Viva La Vida

Ovaj,danas sam bas lepo kisnula u gradu s nekim klincima,i gledamo mi nesto sto me je inspirisalo da napravim temu.

O tome razmisljam vec duuuugo (ne da napravim temu,nego o sledecoj stvari :D )
Zasto su devojcice toliko pozurile da odrastu,da postanu devojke,zene?
Ili zasto decaci toliko zure da postanu momci? :eek:
Moja najbolja drugarica je pocela da pije kafuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Ne razumem kako neko moze da okusi to.Bljak.Ima lep miris,ali ukus...:dash:

Nego,nije u tome stvar.
Procitah nedavno na ovom istom forumu da se jedna devojka sprema za prijemni u srednju skolu (dakle,8. razred) i da pije 4 solje kafe dnevno. :eek: (ona je ovako bas ok,da se zna)
Isto imam neke ''drugarice'' '95 koje slusaju ''ozbiljnu'' muziku,nekad kad ih vidim kako se oblace,ucini mi se da imaju 22 godine (ali oblace,se lepo,elegantno,sto je daleko bolje nego one u stilu a-la Seka Aleksic,ali...malo je rano.)
Malo je ranooooo. :(
Nije stvar ni u tome ni u kafi.
Vise nijedna drugarica nece da ide sa mnom u Zoo vrt (a usudjujem se da kazem da imam dovoljno frendova) jer kazu da je to smor i klinacki. :eek:

Zasto ljudi ne zastaju nocu da pogledaju da li ima zvezda na nebu?Sad ce neko reci ne lupaj,ne foliraj se bla bla
Ali svet se toliko promenio. :eek:
Gledala sam neke mamine slike...Kako je lepo bilo ziveti tad! Osamdesete. :)
Sve devojcice hoce da postanu zene,a nikako da uzivaju u svom dobu. :(
Nekako mi se cini da ovde nema pocetka ni kraja,ali ***. tema je :kud jure klinke? zasto?
kako se sve moglo promeniti za samo 20 godina? (politiku izostavite ovde,pricamo o ljudima i njihovom nainu razmisljanja)

Ajoj,pa sta ako nece sa tobom da idu u zoo -vrt..ja npr,tamo nisam isla 10 godina,i nema para zbog kojih bih opet isla tamo..Kao da je odlazak tamo dokaz necega.

Pa naravno da se svet promenio od Osamdesetih..Cak i ja to priznajem,a zivim na muzici tog vremena,i sta sad..?

Ne znam sta si htela da kazes ovom temom,nekako nista nema veze jedno sa drugim.:confused::

Poslednja izmena:
ma nemoj.
a postoje li neka fiksno utvrđena i univerzalna pravila oko toga kako se treba ponašati u određenom dobu?
[možda i postoje, a da ja ne znam]
mislim, yebo konvencije i ponašanje okoline.
lično, mislim da svako treba da se ponaša onako kako u određenom trenutku oseti da treba da se ponaša

Da postoje takva pravila, ovaj svijet bi bio mnogo ljepsi, ali posto ih nemamo, imamo razne abnormalne slucajeve kao sto su trudnica od 12. godina, alkoholicar od 13, narkoman od 14, krimos koji ima otvoreni dosije sa 15 godina itd.

Pa ako ti misls da neko treba u svom djetinjstvu da napravi gresku koja ce ostaviti traga kroz cijeli njegov zivot samo zato sto je u odredjenom trenutku to osjetio da treba da uradi, onda, drugarice, zivis u ogromnoj zabludi.

Poslednja izmena:
Ovaj,danas sam bas lepo kisnula u gradu s nekim klincima,i gledamo mi nesto sto me je inspirisalo da napravim temu.

O tome razmisljam vec duuuugo (ne da napravim temu,nego o sledecoj stvari :D )
Zasto su devojcice toliko pozurile da odrastu,da postanu devojke,zene?
Ili zasto decaci toliko zure da postanu momci? :eek:
Moja najbolja drugarica je pocela da pije kafuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Ne razumem kako neko moze da okusi to.Bljak.Ima lep miris,ali ukus...:dash:

Nego,nije u tome stvar.
Procitah nedavno na ovom istom forumu da se jedna devojka sprema za prijemni u srednju skolu (dakle,8. razred) i da pije 4 solje kafe dnevno. :eek: (ona je ovako bas ok,da se zna)
Isto imam neke ''drugarice'' '95 koje slusaju ''ozbiljnu'' muziku,nekad kad ih vidim kako se oblace,ucini mi se da imaju 22 godine (ali oblace,se lepo,elegantno,sto je daleko bolje nego one u stilu a-la Seka Aleksic,ali...malo je rano.)
Malo je ranooooo. :(
Nije stvar ni u tome ni u kafi.
Vise nijedna drugarica nece da ide sa mnom u Zoo vrt (a usudjujem se da kazem da imam dovoljno frendova) jer kazu da je to smor i klinacki. :eek:

Zasto ljudi ne zastaju nocu da pogledaju da li ima zvezda na nebu?Sad ce neko reci ne lupaj,ne foliraj se bla bla
Ali svet se toliko promenio. :eek:
Sve devojcice hoce da postanu zene,a nikako da uzivaju u svom dobu. :(
Nekako mi se cini da ovde nema pocetka ni kraja,ali ***. tema je :kud jure klinke? zasto?
kako se sve moglo promeniti za samo 20 godina? (politiku izostavite ovde,pricamo o ljudima i njihovom nainu razmisljanja)

Vid' je. :eek:

Pa šta što pijem 4 kafe dnevno? Ne pijem ja tu količinu svaki dan, već samo kad trebam da učim... heh, ljudi ne odlažite svoje obaveze... i pa šta ako neko sa 15-16 godina pije kafu?

Ali nema veze.

Sve u svemu, odlična tema. I ja sam jedno vreme razmišljala o tome...
Mislim da ih ovaj način života, mediji, teen časopisi i slično guraju u svet odraslih.
To što se oblače kako se oblače, već su krivi i roditelji. Zašto bi pustio dete van kuće da izađe kao 20-godišnja ******?! A mnogo toga ni ne znaju...

To je onaj princip: "Kud svi Turci tu i mali Mujica". Deca pokušavaju da se dodvore okolini, ali i da se istaknu i postanu popularni. Čemu ta popularnost? A kako da je dobiju, nego da se ponašaju zrelije od svojih vršnjaka?

Opet neko od 15-16 godina je već dopola oformnjena ličnost. Nisi ni ti Sanja više muva bez glave. -.-

Što se tiče Zoo vrta, da li negde piše sa koliko godine se sme posetiti? Ne. Ako oni ne žele, nađi nekog ko želi... a u krajnjem slučaju, idi sama, i tako može biti lepo.

Кад порастем бићу дете, довољно надимком говориш о себи. У потпуности се слажем са тобом што се тиче понашања у складу са годинама. Не волим ни ја то облачење тако, цигарете, (кафу пијем, али само оне мућкалице као јакобс ајс), дискотеке. Више волим да се шетам, па макар и сама. Најгоре од свега је што оне само изгледом журе да постану девојке, психички развој не могу да преваре, хоћу да кажем, и даље ће размишљати као деца. Само, покушавајући да мисле као одрасли, а уопште не схватајући шта то значи (мисле - ако причам о темама о којима разговарају и одрасли, и ја сам на неки начин као они), некако изврћу смисао свега. Говоре о нечему озбиљном (или нечему неозбиљном, уверене да је то такође у свету старијих) на детињи начин, и онда то тако смешно и жалосно изгледа у исто време.
Што се тиче мене, никад нисам покушавала изгледом да докажем другима да сам одрасла, али сам се често правила паметна, као, страва, баш зрело размишљам. Сад кад погледам оваква, још увек незрела, на неке раније своје глупости, умрем од смеха и срамоте што сам милила да сам тако паметна.
Тако да сам увек за то да пратимо године, да се не уздижемо превише. Једноставно, не схватамо да тако губимо период живота кад смо једино могли да се понашамо детињасто (што у ствари и треба, јер смо деца). Све дође само, у своје време. Е, код некога заиста пожури, нико за то није крив. Али, мислим да се види код кога је то заиста тако, а ко се само прави. Не знам ко је незрелији, онај ко се прави паметан, или онај ко мења изглед желећи да буде као старији.
А то, зашто се све променило, мало је сложено. Не знам, по мом мишљењу, сада девојчице више обраћају пажњу на ствари које треба да занимају жене управо зато што су тиме окружене. Имају неке узоре у понашању, који треба да буду све само не узори. Не могу да кажем да тако није било раније, нисам тада ни живела. Сада, не знам, као да је циљ да се створи колонија робота који ће исто изгледати, без обзира на пол и године. Образују се групице људи, ови се облаче као барбике, ови као металци, нема неке средине. Хоће да нам наметну нешто као нормалну појаву. Тако нам је наметнуто да се облачимо и понашамо као старији. Сви желе да буду јединствени, али само подражавају друге. Нема обичности. Ваљда има то неке везе са овом темом, да не буде да сам само лупетала.

Не верујем да је суштина у томе да се наметну правиле - е, сад са оволико година треба да се ради то, то и то. Али, ваљда се зна шта је стварно ван граница нормалног, тј. прихваћеног. Раније је чак било нормално да се девојке удају са 16 година, такво је било време (са 19 би биле уседелице). Али, неке ствари некако не могу да прихватим. Чак бих и то једва прихватила да сам рођена тада. А можда и не бих, јер је тада било нормално.
Нека се понаша како ко хоће. Само желим да све буде умерено, пре свега, да постоје и ти рокери, и те Секе Алексић, и филозофи, и досадњаковићи, и озбиљни... Али да их има свих, не баш скоро исти број, али тако, приближно. Да могу да нађем неког ко је као ја. Управо тако, да не буде тај принцип са Мујом.
Предосећам да ће у будућности такво понашање бити нормално, вероватно зато што ће преовладати. Чим постоји огроман број људи који се понашају на један начин чинећи већину, то се прихвата као нешто уобичајено, јер нису ваљда сви они луди да пркосе постављеним правилима. Луди су они који нису са њима.
Све зависи од времена. Данашње време. изгледа, од нас захтева да брже сазримо. Јер је све некако брже.

Ah da. Sad mi pade na pamet.

Kažeš da srljamo u svet odraslih. A tebi je normalno da sa 14-15-16 godina imaš dečka (ciljam na Nemca, ako sam ja tu shvatila neke stvari) a nije normaln da priješ kafu? Erm...

ne znam, nikad nisam imao taj trip kao treba da odrastem, da budem muškarčina, nešto veliko, enka faca... anjgore u celoj priči je što se odraslost povezuje sa najlupljim i najpovršnijim stereotipima, znači - alkohol, cigarete, tuče, vožnja maloletnika, silna šminka i damske haljine kod devojaka... umesto neke intelektualne, kulturne i duhovne nadgradnje... i ono kao, ako radiš nešto što je "klinački" ili se ne ponašaš "adekvatno" jao blllaaammm, staršno, isl. (inače ne podnsoim tu kvazi-blamastčnost i lažni moral ni mladoih ni inače!) i uopšte sve što je normalno kod nas je nenormalno i obrnuto... stvarno nemam pojma kakva je to represija, al samo je jedna od degenerisanih pojava ovoga društva... deca treba da su deca, klinci klinci, tinejdžeri tinejdžeri, ajde koga muka natera da "odraste prevemeno"... al boli te uvo, kajaće se nekad...

Музика нема везе са годинама, мада временом људи сазре па примећују нове ствари. :mrgreen:

А што се тиче осамдесетих... ништа ни данас не фали... :)

Poslednja izmena:
Ebale vas kafe, i stikle i sve ostalo :D
Klinci smo, pubertet drma samo tako, tragamo za sobom, lutamo mnogim vodama.
Cim stupimo u adolescenciju, sve ce biti kako treba ;)
Docicemo do mnogih zakljucaka, uvideti greske, nastaviti da rastemo.
Naravno, kome je psiha zesce zatrovana, krenuce losim putem.
Eto balansa.
I, opet, sve je kako treba :D
Gledajte kroz istoriju malo, uvek je tako bilo...
One kraljice se udavale s 15. godina, ma, sta uradi zensko dete cim stane na noge i progovori - trci u mamin orman i obuva stikle...posle u osnovnoj sminka, pa napaljotke... :D ma ajde... ovo je cista normalnost.
Mada, ja ne pridajem znacaj tom skladu sa godinama. Ima nas zrelijih, ima nas napaljenih, glupih ...Ljudi smo, zivimo zivot, kao sto kaze tema VIVA LA VIDA :D :D :D

Back