vise od 75 % korisnika krstarice pise latinicom .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rekao sam da u slovenskom ( slovenackom ) nema ć i đ a ne u srpskoj cirilici . aj ne citaj letimicno !:rtfm:

Slovenski ( obuhvata sve zemlje u kojima zivi narod slovenskog porekla i jezickog korena slovenskog porekla) i slovenacki (jezik koji je u upotrebi u Sloveniji)...Ajde ne pisi letimicno.....citam ono sto je napisano, a ne ono sto si mislio da napises....

ne izgleda lose niti крстарица.рс pa taj projekt sa cirilicnim domenama nije prosao . a kada smo vec kod cirilice grcku pise jos manje ljudi pa imaju svoje kompove .

- - - - - - - - - -

na hrvatskom se slovenacki kaze slovenski a slovenski slavenski .

znas kada bi bili indexovani na Google i dobro rangovani kao sada da je takav domen ? :lol: nikada

Jednostavno internet zahteva Latinicu za dobar SEO i Alexa Rang :)

Greek_keyboard.png

Znam da ne izgleda nikako ali ako vec koristis svoje pismo koristi do kraja :aha:

Империа Онлине ne izgleda lose u ocima onih koji vole cirilicu :lol:

Pa to jeste, ali onda bi imali i Фацебоок, Мицрософт, YоуТубе, Емаил, НеwYорк Тимес i slicne, zato je prednost imati dvojno pismo. Koristis ovako cirilicu a kod stranih imena firmi recimo ili pojmova latinicu, tako je i u veci dokumenata mislim, i ja bih tako radio da pisem na papiru, ovako na kompu alfabet i cepaj.

Pa to jeste, ali onda bi imali i Фацебоок, Мицрософт, YоуТубе, Емаил, НеwYорк Тимес i slicne, zato je prednost imati dvojno pismo. Koristis ovako cirilicu a kod stranih imena firmi recimo ili pojmova latinicu, tako je i u veci dokumenata mislim, i ja bih tako radio da pisem na papiru, ovako na kompu alfabet i cepaj.

Sve sto je na Engleskom pises tako a sto je na tvom jeziku pises na svom :)

I neces ispasti smesan za javnost :lol:

Normalno na svacijem jeziku je gramatikom odredjeno kako se pise neka rec :)

Hocu da kazem da se Imena ili Firme ili neki javni nazivi kao sto je Microsoft ne moze pisati Majkrosoft ili Мицрософт na ozbiljnim Biltenima i oglasima

Sve ostale reci mogu a poznati brendovi ne mogu :)

Zato sto izgleda glupo Мицрософт :lol: cak ni Microsoft ne bi sebe prepoznao :rotf:

Na primer zelis da napises neki tekst na blogu o Microsoft-u

Pises ovako:

Gigantska firma Microsoft je danas lansirala novi operativni sistem Windows 10 ...bla bla bla

Tako da ima smisla kada neko cita i izgleda normalno i razumljivo :)

Gigantska firma Мицрософт je danas lansirala novi operativni sistem Виндовс 10 ...bla bla bla

A zamisli ovako ? :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back