Виткост и како је стећи..ако си ја..

Вежбање је једна изузетно корисна ствар..
Могла бих сатима да уживам гледајући људе како се зноје, дахћу, цвиле, пукћу..све у нади да ће их физичка спремност изградити као личности и дати им то круцијално зрно посебности и јединствености..

У том духу сам и сама потрошила просечну месечну плату још просечнијег Србина на собни бајс и неко чудо магије за које кажу да чуда чини са нашим ногама..
Добро, моје ноге спектакуларно изгледају (знам ја то с обзиром да ми скромност није фаворизована особина), али не видим да је то чудо технологије имало утицаја на ту спектакуларност иако постојано стоји и скупља прашину у најудаљенијем ћошку моје собе..

Све се нешто размишљам да рекламирам дотичне производе и тражим повраћај средстава, читај живе лове..потпуно су се показали као бескорисни..а толико их хвале..

И, шта то хтедох рећи..а да..килограми се не нижу..ми се њима затрпавамо и призивамо их добровољно..
Поента је у трошењу истих кроз више или мање привлачне активности..
Рецимо, секс је прецењен, мада га никако не треба искључити са листе пожељних активности..
Али, проверено, мозак је тај који троши највише енергије у нашем организму..
Сат читања увелико надмашује сат трчања или гушења у теретани, на пример..
Сат учења напросто топи салце јаче него све дијете овога света..
Што ће рећи..пропамети се и на припрост начин реши проблеме са вишком килограма..једноставно је..

Што се тиче омиљене нам шоколадице..да ти ветеринар то мало појасни, када већ опробано паметне главице то неће да ураде..мозак гута глукозу током великих напора, међу којима се истиче учење..
ДаклеН..можеш прогутати и до килограм чоколаде дневно и остати витка..то је само потрошно гориво које наш мозак поручка током интензивног спремања испита..
Да не би било забуне..килограм чоколаде не представља ни мрву проблема који наш мозак не може да реши са просечних двадесетак сати учења дневно..

Back