Vladari kuća

• Začetnik teme Začetnik teme majo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Бравоооо!
Максимално може да се награди секстил али је и коњункција јако ретка,:D
Поред опозиције Сунца и Марса, најређи аспект.;)

Jel ? Nisam znao za Sunce i Mars , mada sada kad razmislim , bas se krecu tako , tom brzinom da treba vremena da se to pogodi ... pa onda i za konjuckiju isto ? 8) :-o :o

Бравоооо!
Максимално може да се награди секстил али је и коњункција јако ретка,:D
Поред опозиције Сунца и Марса, најређи аспект.;)

Cega je retka konjukcija - Sunca i Venre? Nije u opse retka ja je imam i mnogi je imaju zato sto se venera seta pored sunce sa njegove leve strane do sekstila pa prolazi poder Sunca( konjukcija ) pa prolazi sa njegove desne strane isto toliko do 60 stepeni pa se opet vraca u konjukciju sa Suncem i jedan od cascih aspekata je ( konjukcija ) Imas toliko ljudi sa konjikcijom Sunca i Venere... Pa i Sunce i Mers su mi u konjikciji . Sve tri planete zajedno u konjukciji , pa da.

Potpuna sam neznalica, ali me zanima... :D
Vladar prvog polja je uvek Mars ili ne? Mislim, ako je meni prvo polje u Biku,a njegov vladar je Venera, je l' ja gledam vladar prvog polja Venera je u tom i tom znaku ili je to Mars?

Vladar prvog polja je planeta koja vlada znakom u kojem se prvo polje nalazi. U tvom slučaju to je Venera.
Međutim po modernoj astrologiji ,prva kuća je srodna znaku Ovna, time je Mars prirodni vladar prve kuće.
Sa druge strane po tradicionalnoj astrologiji, prva kuća jeste srodna znaku Ovna, ali je prirodni vladar prve kuće Saturn.

Mene zanima sledece:
1. i 7. polje kao i 6. i 12. su mi veoma veliki, zahvataju 2 ili 3 znaka. Znam da je vrlo bitno da se vidi ko vlada tim poljima (vrhovi polja), ali sta je sa ostatkom? U smislu da mi npr. 1. polje pocinje ovnom, znaci gledam mars, ali se ono prostire do 0* blizanaca pa me zanima koliko tu Ve i Me imaju uticaja kao suvladari i koliko se oni gledaju, koliko mogu da ulepsaju ili da 'uniste' poziciju.... ili su ipak najbitniji vladari vrha polja....
Slicno je sa 12. koje pocinje na 5* riba, a zavrsava se na 25* ovna.

Mene zanima sledece:
1. i 7. polje kao i 6. i 12. su mi veoma veliki, zahvataju 2 ili 3 znaka. Znam da je vrlo bitno da se vidi ko vlada tim poljima (vrhovi polja), ali sta je sa ostatkom? U smislu da mi npr. 1. polje pocinje ovnom, znaci gledam mars, ali se ono prostire do 0* blizanaca pa me zanima koliko tu Ve i Me imaju uticaja kao suvladari i koliko se oni gledaju, koliko mogu da ulepsaju ili da 'uniste' poziciju.... ili su ipak najbitniji vladari vrha polja....
Pa jer u Tvom slucaju Bik ukljesten znak? Pa onda verovatno da njegov vladalac Venera i kuca u kojoj se nalazi i znak u kom se nalazi..ono sto oni predstavljaju i sto treba da iznesu iz tebe, teze se ispoljavaju kod Tebe, i ukazuju ti da je tu kljuc i da na tom treba vise da radis?! kako to zvuci.. ovako laicki :confused: ?

Mene zanima sledece:
Najbitniji su vladari, ali se obavezno gledaju i suvladari i tumači se cela kombinacija.

Suvladari (vladari znaka kojim se kuća nastavlja) obično opisuju ono što nastupa kasnije ili kako se situacija razvija, a ako je znak uklješten to ima još značenja pored onog da opisuje nešto što je kasnije - može da se odnosi na nešto tajno, skriveno ili teško dolazi do izražaja. Sve naravno zavisi od vladara tog znaka.

Uran je vladalac AC (podznak Vodolija) i nalazi se u 12. kući u konjukciji sa Neptunom
Prva kuća sadrži pola Vodolije (od 15. stepena), cele Ribe i prvih šest stepena Ovna.
Pa sad ne znam da li mi je onda i Neptun vladalac prve kuće zbog Riba ???????
Pluton je vladalac 9.kuće (deveta kuća počinje u Škorpiji), a u devetoj kući su još i Jupiter, Mesec, Severni čvor i Fortuna.
Jupiter je vladalac desete kuće (MC u Strelcu), ali i vladalac jedanaeste kuće jer i jedanaesta kuća počinje znakom Strelca.
Mars je vladalac druge kuće (druga kuća počinje u Ovnu).
Saturn je vladalac dvanaeste kuće (dvanaesta kuća počinje u Jarcu).

Valjda ovo nešto znači....:)
Molim vas odgovorite jer mi je ovo stvarno znači.;)

Uran je vladalac AC (podznak Vodolija) i nalazi se u 12. kući u konjukciji sa Neptunom
Prva kuća sadrži pola Vodolije (od 15. stepena), cele Ribe i prvih šest stepena Ovna.
Pa sad ne znam da li mi je onda i Neptun vladalac prve kuće zbog Riba ???????
Pluton je vladalac 9.kuće (deveta kuća počinje u Škorpiji), a u devetoj kući su još i Jupiter, Mesec, Severni čvor i Fortuna.
Jupiter je vladalac desete kuće (MC u Strelcu), ali i vladalac jedanaeste kuće jer i jedanaesta kuća počinje znakom Strelca.
Mars je vladalac druge kuće (druga kuća počinje u Ovnu).
Saturn je vladalac dvanaeste kuće (dvanaesta kuća počinje u Jarcu).

Valjda ovo nešto znači....:)
Molim vas odgovorite jer mi je ovo stvarno znači.;)
Za podznak u Vodoliji prvo gledaš Saturna pa onda Urana. Pošto su i Ribe u 1. kući, a i Ovan malim delom, vladari tih znakova su suvladari tvoje 1. kuće. Za Ribe gledaš prvo Jupitera pa tek onda Neptuna.
Za 9. kuću važi isti komentar - kao i kod svih znakova sa dva vladara, prvo gledaš tradicionalnog vladara ... dakle za Škorpiona to je Mars a posle Pluton.

Back