visoka temperatura

Kada dete ima temperaturu a pri tom su mu nogice i rukice hladne,to znaci da mu temperatura jos raste.Zato pedijatri preporucuju da pri kupanju deteta koje ima temperaturu,onda kada mu istu obarate,najvise masirate rukice i nogice.Isto treba raditi i kada masirate dete alkoholom.Tu se nalaze svi nervni zavrsetci i odatle cirkulacija pocinje.Pozdrav!

Misljenja lekara oko masiranja su razlicita...i ja sam cula da ih nije dobro masirati isto onoliko koliko sam cula i da jeste...no dobro,svakako im treba blago trljati rukice i nogice..grejati ih.Tusiranje traje kratko pa ako vec treba rashlaiti dete onda je bolje staviti ga u kadu i pustiti da se brcka nekih 20ak minuta.To je ono sto su meni govorili.

Hvala na odgovorima. Ovog puta jekod mog sina ( 3 god) bila bas extremna ratlika temperature pojedinih delova tela; uspanicila sam se kada je drhtao celim telom, sa extremitetima hladnim kao led, dok mu je glava gorela, pa sam ga lecila lokalno, regiju po regiju, a analogoantipiretik sam mu davala kada je ceo bio vec vreo. Danas nam je prvi dan posle povisene temperature, posle 5 dana. Gadan neki virus.

Back