Visok ping

MihailoS

Početnik
Poruka
6
Pozdrav, već par dana imam problem sa pingom. Naime, ping tokom igranja igrica mi je veoma visok (od 300-3000ms). Desi se i da veza sa internetom načisto pukne. Ono što mi je čudno je da prilikom surfovanja netom, manje-više nema razlike nego pre pojavljivanja problema. Brzina je onakva kakva i treba da bude. Ono što me još više čudi je rezultat na Speedtestu, koji pokazuje da mi je brzina protoka kao i ping isti kao i pre pojavljivanja problema. Rezultat možete pogledati ovde. Sve sam pokušavao, restartovao ruter, proverio drajvere, pa čak i posumnjao na komšije, te promenio šifru. Prilikom igranja igrica sve pozadinske programe koji koriste net isključim, a takođe isključim net na svim telefonima u kući, tako da je jedini uređaj povezan na internet moj računar. Da li je problem do mog internet provajdera (SBB) ili je meni nešto promaklo? Hvala unapred.

Verujem da bi trebalo nastaviti dalje sa troubleshooting-om.

Kada pukne veza, da li pukne i uredjajima koji su povezani na wireless?
Jesi li siguran da su modem i ruter (u zavisnosti od modela rutera, mozda mozes da pogledas log fajl) ispravni? Los modem, ili osteceni kablovi mogu praviti problem, a moze biti i do provajdera...
Problemi nastaju samo kad igras igricu? Kakva ti je konfiguracija, i sta igras? Slabiji procesor i graficka kartica mogu uticati na ping u igricama...

Pozdrav, već par dana imam problem sa pingom. Naime, ping tokom igranja igrica mi je veoma visok (od 300-3000ms). Desi se i da veza sa internetom načisto pukne. Ono što mi je čudno je da prilikom surfovanja netom, manje-više nema razlike nego pre pojavljivanja problema. Brzina je onakva kakva i treba da bude. Ono što me još više čudi je rezultat na Speedtestu, koji pokazuje da mi je brzina protoka kao i ping isti kao i pre pojavljivanja problema. Rezultat možete pogledati ovde. Sve sam pokušavao, restartovao ruter, proverio drajvere, pa čak i posumnjao na komšije, te promenio šifru. Prilikom igranja igrica sve pozadinske programe koji koriste net isključim, a takođe isključim net na svim telefonima u kući, tako da je jedini uređaj povezan na internet moj računar. Da li je problem do mog internet provajdera (SBB) ili je meni nešto promaklo? Hvala unapred.

Obrati se provajderu odmah,ako ti ne isporucuju net po ugovoru.I nemoj s njima cile mile,nego gruni i na telefon,pa i na salter.Dosta zajebancije.

Kolko vidim na speed test mu je dobar ping. To sto mu je do nekog tamo servera u americi los ping, nije zacudjujuce, pogotovo ako je na ADSL-u....

edit: ima tu jos faktora tipa masina se raspada pod igrom pa i net laguje.

Moze i to da bude, zavisi sta igra...
Ako npr igra cs:go, automatski ce ga rasporediti na neki server u regionu, a nikad na neki dalji (osim ako sam ne odluci da se poveze na takav server).

Pozz
Imam problem sa pingom u igri cs go,naime pre 15tak dana sam kupio novu graficku (gtx 1050) i od tad imam problem sa pingom.Na community serverima na kojima sam uvek igrao ping mi je 120ms konstantno.Na oficijalnim mi je oko 80ms a pre kada sam imao r7 240 ping mi nije prelazio 60(na officialnim i community).Net mi radi kako treba na browseru i na ookla mi je ping 14ms, internet konenkcija bas retko kad puca.Internet mi je DSL 20/4.Inace ista je situacija kada su svi programi isljuceni i kada su ukljuceni.Reinstalirao sa sistem 4 puta 2x win7 i 2x win10 i sa jednim i sa drugim sam isljucivao windows update misli sam da e on koci ali ista je situacija.

Poslednja izmena:
Ako nije do provajdera, onda je do servera na kojem je igra, verovatno nije u Evropi, ili tako nesto, najbolje nam reci o kojoj igri je rec.

- - - - - - - - - -

Pozz
Imam problem sa pingom u igri cs go,naime pre 15tak dana sam kupio novu graficku (gtx 1050) i od tad imam problem sa pingom.Na community serverima na kojima sam uvek igrao ping mi je 120ms konstantno.Na oficijalnim mi je oko 80ms a pre kada sam imao r7 240 ping mi nije prelazio 60(na officialnim i community).Net mi radi kako treba na browseru i na ookla mi je ping 14ms, internet konenkcija bas retko kad puca.Internet mi je DSL 20/4.Inace ista je situacija kada su svi programi isljuceni i kada su ukljuceni.Reinstalirao sa sistem 4 puta 2x win7 i 2x win10 i sa jednim i sa drugim sam isljucivao windows update misli sam da e on koci ali ista je situacija.

Napisi celu konfiguraciju, mozda je do bottlenecka, ali ne verujem, proveri ti kablove da li si lepo sve spojio nakon sto si ubacio novu graficku.

Ryzen 5 1600
8gb RAM 2400Mhz
gtx 1050 msi
raidmax 735w
graficka nema dodatki naponski kabal ovo ostalo je staro sve namesteno

Nemoj da reinstaliras windows, nije do windowsa vec je do same igre i servera.

Koji su ti serveri u pitanju? Idi na lookupip i proveri lokaciju servera.

Za servere koji su udaljeni do 500km ping ne bi trebao da bude veci od 50-70ms, zavisi od broja igraca kao i od nacina njihove protekcije.

Za USA ping bi trebao da bude oko 170-300

Back