- Poruka
- 238
Buduca_Srbija:Odgovorite mi samo šta je Zlatna Orda i kad je uspostavljena i ja odo' na to mesto gde me vi šaljete.
(Znate li uopšte da je Zlatna Orda pojam iz ruske istorije??)
Златна Орда је монголски канат који је успостављен на територији данашње Русије. То је појам из руске историје колико је и београдски пашалук појам из српске историје.
Једино што нема погрдну конотацију да непријатељи Русије желе да је сведу на територију Златне Хорде. Иначе уочимо два аспекта:
1. То су ентитети које је успоставио окупатор и релевантни су за историју Србије однодно Русије колико и Тевтонски Ред или Генерална Влада за историју Пољске.
2. Наравно, постоје тековине. Београд је у време Турака био један од највећих градова, Мехмед паша Соколовић је можда био најмоћнији Србин свих времена, Френк Херберт је читао отоманске хронике на српском кад је писао Дину... Слично важи и за Русију која је преко својих окупатора практично дошла у додир са огромним пространствима Евроазије и њеним геополитичким значајем.
Ето сад сам те поставио на своје место и ћути. И за тебе важи оно што сам ти написао на ПП. И долазићу повремено, кад год видим да се неки чедоид довољно курцобета и шатро паметује, а још га нису напушили.