Viza za Madjarsku

SanjaG

Zainteresovan član
Poruka
120
Pozdrav svima!

Imam sestru koja zivi u u Sopronu, u Madjarskoj. Isla sam kod nje do sad nekoliko puta, i do ove godine sam uzimala vizu koja se nista nije placala. Obzirom da su pre dve godine usli u EU, zanima me da li se sada placa viza, i da li se menjalo sta od dokumentacije koja je potrebna za viziranje pasosa?

U napred se zahvaljujem na odgovorima :D

SanjaG:
Pozdrav svima!

Imam sestru koja zivi u u Sopronu, u Madjarskoj. Isla sam kod nje do sad nekoliko puta, i do ove godine sam uzimala vizu koja se nista nije placala. Obzirom da su pre dve godine usli u EU, zanima me da li se sada placa viza, i da li se menjalo sta od dokumentacije koja je potrebna za viziranje pasosa?

U napred se zahvaljujem na odgovorima :D
Cao.Ovako;vadio vizu pre neki dan,konzulat madjarski u Subotici(ako zivis severnije kao ja).Potvrda iz firme o stalnom radnom odnosu (ako radis),na memorandumu,moze i prosek plate za zadnja tri meseca npr.(nista to nije strogo).jedna fotografija u formatu ili za lk ili pasosa,prijavis se kad dodjes,uzmes broj,na ekranu se pojavi tvoj broj,pre toga popunis formular koji uzmes sa polica.predas dokumenta,kazu;dodji oko 14 h,opet ti se pojavi broj i eto vize...kulturno.tiho,kako to obicno i rade Madjari...i nemoj da se deres na sluzbenike ako je ne dobijes,kao neki Nasi,ja slus'o...Bre

Madjari ce biti u Schengenu od aprila 2007, kako sada stvari stoje. Medjutim, vize koje izdaju sada su nacionalne i cak i kada udju u Schengen, one ce moci da se koriste samo za Madjarsku. Kada postanu deo Schengena, onda ce izdavati i takve vize po novim pravilima...

U medjuvremenu, madjarske vize su potpuno besplatne - ne naplacuju se takse, formulari, nista. Izgledaju isto kao i sve ostale EU vize, jedino pise Valid for Magyar Kosztarsasag umesto Schengen countries :)

Back