Vlada Srbije traži 1.000 stručnjaka za rad u Emiratima

Po meni u trazeni profil , uz doskolovanje, mogu da se uklope pojedini (ne svi) diplomci ETF i fizike sa PMF-a.
A pitanje je kako naci 1000 takvih i da li su Arapi spremni da cekaju ili ce otici negde ( kao i do sada) gde ih cekaju spremni kadrovi.
Ne slažem se, ali nije ni bitno!
Sve i da si u pravu, nepobitno je da Vlada ili Kancelarija nisu ni pokušale da nađu makar i jednog jedinog stručnjaka u zemlji!
I da takvih stručnjaka zaista nema (što poznajući i decu koja su završila razne fakultete i profesore, nikako ne verujem!) zašto je počelo tražnjom stručnjaka isključivo u inostranstvu?

Evo danas je Vučić gostovao na TV-u i ponovio je kako fale stručnjaci, da su određeni broj već našli, da su pozvali neke ljude iz inostranstva da se vrate i pozvao javno da se jave svi koji se razumeju u "livenje silicijuma" da se jave. Mislim, ako se traži stručnost kao što je "znanje livenja silicijuma" onda je sasvim logično što ne mogu da nađu stručnjake. Ta firma koja dolazi iz UAE, između ostalom, proizvodi i čipove tako da su ova znanja dosta bitna.

Evo danas je Vučić gostovao na TV-u i ponovio je kako fale stručnjaci, da su određeni broj već našli, da su pozvali neke ljude iz inostranstva da se vrate i pozvao javno da se jave svi koji se razumeju u "livenje silicijuma" da se jave. Mislim, ako se traži stručnost kao što je "znanje livenja silicijuma" onda je sasvim logično što ne mogu da nađu stručnjake. Ta firma koja dolazi iz UAE, između ostalom, proizvodi i čipove tako da su ova znanja dosta bitna.
Nisam gledao tu emisiju ali čim je došlo do "livenja silicijuma" u proizvodnji čipova, sve je jasno - bar onima koji su samo prošli ispred ETF!
Očigledno je u pitanju neka debela mućka!

Back