Zuji Zolja
Domaćin
- Poruka
- 3.567
što? treba to pelcer?![]()
pa sad

na babine za koje ja znam se ide da se odnese poklon... a ako se daje pelcer onda jos bolje

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
što? treba to pelcer?![]()
Šta je to nivo života? Šta je srozavanje nivoa života?
I zašto misliš da je bilo čiji nivo na bilo koji način srozan, ako sačeka sledeću platu i ne dobije sve odmah?
Ne mislim ni ja, daleko bilo, da bude gladno, žedno, golo ili boso dete, i svakako da ne može da čeka sledeću platu da mu se kupe nepromočive čizme ako je sneg napadao.
Ali, ako može da čeka, vala kod mene često čeka i onda kada imam! Meni je prioritet ( naravno, prvo je zdravlje deteta što podrazumeva i kvalitetnu ishranu, ali smatram to elementarnim pa i ne spominjem ) da od deteta stvorim čoveka, a ne razmaženo derle koje je naviklo sve sad i odmah. Prioritet mi je da ga vaspitam i, shodno uzrastu, osposobljavam za samostalni život sutra. Da ga naučim i da uživa i da preživljava, i da plovi i da pliva, i da zna kada ima dovoljno da se vlada , i da zna da preživi i ono i porodica mu kada se nema dovoljno. To su mene moji naučili, pa učim i ja moju decu.
A to što će sačekati malo da bi dobilo ono što želi, pa i ono što mu treba, a nije neophodno baš tog trena, u zdravoj porodici može samo doprineti vaspitanju i stvaranju dobre osobe od deteta.
Kakvo crno srozavanje nivoa života...
Ako mozes izdrzavati rodi ti i 10-toro, ja sam imama zelje i sredstava za dvoje a svako odlucije za sebe 0.1.2.3. to je licni izbor sve dok ne radjas socijalne slucajeve.
Poslednjih par dana je aktuelna vest o duplim trojkama u Nišu. Dve porodice su se uvećale za još po 3 člana. U tekstu objavljenom u Blicu navodi se da prva porodica ima još jedno dete i ogroman dug za struju a da drugi bračni par je nezaposlen(). Neki od komentara čitalaca su bili: "trebalo bi država da majkama sa troje dece obezbedi doživotnu platu i penziju jer pomažu natalitet", "neka im EPS otpiše dug za struju", "zli političari voze džipove a ova majka nema čime da prehrani decu"...
Moja prva reakcija je bila da, treba im pomoći, naravno. Ali onda pomislih da su oni od starta znali da novca za decu nemaju. Pa ipak su rizikovali. Da li su zbog toga ludi ili heroji?
dupla trojka? to mu dodje šestoro ali su po troje blizanci?
bilo kako bilo ne trojke ili dvojke nego i jedno dete napravljeno u današnjoj Srbiji je zločin protiv čovečnosti
Odrastati u veštački generisanoj nemaštini je gore nego da e završio rat,
Ovo je zapravo koncentracioni logor sa prividom države.
Logor u kom se cene majmunske osobine i to će država da plati a intelktualne su nepoželjne sem ako nisu podobne interesnim grupama.
Bolje ga ni ne praviti nego gledati kako se pati bez razloga
Sada sam ljubomoran - kako se nisam setio ove formulacije. Bravo.
Kvalitetne osnovne potrebstine, mogucnost izbora i planiranja.