Visok krvni pritisak

Интересантно је да ти је коскаски вирус задао муке, кад си смршао ? A требало би да смањење гојазности позитивно утиче на имунитет ?

Мислим да те глава не боли од притиска. Већ да је од исцрпљености ораганизма вирусом и стреса

Интересантно је да ти је коскаски вирус задао муке, кад си смршао ? A требало би да смањење гојазности позитивно утиче на имунитет ?

Мислим да те глава не боли од притиска. Већ да је од исцрпљености ораганизма вирусом и стреса

Ta pozitivna vrednost na koksaki nije bila skoro tako da ne mogu povezivati ovo sa tim...kada je rec o stresu - ja nisam pod njim, ili jesam a da to ne znam....sto opet nije normalno...mozda sam ja za neurologa, a ne za kardiologa....

Ta pozitivna vrednost na koksaki nije bila skoro tako da ne mogu povezivati ovo sa tim...kada je rec o stresu - ja nisam pod njim, ili jesam a da to ne znam....sto opet nije normalno...mozda sam ja za neurologa, a ne za kardiologa....

Ти си, најпре, за женидбу, по могућству са лекарком, па ако те она не доведе у ред, не знам ко ће...:)

Бави се спортом, шетај, секс са женом и немој да мислиш на твој проблем који је тренутни и резултат је психичке пренапрегнутости. Много људи не зна да је стрес и лепи, значајни догађаји у животу, а не само лоше ситуације.
Опусти се и уживај, ЕКГ ради једном годишње за сваки случај, немој да мериш притисак често (старо правило је да што га више мериш он је већи) и биће све у реду.:)

Hvala Sale..moguce je da je ovo vec psiholoski sada..tada mi mozda i jeste bio povecan pritisak ali sada imam ovu dosadnu glavobolju i moguce je da je to sve umisljeno, ali videcemo...dacu ovih dana krv na analizu pa mozda tu ima nesto..a uradicu i ekg da bih se smirio...
A fizicke aktivnosti ukljucujem maximalno u zivot....

Glavobolja je posledica povisenog krvnog pritiska.
Pritisak koji je konstantno visi od 120/80 se naziva hipertenzija, ma sta ljudi govorili, jer je to danas zvanican stav kardiologa !!! Svako dugotrajno povisenje krvnog pritiska utice na ostecenje krvnih sudova.

Zato te savetujem : ne mudruj nego odi kod lekara da ti se nadje uzrok hipertenzije i pocni vec jedom da je lecis. Cak i da se ne nadje, poviseni krvni pritisak se mora leciti !!!

Nego me samo jos nesto interesuje....gledajuci babu u kuci ceo zivot, koja ponekad ima probleme sa visokim pritiskom..jos nisam cuo da neko ima ove probleme kao ja (sad sam ja kao jedini na svetu :hahaha:), da ga visok pritisak muci danima..ja kontam da je on visok jednog trenutka pa padne....sta u tom slucaju? Sta uciniti da on padne i vrati se na koliko-toliko u normalu?

povremeni problem sa krvnim pritiskom na postoji, on je stalan.
cak i kad povremeno imas pa nemas visok pritisak, to je i kada ga nemas, problem.
nekad mozes da ga imas danima, nekad ga nemas par dana sto ne znaci da nisi bolestan.
zato se nosi holter.

Nego me samo jos nesto interesuje....gledajuci babu u kuci ceo zivot, koja ponekad ima probleme sa visokim pritiskom..jos nisam cuo da neko ima ove probleme kao ja (sad sam ja kao jedini na svetu :hahaha:), da ga visok pritisak muci danima..ja kontam da je on visok jednog trenutka pa padne....sta u tom slucaju? Sta uciniti da on padne i vrati se na koliko-toliko u normalu?

Jedi beli luk

A i beli luk je poceo da se crvlja....Nije sve sto pise na tarabi to sto pise...

Nije ni ovaj sad paradajs kao onaj nekada, bez obzira da li bio iz plastenika ili van....
Karton je karton.....

Moj burazer pije riblje ulje, ali ne znam gde moze da se nabavi u tecnom stanju i u vecoj kolicini....Na litar, dva, deset....on to koristi i kao umak, npr za salatu sa piletinom , taj miris onda ispadne dobar...

Pozdrav svima na forumu !
E ovako moj problem je sledeći. Tata je pre dve godine prvi put imao povišen pritisak, i tada je dobio lekove koje je redovno uzimao, i sve je bilo ok do sada. Sada je opet poceo da mu skače i bude 150/100. Dobio je nove lekove (Monopril plus) ali opet isto. Opet se javio kardiologu koji mu je rekao da pije još jednu vrstu lekova (ne znam koju) i pritisak je i dalje isti. Da napomenem da tata već 18 godina ima blok leve grane srca i stim je sve u redu.
Gojazan je, jako se ugojio preko zime, slabo se kreće, i ima dosta stresa na poslu.
Ja sam jako zabrinuta, noću ne mogu zbog ovog da spavam, stalno razmišljam o najgorem. A da ne pričam o ispitu koji spremam, tek od toga ništa neće biti zbog moje panike i nervoze :(

90% nasin tata ima iste tegobe a verovatno cemo ih i mi imati u tim godinama.
Tvoj tata boluje od bolesti koja je toliko cesta da je prosto cudno da u tim godinama neko nema hipertenziju. Malo ce mu menjati lekove dok ne pronadju najbolju kombinaciju i nju ce nastaviti da pije na dalje. To ne znaci da za par godina nece opet biti potrebna promena terapije. To je potpuno uobicajen tok te bolesti.

Zanima me jedna stvar.Imam 18 god inace nikad nisam imao nekih zdravstvenih problema,nisam debeo,bavio sam se sportom i ne jedem ,,junk food".Od pre nekih mesec dana imam visok pritisak(150/90) i bol u potiljacnom delu glave,mucninu,ponekad zujanje u usima a i blagu vrtoglavicu(vise je to neka osamucenost nego vrtoglavica).Uradio sam sve analize(analize krvi i mokrace,ultrazvuk abdomena,EKG)i imam jos od ranije blago povecan bilirubin(i to sam proverio) i imam blago povecane eritrocite(i to sam proverio kod hematologa).Na kraju mi je kardiolog postavio dijagnozu:hipertenzija(i to od nerviranja,stresova-inace su sve analzie bile dobre).Dali su mi da pijem ENALAPRIL 10 mg i to 2x10mgtabletu,medjutim,posto mi je bas obarao pritisak onda su mi promenili na 2x5mg.Naravno rekli su mi da puno setam i izbacim slano i masno pa sam smrsao 10 kg.vremenom mi je bilo bolje ALI sada mi se pritisak poslednjih par dana se spusta ispod 120/70(uglavnom se krece izmedju 120/70 i 100/60)i osecam se kao malo osamucen i boli me glava.Kardiolog mi je rekao da mi se popravlja pritisak a sto se tice toga sto mi bezi ispod 120/70 rekao mi je da smanjim dozu.Uopste ne razumem kako to da posle mesec dana visokog varirajuceg pritiska pocne da mi bezi ispod 120/70?

Поздрав свима. Колико дуго месеци, година без престанка се сме користити РАМИПРИЛ? Да ли се пије сваког дана, или рецимо пије се 3 месеца па се праве паузе. Баш ме интересује. Доктор ми је преписао, 2,5 мг дневно а заборавих да га питам ово што сад вас питам.

Ubedljivo najefikasniji prirodni lek koji snižava i reguliše pritisak na duže staze je Ganoderma lucidum - Reiši gljiva. Ali samo ona prava samonikla iz prirode koja raste na hrastovom panju. Ove kineske mutante ne računajte jer ih uzgajaju na đubretu u plastenicima i nemaju nikakav efekat na pritisak. Ja sam gljivu nabavio od prijatelja sa fb-a i nakon samo petnaestak dana oborio pritisak sa 160/95 na 115/70. Nisam verovao njegovoj priči, tako da nisam kontrolisao pritisak tih dana. Imao sam problem da se adaptiram na nizak pritisak nekoliko dana. Nakon tri do četiri dana pritisak se stabilizovao na 120/80, i takav je i danas. To se desilo pre tačno 4 godine, a danas mi je 52 godine. Mislim da prijatelj ima uvek po neku gljivu koju sakuplja u prirodi. Njegova adresa je rados.andjelkovic@hotmail.rs pokusajte, možda mu je koja ostala.
Bez obzira na sve, gledajte da se rešite pritiska na prirodan način. Lekovi imaju dosta neželjenih dejstava koja nanose nepovratna oštećenja organizmu.

Back