- Poruka
- 4.865
da li je cirilica pred izumiranjem ako na srpskom forumu toliki broj ljudi pise latinicom . mogu se sada branitelji cirilice buniti ali statistika je neumoljiva .
ode cirilica u povijest !
ode cirilica u povijest !

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja na kompu latinicu uvek, tj. nije ni latinica nego alfabet, sada da prebacujem i da bodem čćžđš, ne ide mi. Kada pisem neki tekst ili nesto, opet latinica, a u realu pisem cirilicom.
kako stoje stvari sa imenima trgovina ? mislim ne mozes napisati benetton na cirilici ali vidio sam da rusi pisu coca - cola cirilicom .
dobro ali malo glupo izgleda : кока - кола ili макдоналд .
Jedan od glupljih postova na Krsti.da li je cirilica pred izumiranjem ako na srpskom forumu toliki broj ljudi pise latinicom . mogu se sada branitelji cirilice buniti ali statistika je neumoljiva .
ode cirilica u povijest !![]()
Jedan od glupljih postova na Krsti.
Kada se budu masovno proizvodile tastature sa cirilicom, onda ce se koristiti u vecini...ovako, ni ja neznam gde mi je koje slovo ......
A po istoj logici, i u Hrvatskoj izumire latinica, posto vidim da i ti nemas latinicna slova koja su u zvanicnoj upotrebi ?
Ti kad lupis - lupis svom tezinom....
kako stoje stvari sa imenima trgovina ? mislim ne mozes napisati benetton na cirilici ali vidio sam da rusi pisu coca - cola cirilicom .
ima i č , š , ć đ ž ali ga ne koristim . inace tipkovnica za hrvatsko i slovensko trziste je ista dakle ima i ć i đ kojeg u slovenskom nema .
![]()
Uzmimo na promer ovaj Baner - na sta lici Latinica i Cilirila na jednom istom oglasu ?
Ako vec neko zeli cirilicu nek napise ceo text cirilicom kao sto Rusi uvek sve pisu na Ruskom - Ceo Baner![]()
To je zeznuto moze biti Imepija Onlajn, ali to je glupo, zamisli da prevode ime neke slozenije igre tipa Last Of Us ili tako nesto.
A i rec onlajn mi se ne svidja, da su stavili mrezna igra ili internet igra imalo bi vise smisla.