Vlad Cepes III Drakula

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
igracina:
vuk_:
Nije istina da je plemenska organizacija vazila samo na podruchju Crne Gore vec je bila karakteristichna za sve oblasti koje su naseljavali Sloveni.Plemenska organizacija se zadrzala u Crnoj Gori, delovima Hercegovine, medju Arbanasima, tj u brdskim dinarskim oblastima.Za ovo cu postaviti jedan post, a ti ga pazljivo ischitavaj i shvati koliko je glupo i licemerno ovo tvoje poredjenje, kao i poredjenje Engleza i Shkota.

Vuk, mali sarlatan osim sto je sarlatan, je i bolestan.
Kaze da nije obecao da ce pisati o srpskim plemenima (Gde sam rekao da cu pisati o srpskim plemenima maloumnice :!: :?: pa prestani vise zaboga da izvrces istinu :!: To sto radis je bolesno :!: ), a evo fino njegovih rijeci dje je obecao da ce napisati post o nekakvim srpskim plemenima (nepostojecim)

Hajde procitaj text opet maloumnice. Ozbiljan sam, nije smesno, ti imas problem. Procitaj opet. Procitaj i kaze gde sam obecao da cu prikazati srpska plemena, da i Srbi imaju plemena, ne samo Crnogorci ! Gde sam to rekao :?: :!: Jesi li ti normalan :?: Ne izvrci istinu, priznaj da si slagao. Priznaj, budi bar toliko castan.

Zakacio sam ti gore izvod o organizaciji slovenskih plemena na Balkanu sa malim zakasnjenjem, ali to sad nije ni vazno, shvatas li ti sta radis beslovesna telesino :?: :!: Za tebe ne postoji istina, prava, cista, cinjenicama potkrepljena istina. Postoji samo tvoje bolesno, pristrasno tumacenje istine, koje, koliko sam video, redovno skrece u laz. Ti ne biras sredstva u dokazivanju satanskih DANU teorija.

vuk_:
igracina:
vuk_:
Nije istina da je plemenska organizacija vazila samo na podruchju Crne Gore vec je bila karakteristichna za sve oblasti koje su naseljavali Sloveni.Plemenska organizacija se zadrzala u Crnoj Gori, delovima Hercegovine, medju Arbanasima, tj u brdskim dinarskim oblastima.Za ovo cu postaviti jedan post, a ti ga pazljivo ischitavaj i shvati koliko je glupo i licemerno ovo tvoje poredjenje, kao i poredjenje Engleza i Shkota.

Vuk, mali sarlatan osim sto je sarlatan, je i bolestan.
Kaze da nije obecao da ce pisati o srpskim plemenima (Gde sam rekao da cu pisati o srpskim plemenima maloumnice :!: :?: pa prestani vise zaboga da izvrces istinu :!: To sto radis je bolesno :!: ), a evo fino njegovih rijeci dje je obecao da ce napisati post o nekakvim srpskim plemenima (nepostojecim)

Hajde procitaj text opet maloumnice. Ozbiljan sam, nije smesno, ti imas problem. Procitaj opet. Procitaj i kaze gde sam obecao da cu prikazati srpska plemena, da i Srbi imaju plemena, ne samo Crnogorci ! Gde sam to rekao :?: :!: Jesi li ti normalan :?: Ne izvrci istinu, priznaj da si slagao. Priznaj, budi bar toliko castan.

Zakacio sam ti gore izvod o organizaciji slovenskih plemena na Balkanu sa malim zakasnjenjem, ali to sad nije ni vazno, shvatas li ti sta radis beslovesna telesino :?: :!: Za tebe ne postoji istina, prava, cista, cinjenicama potkrepljena istina. Postoji samo tvoje bolesno, pristrasno tumacenje istine, koje, koliko sam video, redovno skrece u laz. Ti ne biras sredstva u dokazivanju satanskih DANU teorija.

Znaci ti nijesi imao namjeru da pises o srpskim plemenima ??

Opppa, izvini nijesam znao.

A o kojim si htio da nam pises plemenima ?

Da neces da nam pises o plemenima iz Afrike ili Juzne Amerike, pa da tako dokazujes da su Crnogorci Srbi ???

Ali mi pricamo o relacijama Srbi / Crnogorci.Zar ne ?

Izvini, nijesam znao, bas sam glup, a ja sam mislio da mi pricamo na temu Crnogorci i Srbi !

Pa ako neces da nam pises o srpskim plemenima, pa hajde opisi nam plemensku organizciju kod plemena na Papui Novoj Gvineji !
Mozda tako dokazes da su Crnogorci Srbi !

vuk_:
Први пут се код њега, дакле средином X века, за ову читаву Чаславову творевину, употребљава име Србија, ι Σερβλια. Под српским именом Порфирогенит обухвата сва племена, која су ушла у обим Чаславове државе, Босанце, Рашане, Требињце, Конављане, Дукљане, Захумце и Неретљане. Под Чаславом се, дакле, врши прво српско племенско груписање у нашој прошлости, и то као реакција на бугарску освајачку политику Симеонова времена. Династија Вишевића губи свој значај иако се Михајло у другом делу своје владавине, пред крај Симеонова живота, приближио Византији и био примљен од ње.

Evo kako nam je Vuk copy/paste prikazao apsolutnu laz koju je on prihvatio kao Bogom danu istinu, dje navodi kako Porfirogenit navodi pod "srpskim imenom" razna plemena, sto je APSOLUTNA LAZ.

CAR PORFIROGENIT TO NIJE NIĐE REKAO !

Sada ćemo da vidimo, da ni poznati srpski istoričar Relja Novaković, ne smatra da su u Duklji živjeli Srbi !
Iz knjige srpskog istoričara Relje Novakovića:

У погледу првобитног географског језгра Србије, односно српске државе, остајемо и даље у приличној мери у неизвесности.
Та неизвесност потиче још од наших основних извора, од засад непознатог састављача тридесетог поглавља DAI и од самог Порфирогенита. Реч је о приморским областима и о спомену Србије ("садашње" и "покрштене").
Док цар-писац за становнике приморских области, и то Паганије, Захумља, Травуније са Конављем, каже да су пореклом Срби од оних Срба који су у Далмацију дошли, наводно, за време цара Ираклија, састављач 30. главе DAI, описујући географске положаје тих истих области, укључујући и Дукљу, као и Хрватску, каже само да се граниче са Србијом. О пореклу њихових становника овај непознати писац не каже ништа. Упадљиво је да ни Порфирогенит не каже којег су порекла били становници Дукље. Наше веровање да је он у глави 32, говорећи о Србима, случајно испустио да каже да су и становници Дукље пореклом Срби, знатно колеба чињеница да цар ни у поглављу 35, посвећеном Дукљанима и земљи у којој сада обитавају, не каже изричито да су пореклом Срби, већ само вели: "Авари су поробили и ову земљу и она је остала пуста, и за цара Ираклија поново је насељена, као и Хрватска, Србија, земља Захумљана, Травунија и Конавље." Дакле, ни податак састављача главе 30. ни Порфирогенитов опис не пружају довољно основе за поуздан закључак о пореклу најстаријих словенских становника Дукље. То што се нешто касније о Дукљанима говори као о Србима, а о Дукљи као о делу Србије засад нам не даје за право да то стање преносимо и на VII век. Отуда бисмо радије рекли да о проблему најстаријег словенског становништва Дукље ваља још увек свестрано и подробно размислити.

Eto, sto Relja kaze.
U Duklji nijesu zivjeli Srbi !

To kazu i mnogi drugi srpski istoricari, ali sarlatan Vuk vjeruje samo prevarantima, sa politickim namjerama !
Sarlatan Vuk ne priznaje srpske istoricare koji ne smatraju da su u Duklji zivjeli Srbi !

---------------------------------------------------

vuk:
Поред та два, избио је и устанак у Зети, најозбиљнији и најуспешнији. После убиства кнеза Владимира, прича Дукљанска Хроника, у земљи је настало безвлађе и злурадост. Которани су убили кнеза Драгомира с мотивацијом, да неће више владара који ће их притискати, и да је дошло време када владара нестаје. Али после грчког завојевања у земљи је настало тешко стање. Син Драгомиров, Доброслав, узео је на се перфидну улогу, да подбада Грке на све веће опачине, правећи им се иначе као пријатељ, а бунио је с друге стране народ против угњетача. И једног дана, киван на Грке, народ се диже и поби све њихове великаше, који се затекоше међу њима. Тада позваше Доброслава, који прими власт над народом и поче борбу за ослобођење. Тај Дукљанинов Доброслав у грчким списима зове се Стеван Војислав, и ми сви ово друго име, пошто се налази у поузданијим изворима, узимамо као право. Грци су нам забележили, да је први устанак међу Србима букнуо 1035/6. године, али да је брзо завршен једним наметнутим уговором. Војислав је био узет за таоца и одведен у Цариград, а надзор над побуњеном земљом поверен Теофилу Еротику. Војислав је наскоро побегао, дочепао се својих планина и почео борбу, завладавши убрзо читавим крајем од Захумља до Скадарског језера.

Opet imamo nastavak apsolutnih lazi !

Ovaj naucnik prevarant je opet posrbio Dukljane i to na koji nacin !

Poziva se s vremena na vrijeme na "Ljetopis popa Dukljanina" koji sam ja ostavio na ovom podforumu.

Svako moze da ga procita!

Naravno mali sarlatan Vuk nije citao "LJETOPIS POPA DUKLJANINA, ali Vuk je vrlo drzak, i vidi se da je mali sarlatan Vuk naucio dobro operaciju copy/paste ! Bravo Vuce ! Ti si genije ! Kako si ti tako pametan Vuce ?

OSNOVNI ZAKLJUCAK KADA SE PROCITA TAJ SPIS JE.
U DUKLJI NIJESU ZIVJELI SRBI!
TO JE PRVI I OSNOVNI UTISAK KADA SE PROCITA TAJ SPIS!

----------------------------------------------------

[quote="vuk]Пре Немање, две главне српске области, Зета и Рашка, беху два јака и непомирљива супарника. Зета, као приморска област, била је под јаким утицајем старе романске културе и са много елемената њене етничке традиције. Бар, са католичком архибискупијом, био је један од главних расадника те културе; после Котор и Дубровник деловаху са своје стране. Ту је готово искључив утицај западне цркве. Сви натписи до краја XII века писани су тамо латински, као и много помињана Дукљанска Хроника. Позната је чињеница, да почетком XII века, кад се Немања родио, у унутрашњости, близу Подгорице, није било православног свештеника и да је новорођени био крштен по западном обреду. Поред Срба, у Зети је био добар проценат Романа и Арбанаса и утицај те етничке мешавине морао се и политички осећати. Према таквој Зети стала је конзервативна, патријалхална и расно много чистија Рашка, у којој се чувао народни језик и с њим остало народно наслеђе. У њој је утицај источне цркве, с народним словенским елементом, био толико јак, да је Немања, кад се вратио у ту област, могао и по други пут бити крштен и то, наравно, по источном обреду.Између такве две области морало је, по сили прилика, доћи до борбе. Прва српска држава образовала се у Рашкој и одатле је почела србизација суседних области. У XI веку Зета је успела, да се прва ишчупа испод грчке власти и да постане водећа сила међу Србима. Али та њена превласт траје кратко; једва нешто више од пола века. Перифериски делови једног народа, као и перифериске области, не могу бити језгра једне велике државе. С тога је појмљиво, што Зета или далматинска Хрватска нису могле никад окупити под своју власт сва народна племена, или су то чиниле само привремено, у изузетно повољним приликама. С Немањом је и то питање решено дефинитивно. Основа српске средњевековне државе постала је Рашка, која се налазила у средишту српских области и по том свом средишњем положају она је била централни део целог нашег државног организма.
Немањина породица пореклом је из Зете. У њој се често понављају имена предака, као што је то и иначе чест случај, и ми по тим именима можемо правити извесне закључке. Немањин први син носи име Вукан, Вукана Немањића Ђорђе, Стевана Немањића Радослав, а то су све позната имена из зетске династије. Вукан је био познати Бодинов рођак и моћни жупан у Рашкој; можда је он и непосредни предак Немањин. Отац Немањин изгледа да се звао Завида; колико се досад зна, он није био личност од већег значаја. Он је за време династичких борби у Рашкој, после Бодинове и Вуканове смрти, био протеран отуда и склонио се за извесно време у Зету. Ту му се 1114. год. родио Немања, у Рибници код Подгорице. Има предање, да је ту после подигнут манастир Св. Петра и Павла. Кад је његов отац успео да се врати у Рашку "на стално место", после пораза краља Ђорђа, Немања би крштен поново. Хотећи, да његов син у Рашкој могне бити од утицаја и чврста корена, отац је учинио ту карактеристичну промену, несумњиво као очевидан уступак схватањима, која су владала у тој земљи. Ако је то крштење желео сам Немања онда је то јасан знак његове политичке увиђавности и гипкости. Ово прекрштавање уједно илуструје противност између обадве културе, у Зети и Рашкој, и осећање њихових припадника кад се нађу на послу у другој средини.[/quote]]

Ovaj isti "naucnik" to jest prevarant, ili, covjek sa iskljucivim politickim ciljevima u glavi, koji je ovdje postavljen copy/paste, opet naravno laze.
Evo jednostavnog nepobitnog dokaza !

Prvi srpski kralj i to označen od strane srpske istoriografije i srpskog naroda, je bio naravno, STEFAN PRVOVENČANI i to godine 1217.

Mihailo Vojislavljević je bio, 140 god prije njega kralj Duklje, godine 1077 je dobio u jednom pismu kraljevske naznake od strane tadasnjeg rimskog pape !
Sami Srbi, ni Jevrem, ni Djilas, su za svog prvog kralja proglasili Stefana Prvovencanog, te je NEPOBITNO jasno da u Duklji nijesu živjeli Srbi, jer da su Dukljani bili Srbi, Srbi bi Mihaila Vojislavljevica proglasili za svog prvog kralja ili PRVOVENCANOG !

Eto, imao bih jos gomilu dokaza da nikakvi Srbi nijesu zivjeli u Duklji, ali i ovo je dovoljno.
Naravno ponavljam nije Vuk jedini kojega su ovakvi "naucnici" prevarili, jer ti "naucnici" nijesu rekli da je njima cilj da daju "naucnu" podlogu posrbljavanju nesrba.
A evo jos malo apsolutnih istina !

Ne postoje Srbi Toskanci !
Ne postoje Srbi Baski !
Ne postoje Srbi Bavarci !
Ne postoje Srbi Sijuksi !
Ne postoje Srbi Apaci !
Ne postoje Srbi Dukljani !

Znate kako mi je Vuk bacio istinu u lice.
Otisao je do nekog sajta copy/paste donio njegovu "istinu" i to je to.
Za ovog bolesnog djecaka to je Bogom dana istina.
Naravno, na ove cinjenice koje sam iznio on nece imati nikakav odgovor !

igracina:
Znaci ti nijesi imao namjeru da pises o srpskim plemenima ??

Opppa, izvini nijesam znao.

A o kojim si htio da nam pises plemenima ?

Da neces da nam pises o plemenima iz Afrike ili Juzne Amerike, pa da tako dokazujes da su Crnogorci Srbi ???

Ali mi pricamo o relacijama Srbi / Crnogorci.Zar ne ?

Izvini, nijesam znao, bas sam glup, a ja sam mislio da mi pricamo na temu Crnogorci i Srbi !

Pa ako neces da nam pises o srpskim plemenima, pa hajde opisi nam plemensku organizciju kod plemena na Papui Novoj Gvineji !
Mozda tako dokazes da su Crnogorci Srbi !

Ne dokazuje ovde niko da su Crnogorci Srbi, vec samo obaraju tvoje teze o tome kako oni to nisu.A ovde inace pricamo o istoriji a ne relacijama 'Crnogorci-Srbi' itd itd

Ma decko, pomiri se sa tim, ne vrdaj, ti si lazov, i to dokazani hehe :twisted:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back