VJEŽBE VLASTITIM TIJELOM

Marko_zg

Početnik
Poruka
7
Što mislite o istima i dali ih koristite kao dodatak vježbanju s utezima ili isključivo upotrebljavate vlastito tijelo kao otpor.Posebno me zanima mišljenje Dragana iz Srpske Systeme.Uživao sam u njegovim postovima na sada nažalost ugašenom forumu Srpskog sistema.

Vezbanje uz otpor sopstvenog tela treba uvek da bude osnova pre vezbanja sa bilo kakvim tegovima. Potrebno je potpuno ovladati sopstvenom tezinom i masom pre naknadnog razvitka dodavanjem vestacke tezine.

Sto se mene licno tice, vezbe bez tegova (tipa sklekovi, trbusnjaci, ledjnjaci, zgibovi, cucnjevi, trcanje, i narocito plivanje itd.) su sasvim dovoljne. Poenta dobre kondicije je biti u stanju da vesto manipulises svojim telom i svojom tezinom u raznovrsnim situacijama. Iskljucivo vezbanje tegovima samo nadodaje vise misicne mase koju telo tek treba da nauci da nosi.

Prvo uvek treba razviti gipkost i kardio-vaskularnu kondiciju. Snaga, pa tek onda misicna masa, dolaze naknadno same po sebi kroz neprekidnu vezbu. Naravno, ne treba zaboraviti ni vaznost pravilne i redovne ishrane. Jeb'o sve one proteine, kreatine, a o steroidima da i ne pricam. Jedi zdravo, odmaraj se zdravo i redovno, odgovorno se zagrevaj, rasturaj sklekove, plivaj, trci (trci u vodi), pa ponovi, pa da vidis brate rezultate.

Eh, eto, i ja sam uzivao pisuci te postove...
Elem, buduci da Panter i PEndrek nisu upoznati sa njihovim sadrzajem, pretpostavili su da je u pitanju rad na znazi, sto je u dobroj meri i tacno. Ipak, ono sto je karakteristika "tjelovezbe" jeste cinjenica da mozes u dobro odabranim vezbama da radis pun radijus pokreta u dinamickom maniru, te na taj nacin postizes efekat da i zglobovi takodje ojacaju uz misice, a plus plasticitet se poboljsava.
U sustini, ja nisam protiv rada za spravama i tegovima (licno najvise volim kettlebels), ali je cinjenica da ne mozes da ih teglis svuda sa sobom.
Jedina prednost rada sa tegovima jeste u radu na apsolutnoj (ili kako neki vise vole da kazu - sirovoj) snazi, jer za vecinu misicnih grupa rad sa sopstvenim telom to ne moze da obezbedi.

Hetman:
Eh, eto, i ja sam uzivao pisuci te postove...
Elem, buduci da Panter i PEndrek nisu upoznati sa njihovim sadrzajem, pretpostavili su da je u pitanju rad na znazi, sto je u dobroj meri i tacno. Ipak, ono sto je karakteristika "tjelovezbe" jeste cinjenica da mozes u dobro odabranim vezbama da radis pun radijus pokreta u dinamickom maniru, te na taj nacin postizes efekat da i zglobovi takodje ojacaju uz misice, a plus plasticitet se poboljsava.
U sustini, ja nisam protiv rada za spravama i tegovima (licno najvise volim kettlebels), ali je cinjenica da ne mozes da ih teglis svuda sa sobom.
Jedina prednost rada sa tegovima jeste u radu na apsolutnoj (ili kako neki vise vole da kazu - sirovoj) snazi, jer za vecinu misicnih grupa rad sa sopstvenim telom to ne moze da obezbedi.

Jeli ta tema jos postoji, gde su ti postovi?

Back