Visoka temepratura vec 4 dana

magnat

Početnik
Poruka
8
Pozdrav ljudi...prvi put pisem na ovom forumu...znate da je epidemija stomacnog i respiratornog virusa vec neko vreme...izgleda da me je napao ovaj respiratorni posto nemam stomacnih problema...pre 4 dana sam imao temperaturu skoro 40 isao kod lekara koji mi je objasnio da je prerano za dijagnozu ali da je sigurno grip i da pijem antipiretike i da uzimam pumpicu-berodual posto me ona bukvalno nocu vadi iz smrti jer sam od malena imao bronhitis...sledeceg dana opet ista prica malo se smanjila pa opet povecala pocele su da me bas bole grudi..kada se nakasljem dosta boli, koske me bole i svi zglobovi vrat mi je vreo i bolan kada se okrecem ulevo...u petak, odnosno juce sam otisao opet kod lekara i pozalio se da nema poboljsanaj ali sam ponovo dobio bezazlene lekove za skidanje temp i neke tablete za kijavicu...danas me i zubi bole ne mogu da zvacem a tem ne spada ispod 38 i ide na gore...samo se jedanput spustila na 37,5 i to j ekraj...majka me sada tera da idem u hitnu ne bi li uradio krvnu sliku i dobio infuziju ali stvarno ne bih da Novu docekam u bolnici vec kuci u krevetu ako nista drugo...sada se pitamo da nije zapaljenje pluca zbog temp...nemam vise kijavicu i ne boli me grlo...nemam puno sekreta u plucima ali imam u sinusima...sta da radim jer sam iscrpljen i u bedaku...sta vi mislite sta moze ovo biti i sta da preduzimam...
Hvala unapred
Srecni praznici

Grip ne moze toliko da traje posebno je opasna ta temperatura ipak ti idi odmah kod drugog doktora obavezno idi izvadi krv i uradi analizu urina ti svakako imas nesto ozbiljno
Tebi su vec bubrezi u zestokom problemu cim imas te bolove organizam ti se zatrovao zestoko resavaj to mometalno da ne bi fasovao nesto sto ce ti zivot skroz upropastiti

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi...prvi put pisem na ovom forumu...znate da je epidemija stomacnog i respiratornog virusa vec neko vreme...izgleda da me je napao ovaj respiratorni posto nemam stomacnih problema...pre 4 dana sam imao temperaturu skoro 40 isao kod lekara koji mi je objasnio da je prerano za dijagnozu ali da je sigurno grip i da pijem antipiretike i da uzimam pumpicu-berodual posto me ona bukvalno nocu vadi iz smrti jer sam od malena imao bronhitis...sledeceg dana opet ista prica malo se smanjila pa opet povecala pocele su da me bas bole grudi..kada se nakasljem dosta boli, koske me bole i svi zglobovi vrat mi je vreo i bolan kada se okrecem ulevo...u petak, odnosno juce sam otisao opet kod lekara i pozalio se da nema poboljsanaj ali sam ponovo dobio bezazlene lekove za skidanje temp i neke tablete za kijavicu...danas me i zubi bole ne mogu da zvacem a tem ne spada ispod 38 i ide na gore...samo se jedanput spustila na 37,5 i to j ekraj...majka me sada tera da idem u hitnu ne bi li uradio krvnu sliku i dobio infuziju ali stvarno ne bih da Novu docekam u bolnici vec kuci u krevetu ako nista drugo...sada se pitamo da nije zapaljenje pluca zbog temp...nemam vise kijavicu i ne boli me grlo...nemam puno sekreta u plucima ali imam u sinusima...sta da radim jer sam iscrpljen i u bedaku...sta vi mislite sta moze ovo biti i sta da preduzimam...
Hvala unapred
Srecni praznici
I ta temperatura od 37,5 nije bezazlena.To je upalna temperatura i znacida imas jaku upalu,sad cega,pitanje je,ali si trebao poslusati majkui otici u ambulantu i da primis infuziju.vidis na toplomeru da je ta temperatura od 37-38 u cevenoj zoni i od nje bole sve kosti.neko jeovde skoro pisao o dobrom leku za temperaturu.Uzmi 2,5 dcl crnog vina i dodaj isto toliko vode,sastavi to i stavi da provri.kad provri stavi 1-2 kasicice sitnog bibera i dobro promesaj,kad se malo ladne popi jednu casu od 2 dcl,umotaj se u krevet u posteljinu i ne bi bilo lose da se pokrijes i poglavi,jer ces pre da se preznojis.kada se preznojis trebalo bi da ti bude mnogo bolje,ali podgrej ono sto ti je ostalo vina i popi ponovo i posle presvlacenja i promene posteljine,bez tusiranja,lezi ponovo i kad se budes i drugi put oznojio,opet isto,samo se sad istusiraj i aako mozes ne mnogo vrucom vodom nego mlakom.Trebalo bi da ti bude bolje. Ponovi to i sutradan uvece,da potvrdis da je temperatura otisla.

Topla postelja i dosta pokrivaca.
Pripremi dve suve preobuke.
Nek ti majka spremi jedno 2 do 3 litra CAJA OD CVETA ZOVE.

Pij ga vruceg, dve solje na brzaka pa pod pokrivac.

Znoj krece za par minuta, i to obilno. Za desetak minuta sve na tebi ce biti mokro.

Presvuci se na brzinu, ponovi dve solje na brzinu pa opet pod pokrivac.

Tako dva tri puta i mislim da ce biti dovoljno.

Obavezno nastavi sa ispijanjem caja i kad zavrsis sa preznojavanjem, zbog gubitka tecnosti.

Neverovatno efikasna mera za suzbijanje virusne prehlade. Secam se tih preznojavanja, iz decackih i momackih dana. Majka mi je menjala cak tri puta mokru odecu.
Ova metoda barem kod mene, nikada nije omanula.
Majka je koristila od cajeva ono sto se u kuci zateklo. Nisu sve biljke tako dobre za preznojavanje. Secam se da sam morao biti dobro pokriven i po glavi, da stezem misice, kao da vezbam, kako bih inicirao znojenje.
Sa zovinim cvetom je sasvim druga prica. Dovoljno je samo dobro se pokriti i znoj odmah krece. Najbolja blljka za preznojavanje, daleko ispred svih ostalih.

Siguran sam da ce sad krenuti napadi od strane nekih PARACETAMOL- fanova, koji tvrde da su sve ovo gluposti, i da izbacivanje znoja ne moze izbaciti virus (kao da paracetamol ima antivirusno dejstvo), pa da dodam i ovo.

Poenta ove metode je upravo u trenutnom i kratkorocnom podizanju telesne temperature. Znamo da je visoka temperatura odbrambeni mehanizam jel da ?
Mislim da se ovom prilikom pokrece nas PRIRODNI imunoodbrambeni mehanizam, koji pod uslovima visoke temperature jednostavno zbrise virus.

Pokrivanjem, vrucim cajem i pokretanjem hiperprodukcije znojnih zlezda mi na neki jos neistrazen nacin ukljucujemo prekidac, pokrecemo proces ciscenja tela od virusa.

Evolutivni mehanizam antivirusne odbrane, koji su nasi preci koristili hiljadama godina, i to vrlo uspesno, u sta se i danas svako moze uveriti.

Ono što mu izaziva visoku temperaturu tako dugo se ne leči čajem od zove i pokrivanjem preko glave, već ozbiljnom medicinom.

Kod doktora odmah, odradi analize i ne igraj se sa zdravljem tako što ćeš da se "lečiš" savetima nadrilekara sa foruma.

Prvo, 4 dana povisene temperature nije nista epski dugo i sasvim je moguce da je nekomplikovana virusna infekcija koja ce se brzo resiti spontano (mozda se vec i resila).
Bolovi koje osecas u grudima su vrlo verovatno porekla medjurebarnih misica i nemaju veze sa bilo kakvom upalom pluca. Da bi bio miran, nije lose da se uradi leukocitarna formula, da se malo bolje napravi diferencijacija da li je doslo i do bakterijske infekcije.

Drugo, do povisene temperature dolazi kada se poremeti "termostat" u hipotalamusu, pod uticajem nekih interleukina, u ovom slucaju verovatno zbog prisustva virusa u organizmu. Sta se tad desi? Taj termostat, koji je inace podesen na temperaturu od 37 stepeni, podigne se i kaze: "Normalna temperatura ovog organizma treba da je (recimo) 39 stepeni". Onda telo aktivira mehanizme da dovede do toga. Zato drhtimo i periferija postaje hladna, jer se skupljaju krvni sudovi u sakama i stopalima, da bi se sto manje toplote odavalo preko koze.
Kada u toku groznice uzmes da se zagrevas, u jednom trenutku ces "prebaciti" tih (recimo) 39 stepeni i onda ces poceti da se znojis, jer telo sad pokusava da spusti temperaturu na onu na koju je kalibrisan termostat u hipotalamusu. Ali to ne znaci da ces se preznojiti i odjednom magicno ce temperatura nestati. Time sto se utopljavas, ti samo pomazes da se dostigne ta, od hipotalamusa "zeljena", a u praksi nepozeljna, povisena temperatura. Zato to nije nacin da se resis temperature.
A kako se mozes resiti? Pa, prosto - paracetamol ili NSAIL. Sta oni rade? Vrse interferenciju sa nekim supstancama kao sto su prostaglandini i sprecavaju da se desi taj poremecaj termostata u hipotalamusu, ili vec postojeci poremecaj vracaju na normalu.

Znaci, batali sve price o vinu i pokrivanju, popij antipiretik i strpi se. Ove sezone, ljudi boluju i po 2-3 nedelje od ovog virusa, tako da 4 dana i nije nesto posebno.
Ali, kazem, nije zgoreg uraditi leukocitarnu formulu.

Prvo, 4 dana povisene temperature nije nista epski dugo i sasvim je moguce da je nekomplikovana virusna infekcija koja ce se brzo resiti spontano (mozda se vec i resila).
Bolovi koje osecas u grudima su vrlo verovatno porekla medjurebarnih misica i nemaju veze sa bilo kakvom upalom pluca. Da bi bio miran, nije lose da se uradi leukocitarna formula, da se malo bolje napravi diferencijacija da li je doslo i do bakterijske infekcije.

Drugo, do povisene temperature dolazi kada se poremeti "termostat" u hipotalamusu, pod uticajem nekih interleukina, u ovom slucaju verovatno zbog prisustva virusa u organizmu. Sta se tad desi? Taj termostat, koji je inace podesen na temperaturu od 37 stepeni, podigne se i kaze: "Normalna temperatura ovog organizma treba da je (recimo) 39 stepeni". Onda telo aktivira mehanizme da dovede do toga. Zato drhtimo i periferija postaje hladna, jer se skupljaju krvni sudovi u sakama i stopalima, da bi se sto manje toplote odavalo preko koze.
Kada u toku groznice uzmes da se zagrevas, u jednom trenutku ces "prebaciti" tih (recimo) 39 stepeni i onda ces poceti da se znojis, jer telo sad pokusava da spusti temperaturu na onu na koju je kalibrisan termostat u hipotalamusu. Ali to ne znaci da ces se preznojiti i odjednom magicno ce temperatura nestati. Time sto se utopljavas, ti samo pomazes da se dostigne ta, od hipotalamusa "zeljena", a u praksi nepozeljna, povisena temperatura. Zato to nije nacin da se resis temperature.
A kako se mozes resiti? Pa, prosto - paracetamol ili NSAIL. Sta oni rade? Vrse interferenciju sa nekim supstancama kao sto su prostaglandini i sprecavaju da se desi taj poremecaj termostata u hipotalamusu, ili vec postojeci poremecaj vracaju na normalu.

Znaci, batali sve price o vinu i pokrivanju, popij antipiretik i strpi se. Ove sezone, ljudi boluju i po 2-3 nedelje od ovog virusa, tako da 4 dana i nije nesto posebno.
Ali, kazem, nije zgoreg uraditi leukocitarnu formulu.

Citajte i ne dehidrirajte telo alkoholom, alkohol i pijanstvo nisu lek vec bolest, i cak i u malim kolicinama ce naskoditi malo organizmu.

Alkohol nije lek protiv virusa, i sto rece mikelo, kalibrisanje termostata u hipotalamusu, necete biti zdraviji, samo cete piti bolesnija PIJANDURA bez grama mozga.

Lekari bre treba da promene profesije, da rade nesto drugo, da vas ne lece, pa da priroda konacno uradi svoje, tj prirodna selekcija

A mi ostali da mozemo tajno da kontaktiramo lekare i da se lecimo kod njih jer postujemo REC NAUKE, a ne "narocke recepte" pra cuvara koza, koji veze sa mozgom nemaju kako funkcionise ljudsko telo.

- - - - - - - - - -

Ono što mu izaziva visoku temperaturu tako dugo se ne leči čajem od zove i pokrivanjem preko glave, već ozbiljnom medicinom.

Kod doktora odmah, odradi analize i ne igraj se sa zdravljem tako što ćeš da se "lečiš" savetima nadrilekara sa foruma.

Kao i uvek, dobar i iskren savet, tacan.

Poslednja izmena od moderatora:
И као сваки грип захтева антибиотско покриће.

Значи, коме температура претера 38 степени и потраје дуже од два дана, посебно ако има пропратно кашаљ, грлобољу или трахеитис, тај је кандидат за одлазак код доктора, а овај ће му преписати антибиотике (гледано из перспективе проглашене епидемије грипа).

Неко ко има хронични бронхитис, као момак из увода, свакако је индикован за антибиотску терапију јер су његова плућа ''крхкија'' од оних који немају пропратну симптоматологију.

Надам се да је постављач теме отишао код свог др-а поново.

Zbog tog olakog davanja antibiotika za virusne infekcije (a grip je virusna infekcija i ne, nikako nije obavezno da se pokrije antibioticima, nikako to ne predstavlja neko pravilo, pa da kazemo "kao svaki grip") danas imamo MRSA, VRE i druge visokorezistentne bakterije. Nikako ne treba nekom ko je mlad i generalno dobrog zdravstvenog stanja a priori davati antibiotike na virusnu infekciju. Primum non nocere.

Uzgred, for future reference, svima onako generalno: Lekovi se propisuju, ne prepisuju se.

Poslednja izmena:
Dobro bre ljudi, zar mislite da smo baš toliki moroni ?

Sto nas stavljas u iskusenje ovakvim pitanjima?

Pa čime su ljudi lečili prehladu (virusnu) do pre 100 godina, mislim dok se nisu pojavili antibiotici i antipiretici ?

Jesi ti nekad dobio prehladu i samo je prelezao? Ono, da nisi stavljao kupus na stopala i slicne stvari? E, pa, ako jesi, onda ti je valjda jasno - organizam se sam izbori sa prehladom posle odredjenog vremena. Oni koji su bili stari i nemocni, umirali su.

Sto nas stavljas u iskusenje ovakvim pitanjima?

Jesi ti nekad dobio prehladu i samo je prelezao? Ono, da nisi stavljao kupus na stopala i slicne stvari? E, pa, ako jesi, onda ti je valjda jasno - organizam se sam izbori sa prehladom posle odredjenog vremena. Oni koji su bili stari i nemocni, umirali su.

Moja lična iskustva sa prehladom sam upravo izneo u prethodnim postovima.

Ovo pišem zbog toga što i ti dobro znaš da ljudima koji se jave sa simptomima gripa (prehlade) lekari OBAVEZNO prepišu neki od jačih antibiotika (panklav na primer), čisto PREVENTIVNO kako kažu ?

Da li je to u redu ? Mislim, kada znamo da se virus ne leči antibioticima.

Takođe ni Paracetamol, kao što svi znamo, nije antivirusni lek ?

Sad mi reci, zašto čovek nebi prvo pokušao da prehladu izleči čajem i proznajanjem ? Pa ako mu ne uspe, nek krene sa antibiotskom terapijom ?

U ogromnom procentu sve će se završiti na čaju od zove i poznojavanju. Jer će kako i sam reče prehlada će proći sama od sebe. Organizam će sam pobediti virus.
Zašto da to "sama od sebe" malo ne pomognemo, zašto da borba sa virusom traje 7 dana, kad je možemo skratiti na samo jedan dan upotrebom čaja i znojenja ?

Ja ne pričam nikakvu izmišljenu priču, već prepričavam svoje iskustvo.

Ništa vas ne košta da ga u praksi proverite ?

Evo, sezona je gripa, pa je prava prilika za proveru ove prirodne terapije..

Poslednja izmena:
Velika lekarska zavera da sacuvaju posao time sto ce spreciti lecenje prehlade travuljinom :D Hahaha, Radovane, ti stvarno imas bujnu mastu :D

Ovo pišem zbog toga što i ti dobro znaš da ljudima koji se jave sa simptomima gripa (prehlade) lekari OBAVEZNO prepišu neki od jačih antibiotika (panklav na primer), čisto PREVENTIVNO kako kažu ?

Uopste nije obavezno. To su gluposti. Takva filozofija danas izumire i sve ces redje naci slucajeve lekara koji to rade (mada, ocigledno je da i toga ima). A cak ni oni koji to rade ne propisuju "jace antibiotike". Pretpostavljam da pod "jaci" mislis "sirokog spektra". Mozda i ne mislis, jer si kao primer naveo panklav. Znas li ti uopste sta je panklav? Odakle ti ideja da on spada u "jace", kako ih ti zoves?

Takođe ni Paracetamol, kao što svi znamo, nije antivirusni lek ?

A caj i trave su antivirusni lekovi? Vidis li koliko lupas?
Paracetamol se ne daje da bi unistio virus, nego kao simptomatska terapija, da olaksa tegobe coveku dok traje prehlada. Niko ne treba da trpi groznicu, glavobolju, osecaj slabosti, bolove u misicima i zglobovima i slicno. Za sve to pomaze paracetamol.

Poslednja izmena:
evo pitah babu od 90 god kako su se lecili i kako se lece kad je sneg 2 metra a prvi lekar 20km od gajbe,kaze krompirom,caj od majcine dusice,nana i zalfija,djumbir,sok od maline,tusiranje,alkoholom to jes rakijom,sta ces selo nema se za bolje i efektnije

Vojvodina-new-ex.jpg

www.mojnovisad.com/vesti/zdravstvene-prilike-u-vojvodini-u-xviii-veku-id8632.html

Zbog tog olakog davanja antibiotika za virusne infekcije (a grip je virusna infekcija i ne, nikako nije obavezno da se pokrije antibioticima, nikako to ne predstavlja neko pravilo, pa da kazemo "kao svaki grip") danas imamo MRSA, VRE i druge visokorezistentne bakterije. Nikako ne treba nekom ko je mlad i generalno dobrog zdravstvenog stanja a priori davati antibiotike na virusnu infekciju. Primum non nocere.

Uzgred, for future reference, svima onako generalno: Lekovi se propisuju, ne prepisuju se.

Htela bih da se osvrnem na ovo propisati i prepisati.
Mislim da prEpisati potiče od toga što se nekada, davno, pravili recepti na licu mesta u apoteci
i lekar je morao na napiše recept za pravljenje tog leka, koja količina čega, koja doza i sl
a pošto nije znao sve recepte napamet, onda je recepte prepisivsao iz knjige
sad se lekovi prave u fabrikama, u velikim količinama, olakšano je njihovo čuvanje itd
pa lekar prOpisuje lek, način korišćenja( kolko puta dnevno).tj određuje pravila korišćenja leka.
tako da oba izraza imaju logike

Htela bih da se osvrnem na ovo propisati i prepisati.
Mislim da prEpisati potiče od toga što se nekada, davno, pravili recepti na licu mesta u apoteci
i lekar je morao na napiše recept za pravljenje tog leka, koja količina čega, koja doza i sl
a pošto nije znao sve recepte napamet, onda je recepte prepisivsao iz knjige
sad se lekovi prave u fabrikama, u velikim količinama, olakšano je njihovo čuvanje itd
pa lekar prOpisuje lek, način korišćenja( kolko puta dnevno).tj određuje pravila korišćenja leka.
tako da oba izraza imaju logike

Иначе, од суштинског значаја. :lol:

п.с. знам да си се ти само осврнула ;)

Back