visina

Ja mislim da je sad krajnje vreme da se posramis svojih komentara, posto ne znas da razlikujes potencijal za rast od realno dostignute visine, i posto ne prihvatas lepo objasnjenje koje sam ti dao oko formule, nego se drzis te aritmeticke sredine kao pijan plota. Ocigledno nisi zreo za normalnu raspravu, a meni je stvarno dosta rasprave sa laicima, priucenima i neznalicama. Citaoci teme ce ionako sami znati da procene, na osnovu komentara, koliko ko ovde tacno govori.

Ja mislim da je sad krajnje vreme da se posramis svojih komentara, posto ne znas da razlikujes potencijal za rast od realno dostignute visine, i posto ne prihvatas lepo objasnjenje koje sam ti dao oko formule, nego se drzis te aritmeticke sredine kao pijan plota. Ocigledno nisi zreo za normalnu raspravu, a meni je stvarno dosta rasprave sa laicima, priucenima i neznalicama. Citaoci teme ce ionako sami znati da procene, na osnovu komentara, koliko ko ovde tacno govori.
Није ми јасно како неко старији од 10 година може у овако кратком посту написати оволику количину глупости коју је могуће демантовати само прегледом претходних постова где си се рафално испаљивао.

ova formula ne mora biti tacna..racuna se cisina oca i majke i deli sa 2 pa dodas jos +5..sta ako je neko genetski povukao na nekog sa oceve strane koji je bio dosta visi nego sto mu je i otac i majka??ja imam 188cm,a majka mi je visoka 168 a otac 172..dokaz da formula nije merodavna..u celoj familiji nisam imao visoke rodjake,svi su tu do 175 najvise..

Pozdrav, imam 20 godina , visok sam 178/9 . Citao sam razne komentare ovde...da ima izroda koji su rasli posle 20 , te da se ne moze vise...verovatno je to do osobe...Mene zanima da li postoji ikakva sansa da se promeni...meni bi znacilo,verujte...imam neverovatno ponude za modeling i ova skrnava visina me sprecava,inace me i zanima taj posao, i voleo vih da se bavim time...ali me za sad visina sprecava, fali mi nekih 4 cm...Hvala

Pa u vecini slucajeva je tada rast vec gotov, ali ono sto smo vec govorili, ima mnogo veze sa vremenom pocetka i trajanjem puberteta i postoje individualne varijacije. Nacin da se to apsolutno utvrdi je da se uradi snimak kostiju karlice ili (cesce ali manje precizno) sake i tu se moze lako videti da li je rast zavrsen.

Pozdrav, imam 20 godina , visok sam 178/9 . Citao sam razne komentare ovde...da ima izroda koji su rasli posle 20 , te da se ne moze vise...verovatno je to do osobe...Mene zanima da li postoji ikakva sansa da se promeni...meni bi znacilo,verujte...imam neverovatno ponude za modeling i ova skrnava visina me sprecava,inace me i zanima taj posao, i voleo vih da se bavim time...ali me za sad visina sprecava, fali mi nekih 4 cm...Hvala
Вероватноћа да ћеш још расти је занемарљива.
Касно си се сетио.

Vazno je da budem ta visoka jedinica u kosarci.Javicu se za koji meses.Inace Ovi hormoni mi se ne uzimaju niti bih placao tu analizu i skeniranje sake... :) Za sad me tesi sto ide postepeno hehe

Pa ako hoces da budes plej, onda ti je dovoljno i 190; a ako hoces da imas neke specificnosti kao sto je igra ledjima na niskom postu, za to je bitniji trening i tehnika. Ako ti je bitno za ulaz i prodor, za to ti je bitnije kakve su ti noge, zglobovi i kolena od konkretne visine, itd. Eventalno moze da pravi razliku za sut, jer sto si visi, manje ce moci ovi koji te cuvaju da te ometaju prilikom suta.

Поздрав, имам 61 кг а висок сам 175 имам 16 год. могу ли расти до 190, и шта да радим како би још порасто

Mozda i mozes.
Sa 15-16 sam imao visinu oko 174 cm, sa 18 180 cm i sad sa 25 imam 194 cm.
Samo sto smo kod mene u familiji svi visoki, mladji brat je takodje preko 190cm a brat od strica preko 2m (trenirao je kosarku jako dugo).
Kazu da smo to nasledili od pradede koji je takodje bio preko 2m.

NIko ti to ne moze reci. Nemoj da bijes glavu nego uzivaj u zivotu. Mozda ces moci mozda i neces, totalno je nebitno. Mlad si pa mislis da je nesto bitno. Kada dodjes u neke godine videces da je to totalno nebitno. Samo da si ziv i zdrav.

NIko ti to ne moze reci. Nemoj da bijes glavu nego uzivaj u zivotu. Mozda ces moci mozda i neces, totalno je nebitno. Mlad si pa mislis da je nesto bitno. Kada dodjes u neke godine videces da je to totalno nebitno. Samo da si ziv i zdrav.
Da svi kazu da nije to bitno,ali i nije bas nesto vidjeti niskog muskarca.Redovno igram basketa sa prijateljima i treniram plivanje nadam se da ce mi to pomoci da porastem :worth:

Pozdrav imam 16 godina visok sam oko 177cm.Zanima me koliko mogu narasti jos i da li mogu dostici visnu od 185cm sto jako zelim

Postoji način gde se poprilično može reći koliko ces narasti vrši se rentgen ruke i po kostima i Epiphysenfugen (neznam na našem kako se kaže) izračunaju u tvojim godinama uz malu varijaciju +/- visinu .

Da si recimo dete od 6 godina taj pregled nebi bio validan jer bi procentualno varijacija bila toliko velika da nebi imao fajde od tog pregleda .

Back