место и ћути. И за тебе важи оно што сам ти написао на ПП. И долазићу повремено, кад год видим да се неки чедоид довољно курцобета и шатро паметује, а још га нису напушили.

Lepo: znate istoriju, ali ne umete da je tumačite.

Rusija je, preuzevši na sebe ulogu Vizantije, nakon njenog pada, jasno dala do znanja da se okrenula Zapadu, jer je u to vreme Vizantija bila simbol evropske civilizacije.
U to vreme formira se i Franačka država, pod Karlom Velikim, ali njen naziv je bio Austro-azija, jer je pojmom Evropa označen onaj deo današnje Evrope koji je bio uz mediteransku obalu (uključujući i Vizantiju). Dakle, Rusija je pokušala da se integriše u svetske tokove i bila na dobrom putu, dok nije pala u ruke Zlatne Orde (bez H), a svoje evropsko opredeljenje izrazila je kroz integraciju u helenske (tada već uveliko hrišćanske) civilizacijske tokove.

S poštovanjem,
BS

rdeki:
Puna usta reformi, ali...
Kakve reforme? Na koji nacin? Sta biste promenili? Kako?
Kako da nas medjunarodna zajednica ceni? Tako sto cemo pljuvati po sebi?
Po nama su najvise pljunuli Slobodan Milosevic,Vojislav Seselj o ostala ekipa koja je od Srba i Srbije koji su bili narod bez ijedne mrlje u svojoj istoriji napravila ono sto smo bili 90-ih na pomen Srba do 90-ih se celom svetu dizala kosa na glavi a sve zahvaljujuci pomenutim.
Hvala bogu i Srbi su se dozvali pameti.

Dragi srbi profesionalci
Svo moje postovanje za to sto ste mukotrpnim UMNIM radom postali srbi a ne kao sav ostali svet, rodjeni u svojoj tradiciji i kulturi
Svaka cast
Kad covek nema ni jedan drugi kvalitet on se dici necim sto mu je Bogom dano a ne svojim delima
NACIONALSOCIJALISTI kad vide da gube iznose jake argumente,crtaju autoportret,citiraju svog lidera, narocito u onom slavnom svetlu :J....VAM ....MOZETE DA MI .......
Kad vas ovako vidim znam da i od vas zavisi
Samo tako nastavite

Buduca_Srbija:
Hoćete da kažete da niste dovoljno pismeni da shvatite poruku koja je sročena u obliku antinomije. Tužno, ali eto i takvi imaju pravo glasa.

Najviši dometi nečijih lingvističkih sposobnosti su da sluša Vojislava Šešelja kako sudijama govori: "Govnari, ******, majku vam ***** cionističku" (parafraza).
Hocu da kazem samo ono sto sam i rekao: da covek mora da bude neverovatno glup, lud i besposlen (i to sva tri uslova kumulativno), da bi citao sve besmislene postove kojima likovi kao seraserhead spamuju forum. Ti si se ocigledno prepoznao po sve tri stavke.

Back