Vitamini

• Začetnik teme Začetnik teme Nemp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da svako od nas unosi dovoljno B vit. kroz ishranu...Uzimanje komercijalnih kompleksa B vit.je opravdano samo kod nekih stanja!

:) nisam sigurna da to vazi za svakog....moja svakodnevna ishrana ukljucuje i integralne zitarice koje imaju dosta B vitamina i opet cesto dobijam afte u ustima....zubar mi je predlozio upotrebu b kompleksa i to mi jedino pomaze.....posle 2 dana afta prestaje da boli i zarasta.....naravno, pauziram sa unosenjem jer postajem pospana od Bevipleksa a i otvori mi se apetit.....

:) nisam sigurna da to vazi za svakog....moja svakodnevna ishrana ukljucuje i integralne zitarice koje imaju dosta B vitamina i opet cesto dobijam afte u ustima....zubar mi je predlozio upotrebu b kompleksa i to mi jedino pomaze.....posle 2 dana afta prestaje da boli i zarasta.....naravno, pauziram sa unosenjem jer postajem pospana od Bevipleksa a i otvori mi se apetit.....

Kada su afte u pitanju,jedino pantotenska kiselina(B5) pomaze i regenerise osteceni deo sluznice usta!Ne vidim razlog zasto da pijete komplekse kada mozete samo B5!!!

Kada su afte u pitanju,jedino pantotenska kiselina(B5) pomaze i regenerise osteceni deo sluznice usta!Ne vidim razlog zasto da pijete komplekse kada mozete samo B5!!!

sami preparati kojisadrže pantotensku kiselina nijsu prisutni na tržištu... Postojao je njen prekurzor dekspantenol u obliku oribleta ima ga na tržištu u slobodnoj prodaji..

Poslednja izmena od moderatora:

:) meni nije tako receno.....s obzirom da B vitamini jacaju nerve, a nerv je napadnut virusom, nije samo rec o regeneraciji sluznice nego i o jacanju nerava....svoje vremeno kad sam imala herpes na kozi na vratu isto su mi ispisali B kompleks.....

Ja uizimam b complexa..ali bavim se jakim sportom pa mi je neophodan. :)..nije isto kad neko sedi kod kuce i hekla i kad neko radi fizicki nesto tesko.

Poslednja izmena od moderatora:
Јел узимао неко чувени ЦЕНТРУМ скорије и каква су искуства? Пре и после?

Ma sve je to kako bi moja pokojna baba rekla lazipara.
Citala sam rezultate nekih testova za te vitaminske preparate, ispitivali su 17 takvih kombinovanih
( valjda ih toliko i ima na trzistu) i kazu da to ne bi trebalo zdravi i pravi ljudi da uzimaju jer nauka uopste
i ne zna kolika je doza nekog vitamina potrebna coveku, osim toga utvrdili su da su pojedini vitamini ( recimo E)
suvise visoko dozirani sto moze da bude i opasno.

Back