- Poruka
- 30.065
"Trinaestogodišnji počinilac ovog nemilog događaja je po svemu sudeći, bio izuzetno inteligentan i pametan dečko." - dakle, novinarsko nagadjanje. 
Pa samo si potvdio sve sto od samog pocetka navodim.
Postoje gomile primera iz svakodnevnog zivota, koje mi se personalno bas i ne dopadaju, da roditelji forsiraju decu na raznorazne aktivnosti, da bi, stobse reklo "lecili komplekse" : "moje dete ovde, moje dete onde..." ne vodeci zapravo racuna o njegovim pravim interesovanjima... Bar tuce takvih primera znam i iz svog iskustva, a verujem da svako i iz njegovog isto poznaje neke ovakve primere. I ti to sad otkrivas i to ti je kao neobicno...
Da se razumemo: po meni, to nije garant uspesnog razvoja deteta (roditelj sta misli - nek misli), ali da je to nesto sto se ne dogadja i da je nemoguce u praksi kako ti tvrdis i verujes - u teskoj si zabludi.

I ti si ovde kao rekao nesto novo.Nesvakidasnji nivo svestranosti, znaci ne samo intelektualna inteligencija nego opste sposobnosti. Ne vidim kako forsiranjem moze sve to da se postigne, stereotipni sportisti, streberi i umetnici ce obicno biti totalni duduci bar za nesto od navedenog.
Jedino ako je bas bio prosek za sve pa ga neki poseban talenat nije ometao u razvijanju drugih.

Ja ti ovde govorim da ovde nema mesta tvom iscudjavanju...Kako da ne, ako je isao na toliko vannastavnih aktivnosti i tukao video igre po ceo dan odakle mu jos i vreme za ucenje-streberisanje? I kako "dostigao uspeh" kad je jedan od nekoliko najboljih djaka u celoj skoli? mnogo kontradiktornosti