Viteškoj braći po Hipokratu

Pa, srpski vitezovi, gde ste da se isprsite ispred Dame i zaštitite je od troglave aždahe (Ministarstvo zdravlja, pohlepni direktori, tajkuni - svi povezani šifrom G-17plus). Vi, vi, u belom! Što ste crvene krstove sa grudi preselili na krovove saniteta i bolnica pa sada puzite ne bi li nekako stigli do "vrha".
Da, da, baš vi, što su vas saterali da posle toliko godina rada stanete u red da kupite sopstvenu licencu, što vam ne priznaju pravo da u slobodno vreme slobodno zarađujete za bolji život svojih porodica. Da zarađujete znanjem i veštinama koje ste sami stekli i koje imate pravo da koristite u svoje slobodno vreme kako vam se prohte makar onaj tajkunski klovn vrištao danonoćno na tajkunskim televizijama. Muka mi od bratstva po Hipokratu sa vama takvima. Sudeći po Dami Hipokratovo nasleđe posle delovanja onih šifrovanih ostaće na srpskom sestrinstvu baš kao i plamanitost srpskog roda posle Kosova na srpskim plemkinjama. Eto vam svima jedne za uzor, pa kada se dovoljno postidite, gledajte, bar, da je ne spale pred vašim očima!

I ja sam u belom ,ili sam se bar trudila belim sacuvati,ali toliko je blata nabaceno na tu *belinu*,da njoj samoj vise ne moze pomoci ni Eskulap licno...ali ima jedna koja mnoge tesi...ponekad i poneko doceka da utehu oseti...."mozes sta hoces,mozes koliko hoces,ali ne mozes do kad hoces"...ako je za utehu...moze biti...a ne mora...

Bilo bi za utehu da i sami niste Dama. Da nije tako, ovi naši prostori bi izgubili na Lepoti, a dobili na Snazi. Bojim se da se gospođi Dragani Jovanović ne može pomoći Lepotom. Tamo gde niko ne mari za Istinu, Snaga dobija na značaju. Zato, podstaknite i Vi snažne na podvižništvo. Pohlepa je poprimilo neslućene razmere. Kada su svojevremeno Ministar zdravlja i Direktorka fonda slavili njenu (ničim zasluženu, besmislenu i od tajkunskih lakeja u Privrednoj komori dodeljenu) nagradu u tajkunskom brlogu (za manje upućene klub "Privrednik" u Šekspirovoj) politička elita je to tretirala kao nestašluk. Sada, kada su ti iz brloga stavili šape i na Fond (težak 1,5 milijarde evra!), teško je Lepotom protiv Pohlepe koliko god bilo privlačno. Samo da Novi srpski ustanak ne usledi posle seče glava srpskim - kneginjama!

Back