Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Zasto su deca sa viskom temperaturom nekada vrela po celom telu, a nekada su im otkriveni delovi tela ( rukice, nogice, pa i obrazi) potpuno hladni, dok ostatak tela gori? U cemu je stvar?
Kada dete ima temperaturu a pri tom su mu nogice i rukice hladne,to znaci da mu temperatura jos raste.Zato pedijatri preporucuju da pri kupanju deteta koje ima temperaturu,onda kada mu istu obarate,najvise masirate rukice i nogice.Isto treba raditi i kada masirate dete alkoholom.Tu se nalaze svi nervni zavrsetci i odatle cirkulacija pocinje.Pozdrav!
Misljenja lekara oko masiranja su razlicita...i ja sam cula da ih nije dobro masirati isto onoliko koliko sam cula i da jeste...no dobro,svakako im treba blago trljati rukice i nogice..grejati ih.Tusiranje traje kratko pa ako vec treba rashlaiti dete onda je bolje staviti ga u kadu i pustiti da se brcka nekih 20ak minuta.To je ono sto su meni govorili.
Hvala na odgovorima. Ovog puta jekod mog sina ( 3 god) bila bas extremna ratlika temperature pojedinih delova tela; uspanicila sam se kada je drhtao celim telom, sa extremitetima hladnim kao led, dok mu je glava gorela, pa sam ga lecila lokalno, regiju po regiju, a analogoantipiretik sam mu davala kada je ceo bio vec vreo. Danas nam je prvi dan posle povisene temperature, posle 5 dana. Gadan neki virus.