vise od 75 % korisnika krstarice pise latinicom .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li je cirilica pred izumiranjem ako na srpskom forumu toliki broj ljudi pise latinicom . mogu se sada branitelji cirilice buniti ali statistika je neumoljiva .

ode cirilica u povijest !:whistling:
Jedan od glupljih postova na Krsti.
Kada se budu masovno proizvodile tastature sa cirilicom, onda ce se koristiti u vecini...ovako, ni ja neznam gde mi je koje slovo ......
A po istoj logici, i u Hrvatskoj izumire latinica, posto vidim da i ti nemas latinicna slova koja su u zvanicnoj upotrebi ?

Ti kad lupis - lupis svom tezinom....

Jedan od glupljih postova na Krsti.
Kada se budu masovno proizvodile tastature sa cirilicom, onda ce se koristiti u vecini...ovako, ni ja neznam gde mi je koje slovo ......
A po istoj logici, i u Hrvatskoj izumire latinica, posto vidim da i ti nemas latinicna slova koja su u zvanicnoj upotrebi ?

Ti kad lupis - lupis svom tezinom....

Masovno se nece proizvoditi jer nema trzista za tako nesto - osim Rusija i Srbija :lol:

Latinica se pise skoro u celom svetu i opste je prihvacena kao default :)

Na papiru cirilica, a i ima odredjenih prednosti kada koristis alfabet, primera radi ne ide Фацебоок, Тwиттер, Пинтрест, СтумблеУпон, a ne volim ni da ih srbujem pa da to bude Mikrosoft (ili je ono Majkrosoft) ili StambleApon, a mrzi me da menjam cirilica, latinica i nazad. Raspored interpunkcije mi se promeni kada stavim latinicu, cirilicu, tako da mi to ide na zivce i smeta u drugim stvarima.

Kada bi se te engleske reci uvek srbovale, zvucalo bi ovako:

13236965.jpg

Uzmimo na promer ovaj Baner - na sta lici Latinica i Cilirila na jednom istom oglasu ?

Ako vec neko zeli cirilicu nek napise ceo text cirilicom kao sto Rusi uvek sve pisu na Ruskom - Ceo Baner :lol:

13236965.jpg

Uzmimo na promer ovaj Baner - na sta lici Latinica i Cilirila na jednom istom oglasu ?

Ako vec neko zeli cirilicu nek napise ceo text cirilicom kao sto Rusi uvek sve pisu na Ruskom - Ceo Baner :lol:

To je zeznuto moze biti Imepija Onlajn, ali to je glupo, zamisli da prevode ime neke slozenije igre tipa Last Of Us ili tako nesto.
A i rec onlajn mi se ne svidja, da su stavili mrezna igra ili internet igra imalo bi vise smisla.

To je zeznuto moze biti Imepija Onlajn, ali to je glupo, zamisli da prevode ime neke slozenije igre tipa Last Of Us ili tako nesto.
A i rec onlajn mi se ne svidja, da su stavili mrezna igra ili internet igra imalo bi vise smisla.

Znam da ne izgleda nikako ali ako vec koristis svoje pismo koristi do kraja :aha:

Империа Онлине ne izgleda lose u ocima onih koji vole cirilicu :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back