Visoka temperatura

za koje stvari? mislim, ti si uspeo i da procenis o kojoj se bakteriji radi?
i, za sta, po tvom misljenju, jeste amoksicilin, a za sta nije?

Znaš kako, kao farmaceut koji je radio dosta dugo u apoteci imam određena iskustva a to su povratne informacije pacijenata o tpome kako im napreduje terapija nekim lekom. Ovaj dečko se pati danima i amoksicilin će po mom iskustvu teško da pomogne (ne kažem da možda neće). to je neka infekcija koju vuče duže bez terapijei. druga bi bila situacija da je doktorka dečku uzela bris, identifikovala soj bakterije i dala amin na amoksicilin.

Poslednja izmena od moderatora:
Svakako je najbolje da se uzrocnik izoluje,te uradi antibiogram,i tako odabere antibiotik.
Uzimanje antibiotika sirokog sredstva 'na slepo' je neracionalno,i posledice nepravilne upotrebe antibiotika ce se tek osetiti.

Znaš kako, kao farmaceut koji je radio dosta dugo u apoteci imam određena iskustva a to su povratne informacije pacijenata o tpome kako im napreduje terapija nekim lekom. Ovaj dečko se pati danima i amoksicilin će po mom iskustvu teško da pomogne (ne kažem da možda neće). to je neka infekcija koju vuče duže bez terapije . druga bi bila situacija da je doktorka dečku uzela bris, identifikovala soj bakterije i dala amin na amoksicilin. ovako na slepo treba tući najjačim sto se ima a to je po mom mišljenju i ličnom iskustvu hemomicin.

Farmaceute, jesu te ucili nesto o tome kako nastaje rezistencija na antibiotike i koliko je to ozbiljan problem?

Opet cu da kazem, amoksicilin sam pio celih godinu dana i mislim da je to na bilo kakav nacin uticalo na moj imunitet. Temperatura je u proseku nesto niza nego dok sam se sam lecio ali ne osecam se bolje uopste, kao mali sam imao uzasne probleme sa bronhitisom (ja nema sa cim nisam imao problema, doktori u domu zdravlja me docekaju sa izrazom lica "oo pa koga mi to vidimo") i sad ponovo osecam blagi bronhitis. Ako ovako nastavi zaglavicu u bolnicu sa teskom upalom svega i svacega, dodje mi da istresem sve one tablete i odjednom ih popijem... Nisam spavao 4 noci, a sad saznajem da je lek preslab, pa jbem ti zdravstvo onda.. Ae, hvala vam i laku noc, probacu da dremnem..

Opet cu da kazem, amoksicilin sam pio celih godinu dana i mislim da je to na bilo kakav nacin uticalo na moj imunitet. Temperatura je u proseku nesto niza nego dok sam se sam lecio ali ne osecam se bolje uopste, kao mali sam imao uzasne probleme sa bronhitisom (ja nema sa cim nisam imao problema, doktori u domu zdravlja me docekaju sa izrazom lica "oo pa koga mi to vidimo") i sad ponovo osecam blagi bronhitis. Ako ovako nastavi zaglavicu u bolnicu sa teskom upalom svega i svacega, dodje mi da istresem sve one tablete i odjednom ih popijem... Nisam spavao 4 noci, a sad saznajem da je lek preslab, pa jbem ti zdravstvo onda.. Ae, hvala vam i laku noc, probacu da dremnem..

Upravo o tome govorim, amoksicilin jeste dobar ali eto, ne deluje. Nemate potrebe da me razapinjete ovde, ja samo dajem mišljenje iz terojskog i praktičnog iskustva. Meni se želudac prevrtao kad dođe u apoteku čovek kome se oko ne vidi od otoka zuba i uzme dovicin. šta ću, lekarska je zadnja. i posle par dana evo čoveka ponovo po nešto jače. otok maltene nije ni splasnuo.

Svakako je najbolje da se uzrocnik izoluje,te uradi antibiogram,i tako odabere antibiotik.
Uzimanje antibiotika sirokog sredstva 'na slepo' je neracionalno,i posledice nepravilne upotrebe antibiotika ce se tek osetiti.

Ne može biti neracionalno kada se dečko leči u ambulanti koja nama toplomer. Lekar mora da proceni da li korist prevazilazi štetu a dečko je već dehidrirao i izgubio na telesnoj masi. tu je stvar jasna. da se dečko ne nalazi u selu ja se ne bih oglasio ovde na temi.

A ja bih vas zamolila da ne delite savete i navodite korisnika da uzima lekove na svoju ruku,neka pije terapiju koju mu je prepisao lekar u ordinaciji a ne mi ovde na forumu.
I ne zbunjujte korisnika svojim prepirkama! Hvala.

Joj sta me sve nece snaci....
Znaci situacija je sledeca, temperatura je spala, ali se i ne osecam nesto bolje, jos sam zaribao, nos je poceo da se otpusava posle 4 dana. Al ima novi gadan problem, u "slajmu" z nosa (koji je u izobilju), sam pronasao trag krvi (kao koncic). Oduzeo sam se kada sam video, odmah, kao po nekom mom obicaju, odem na gugl i naravno, pise da je rak. Odavno gori Bozic nisam imao, jel nesto opasno, molim vas recite mi ako neko zna ? :(

Znaci situacija je sledeca, temperatura je spala, ali se i ne osecam nesto bolje, jos sam zaribao, nos je poceo da se otpusava posle 4 dana. Al ima novi gadan problem, u "slajmu" z nosa (koji je u izobilju), sam pronasao trag krvi (kao koncic). Oduzeo sam se kada sam video, odmah, kao po nekom mom obicaju, odem na gugl i naravno, pise da je rak. Odavno gori Bozic nisam imao, jel nesto opasno, molim vas recite mi ako neko zna ? :(

ti ocigledno nikad nisi imao najobicniju gripu prehladu il tako nesto a???

Трaг крви у носу? Ох неееее...

- - - - - - - - - -

Jesam, naravno, ali nije mi sve jedno kad vidim trag krvi. Nego jel ovaj lek treba da pijem do kraja? Doktorka mi nije rekla nista samo da dodjem danas ako mi ne spadne temperatura.
Немa потребе дa дaље трошиш лекове...

Немa потребе дa дaље трошиш лекове...

Nikako ne mogu da skontam zasto dajete savete oko necega u sta se ne razumete. Ovde mislim i na mnoge druge forumase.
Antibiotik treba da se uzme do kraja.

Upravo o tome govorim, amoksicilin jeste dobar ali eto, ne deluje. Nemate potrebe da me razapinjete ovde, ja samo dajem mišljenje iz terojskog i praktičnog iskustva.

Izgleda da je amoksicilin pomogao

horatio-s-sunglasses-o.gif

Poslednja izmena:
Мa мислио сaм, пошто свaкaко немa ништa од његa, дa не бaцa џaбa пaре :mrgreen:

Pa kako nema nista od njega, ocigledno je da mu je pomogao. A i kako mislis da baca pare, pa vec ga je nabavio jbt. Ne kupuje se to na komad.

----------------------------------------------------------------------------------

Meni je posebno sokantno sto covek kaze da je pio amoksicilin godinu dana! :eek:
Mislim, ako je istina, odakle mu amoksicilina za godinu dana? Kako je moguce da neko moze da odlazi redovno u apoteku i uzima amoksicilin godinu dana, ocigledno bez recepta?

Ispade sve zaebancija, ali nema veze. :)
Nije bez recepta, amoksicilin sam pio zbog slezine (splenektomije) uz jos neke tablete i vakcine (pre 7 godina). Inace, temperatura je 35.7 i u odnosu na juce (36.4) je opala. Ispravan je toplomer provereno.

Ispade sve zaebancija, ali nema veze. :)
Nije bez recepta, amoksicilin sam pio zbog slezine (splenektomije) uz jos neke tablete i vakcine (pre 7 godina). Inace, temperatura je 35.7 i u odnosu na juce (36.4) je opala. Ispravan je toplomer provereno.

Onda ok.
Temperatura zavisi od dosta faktora - doba dana, koliko si u tom momentu aktivan i slicno, a osim toga, temperatura merena ispod pazuha nije savrseno merodavna, tako da nemas zasto da brines, neces se "ohladiti" :D

meni na primer normalna telesna temperatura kad sam naj zdraviji iznosi 37..a sto se tice teme smatram da decko rastee u opasnog hopohondru,sobzirom da je mlad,ne verujem da ima vise od 18-19 god..

Back