Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 89.473
Vladika Grigorije o Oliveru Ivanoviću: Ubijen s leđa jedan čovek koji je imao ulogu lava za narod
Izvor
KoSSev
-
27. oktobra 2019. 23:45
„Ubijen je jedan čovek koji je imao ulogu lava za taj narod, koji ga vodi i štiti, bez obzira da li je na vlasti ili nije na vlasti. Zašto je on ubijen? Zato da bi mogle hijene da vladaju i da pojedu sve što se može pojesti“, kazao je večeras u Utisku nedelje vladika Grigorije o Oliveru Ivanoviću.
I večeras je naglasio da je njegovu pogibiju teško podneo, kao i u svojoj nedavno objavljenoj knjizi „Gledajmo se u oči“, navodeći da koga tajne službe proglase izdajnikom, on to sigurno nije, te da Srbija na Kosovu i Metohiji treba da vodi brigu i o Albancima.
„Zato što je on hteo da živi sa Albancima, zato što je govorio albanski jezik. Zato što se nije plašio Albanaca, ali je govorio Albancima da ne treba da se plaše njega. I takav čovek je ubijen s leđa“, istakao je vladika dizeldorfsko-nemački.
„Ja sam uvek imao doživljaj da ima jedan čovek tamo. I onda je taj čovek ubijen“.
„Ja se bavim teologijom ali stvarno nisam slep za politiku. Hvaliti se u 21. veku rezultatom od preko 90 odsto je, najblaže rečeno, glupost i sramota. Tako ja razgovaram sa tim koji meni kaže, otvori oči„, kazao je.
„I sad ja njemu kažem, otvori oči ti. Šta to znači da neko dobije 97%?! Zar je to moguće, kako je to moguće?! Na koji način smo došli do tog rezultata? Uvek se setim jednog razgovora, kad su se završili neki lokalni izbori, pa se jedan hvali, mi smo u Ljubinju dobili, a ovaj mu drugi kaže, nismo dobili, kupili smo, i tu je kraj, tu je demokratija došla do svoje suprotnosti. Ali biti toliko glup pa se hvaliti da si dobio na izborima u 21. veku 94, 6, 7 posto, to treba biti glup“, dodao je vladika Grigorije.
Emisija „Utisak nedelje“ emituje se na TV Nova S.
https://kossev.info/vladika-grigori...jedan-covek-koji-je-imao-ulogu-lava-za-narod/
На кога ли је Владика мислио?
На Рамуша? Нее...
На Тачића? Неее....
Које су то хијене које су с леђа убиле Оливера Ивановића?
@HEFESTOS 1
Роки, шта ти, као објективни посматрач мислиш, а?
Izvor
KoSSev
-
27. oktobra 2019. 23:45

„Ubijen je jedan čovek koji je imao ulogu lava za taj narod, koji ga vodi i štiti, bez obzira da li je na vlasti ili nije na vlasti. Zašto je on ubijen? Zato da bi mogle hijene da vladaju i da pojedu sve što se može pojesti“, kazao je večeras u Utisku nedelje vladika Grigorije o Oliveru Ivanoviću.
I večeras je naglasio da je njegovu pogibiju teško podneo, kao i u svojoj nedavno objavljenoj knjizi „Gledajmo se u oči“, navodeći da koga tajne službe proglase izdajnikom, on to sigurno nije, te da Srbija na Kosovu i Metohiji treba da vodi brigu i o Albancima.
„Zato što je on hteo da živi sa Albancima, zato što je govorio albanski jezik. Zato što se nije plašio Albanaca, ali je govorio Albancima da ne treba da se plaše njega. I takav čovek je ubijen s leđa“, istakao je vladika dizeldorfsko-nemački.
Sećajući se njihovih zajedničkih susreta za koje kaže da je do njih najčešće dolazilo u Visokim Dečanima i Gračanici, još dok je bio vladika zahumsko-hercegovački, Grigorije kaže:Ja mislim da mi sa ljudima ovde treba da razgovaramo sledeće: Pazite na svoju savest. Bilo da ste profesor, vladika, lekar, apotekar, radnik, policajac, novinar, važna je savest, važnija od svega
„Ja sam uvek imao doživljaj da ima jedan čovek tamo. I onda je taj čovek ubijen“.
Na pitanje šta bi rekao nekome ko bi mu rekao da otvori oči znajući da je preko 90 odsto Srba izašlih na nedavne kosovske vanredne parlamentarne izbore glasalo za ovu politiku (vladajuću, prim.red.), odgovorio je:Mi smo problem jer hoćemo da budemo slobodni… Ovde glavnu reč vode ljudi koji ne mogu da podnesu da im neko kaže – ja mislim drugačije… Princip po kome ne smeš biti drugi, drugačiji i različit je jako opasan
„Ja se bavim teologijom ali stvarno nisam slep za politiku. Hvaliti se u 21. veku rezultatom od preko 90 odsto je, najblaže rečeno, glupost i sramota. Tako ja razgovaram sa tim koji meni kaže, otvori oči„, kazao je.
„I sad ja njemu kažem, otvori oči ti. Šta to znači da neko dobije 97%?! Zar je to moguće, kako je to moguće?! Na koji način smo došli do tog rezultata? Uvek se setim jednog razgovora, kad su se završili neki lokalni izbori, pa se jedan hvali, mi smo u Ljubinju dobili, a ovaj mu drugi kaže, nismo dobili, kupili smo, i tu je kraj, tu je demokratija došla do svoje suprotnosti. Ali biti toliko glup pa se hvaliti da si dobio na izborima u 21. veku 94, 6, 7 posto, to treba biti glup“, dodao je vladika Grigorije.
Ocenio je takođe dodelu ordena predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, na proslavi 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve – pogrešnom odlukom jer se ne poštuje veličina tog jubileja. O tome detaljnije čitajte u posebnoj vesti.Ne postoji samo slepoća nas koji gledamo, nego i slepoća onih koji nas gledaju, zato što više niko ne vidi. Bitno je da moraš da budeš čovek takav da gledaš kad neko drugi strada, a ne samo kad ti stradaš
Emisija „Utisak nedelje“ emituje se na TV Nova S.
A šta je vladika Grigorije govorio o Kosovu i Metohiji u svojoj najnovijoj knjizi „Gledajmo se u oči“, čitajte u: „Ljudi u naše vreme neće biti razapinjani na krst već u medijima, ko govori istinu da bude spreman za taj krst“
Vladika Grigorije: “Glupost nije defekt intelekta”
https://kossev.info/vladika-grigori...jedan-covek-koji-je-imao-ulogu-lava-za-narod/
На кога ли је Владика мислио?
На Рамуша? Нее...
На Тачића? Неее....
Које су то хијене које су с леђа убиле Оливера Ивановића?
@HEFESTOS 1
Роки, шта ти, као објективни посматрач мислиш, а?