visina

dobrislav

Primećen član
Banovan
Poruka
552
za 2 meseca punim 16 godina. visok sam 172-173 .... otac mi je visok 176-177 a majka 160 . kg imam oko 70 sto mislim da je taman. e sad u poslednje vreme pocinje sve vise i vise da me nervira sto sam u drustvu jedan od najnizih ako ne skoro uvek i najnizi... 90 odsto ljudi koje vidim na ulici su visi od mene......sad sam citao dosta toga po netu..... i znam da je to najvise do genetike ali me zanima da li cu moci ja jos da rastem ili sam ja mozda na majku koja ima samo 160......i jos plus mi brada raste od cetvrtog petog razreda i ja sam u poslednje vreme stao a u petom,sestom razredom osnovne sam rastao vise....da li sam ja sad skroz stao?citao sam na netu o nekoj ja mislim grudnoj zlezdi i to kako neki ljudi ostaju zdepasti jer noge rastu kasnije a ko udje ranije u pubertet onda ga to snadje? ali opet ne znam jer moj cale kaze da je u 19 god bio visok 173 .... a sad ima 177. da li ima sanse da ja jos porastem??? i dal ce teretana nesto da me usporava......sad na leto sam isao 2 i po meseca pa sam prestao. pa sad krecem opet.. ali ne radim cucnjeve i vezbe iza glave izbegavam......citao sam negde da teretana ne moze da utice negativno..... i da li mogu da mi pomognu neke vezbe za istezanje??? kad bi visio svaki dan ili tako nesto ?????? ljudi daj pomagajte !!! hvala unapred

Pre desetak godina kad sam bio na meranju na sistematskom (prvi razred gimnazije) imao sam 172, sad imam oko 178-179. Narasces tu negde izmedju 5 i 10 centimetara, koji centimetar mozda manje.
Nije ti jos vreme za teretanu. Sklekovi, zgibovi, propadanja + trcanje, basket su ti dovoljni, jos si u procesu rasta.

Pre desetak godina kad sam bio na meranju na sistematskom (prvi razred gimnazije) imao sam 172, sad imam oko 178-179. Narasces tu negde izmedju 5 i 10 centimetara, koji centimetar mozda manje.
Nije ti jos vreme za teretanu. Sklekovi, zgibovi, propadanja + trcanje, basket su ti dovoljni, jos si u procesu rasta.

Nemas pojma i ne lupaj tu bez veze i ne daji pogresne savete...Momak mozda ne poraste ni cm vise a mozda poraste jos 10 cm,to ne mozes znati,jedini nacin da se priblizno utvrdi koliko ce neko porasti jeste da odradi pregleda namenjen opstim fizickim predispozicijama na DIF-u i oni mu mogu reci u nekoliko cm(1-3 cm) odstupanja koliko ce biti visok.U teretanu moze da krene svako ko je stariji od 12 godina,tj. pozeljno je da se krene sa 13 godina da se vezba i treba da radi sve osnovne vezbe za svaku misicnu grupu,ali pravilno i normalno sa kilazom sa kojom moze da radi.

za 2 meseca punim 16 godina. visok sam 172-173 .... otac mi je visok 176-177 a majka 160 . kg imam oko 70 sto mislim da je taman. e sad u poslednje vreme pocinje sve vise i vise da me nervira sto sam u drustvu jedan od najnizih ako ne skoro uvek i najnizi... 90 odsto ljudi koje vidim na ulici su visi od mene......sad sam citao dosta toga po netu..... i znam da je to najvise do genetike ali me zanima da li cu moci ja jos da rastem ili sam ja mozda na majku koja ima samo 160......i jos plus mi brada raste od cetvrtog petog razreda i ja sam u poslednje vreme stao a u petom,sestom razredom osnovne sam rastao vise....da li sam ja sad skroz stao?citao sam na netu o nekoj ja mislim grudnoj zlezdi i to kako neki ljudi ostaju zdepasti jer noge rastu kasnije a ko udje ranije u pubertet onda ga to snadje? ali opet ne znam jer moj cale kaze da je u 19 god bio visok 173 .... a sad ima 177. da li ima sanse da ja jos porastem??? i dal ce teretana nesto da me usporava......sad na leto sam isao 2 i po meseca pa sam prestao. pa sad krecem opet.. ali ne radim cucnjeve i vezbe iza glave izbegavam......citao sam negde da teretana ne moze da utice negativno..... i da li mogu da mi pomognu neke vezbe za istezanje??? kad bi visio svaki dan ili tako nesto ?????? ljudi daj pomagajte !!! hvala unapred

skoro si dve godine stariji od mene a ja sam visi od tebe z:)

nemoj da se opterecujes s time..... i okani se teretane, jos je rano..... kosarka i odbojka su dobre za visinu....

sto se trertane tice, mozda gresim al eto primetila sam... svi moji drugovi koji su krenuli sa 15-16 god u teretanu redovno tog trena su stali s rastom.... mozda je to samo slucajnost... nek me neko ispravi....

nemoj da se opterecujes s time..... i okani se teretane, jos je rano..... kosarka i odbojka su dobre za visinu....

sto se trertane tice, mozda gresim al eto primetila sam... svi moji drugovi koji su krenuli sa 15-16 god u teretanu redovno tog trena su stali s rastom.... mozda je to samo slucajnost... nek me neko ispravi....

Заиста није уобичајено да младићи престају са растом са 15-16 година...
Најчешће расту до 21 године, неки чак и касније...

Zar je bitno i zasto ko koga moze da bije,kad si ti mali patuljak a on visok,njega ce ribe uvek da odaberu pre tebe...

Vidis koliko je glupo ovo sto sam napisao,nije bitno ko je jaci i ko je koliko visok,bitno je sta predstavljas ti kao covek,dobru,normalnu osobu ili iskompleksiranog tupadziju?!
Sam zakljuci sta je bolje biti i kako ces pre imati prijatelje,devojku...

Ja imam 17 godina i visok sam koji cm preko 180.
Malo sam visi od cala ,on je 178,179.
A keva preko 173.
Ja se iskreno nadam da cu jos da porastem ,barem 5cm.Posto sa calove strane i nisu visoki ,a sa majkine imam ujaka i dedu oko 2 m :O
I dogovorio sam se sa drugom da odem u teretanu ,da radim malo.
Ali cu samo osnovno.Trcanje ,voznja bajsa ,mozda propadanje ,sklekovi ,trbusnjaci i jos neke sprave koje ne opterecuju mnogo.A na leto planiram i plivanje da treniram

Ja imam 17 godina i visok sam koji cm preko 180.
Malo sam visi od cala ,on je 178,179.
A keva preko 173.
Ja se iskreno nadam da cu jos da porastem ,barem 5cm.Posto sa calove strane i nisu visoki ,a sa majkine imam ujaka i dedu oko 2 m :O
I dogovorio sam se sa drugom da odem u teretanu ,da radim malo.
Ali cu samo osnovno.Trcanje ,voznja bajsa ,mozda propadanje ,sklekovi ,trbusnjaci i jos neke sprave koje ne opterecuju mnogo.A na leto planiram i plivanje da treniram

OD takvog treninga u teretani nema vajde...

Ljudi molim vas da ne lupate vec decka posavetujte kako treba........
U teretanu mozes da ides slobodno ....... Ja u teretanu idem od 13 godine i sada sam visok 179, a kad sam krenuo bio sam visok 1.5 metar..........
Teretana moze da ti pomogne oko rasta i razvoja......
Naime uhvatis se za razboj i visis na njemu oko 5 minuta (zavisi kolko mozes) i tako svaki dan ..........
Ako ne porastes malo vise bar ces se izduziti malo :per:
Radi vezbe istezanja redovno......
Hrani se zdravo i izbegavaj masnu hranu.....
Moj savet ti je nastavi sa teretanom...
Istina je da devojke vole vislje momke, al je 30 % visljih momaka nepravilno razvijeno tj pogrbljeno ide........
Stoga se lepo razvij i sve ce biti ok :ok:

Na visinu se ne moze uticati vise od 1-2 cm,a pogotov se ne moze uticati na rast tako sto ce se visiti na vratilu...Teretana ne utice na rast u visinu ni pozitivno a ni negativno...Kako ti je genetski predodredjeno tako ce ti biti.

P.S Imaju neke mogucnosti da se u ranom pubertetu piju hormoni,ali to nije dobro a i u Srbiji jos nije dostupno kako treba...

Poštovani gospodine Dobrislave,budite zadovolni svojom visinom.Bilo da stte niski ili visoki.Čovek treba biti zadovoljan malim stvarima.Verovatno hipofiza još nije počela da vam povećava visinu.Dok to ne krene,udahnite duboko i ne gledajte se u ogledalo jedno 2 meseca.Kad se pogledate,shvatićete koliko ste zapravo porasli.

Ja imam 15 godina i visoka sam 1,47m :(( Ne razumem zasto se vi od preko 1,70 zalite.. :) Da li postoji mogucnost da pijem nesto za rast ili neke vezbe istezanja? Unapred hvala.. :)

Да одеш код ендокринолога, да се у сарадњи са ортопедом види колико ћеш још да растеш и онда може да се даје хормонска терапија ако је потребно. ;)

Ja imam 15 godina i visoka sam 1,47m :(( Ne razumem zasto se vi od preko 1,70 zalite.. :) Da li postoji mogucnost da pijem nesto za rast ili neke vezbe istezanja? Unapred hvala.. :)

Joj ja sam malo visa od tebe (oko 150) i imam 38 god.... Moj decko je 1.90 :)
Tesko u tim godinama da ce ti dati hormone, probala ja.... ceo zivot imam komplex visine.... i samo zelim da mi deca jednog dana budu visoka da ne prolaze pakao kroz koji sam ja prosla..... inace i mama i tata su mi niski.....

Ma sta vas briga koliko ste visoki, potpuno nebitno.

pa i nije nebitno veruj mi.... toliko neprijatnosti sam dozivela zbog visine u zivotu da ti ne mogu opisati....
islo je do toga da mi drugarica nije davala da idem sa njom na plazu ako nisam u stiklama, da mi decko koji mi se svidja kaze da ne voli male i debele ribe... itd....

pa i nije nebitno veruj mi.... toliko neprijatnosti sam dozivela zbog visine u zivotu da ti ne mogu opisati....
islo je do toga da mi drugarica nije davala da idem sa njom na plazu ako nisam u stiklama, da mi decko koji mi se svidja kaze da ne voli male i debele ribe... itd....

To je njihov problem, i ne treba da bude tvoj. Ko tako razmislja ti i ne treba u blizini. Ako tako vecina u drustvu razmislja, briga te za vecinsko glupo misljenje itd.

Back