VISA VIRTUON KARTICA REIFFEISEN BANKE

mirjana40

Početnik
Poruka
1
Resila sam da podelim sa ostalim citaocima svoja iskustva sa Reiffeisen bankom,
iz razloga da i oni se i one bi isto proveli, ukoliko budu imali isti ili slican problem kao ja.
Naime, resih da kupim preko Interneta farbu za kosu marke Igora Royal, koja se ne moze
naci u nasoj zemlji. Napisem ja njima u Nemacku mejl, oni odgovore da im moram isplatiti sa racuna odredjen iznos evara na njihov racun, ili da direktno ukucam broj racuna mog racuna, pa da skinu novac.
Ja odem u Rajfajzen banku, jer tamo imam svoj racun. Prime me veoma ljubazno i kazu mi da mogu direktno da izvrsim uplatu, ali iskljucivo sa deviznog tekuceg racuna, i to preko deviznog tekuceg racuna, koji cu otvoriti i da ce to kostati troskovi otvaranja plus 1000 dinara.
ALI, KAZU, mnogo je bolje, lakse i isplativije da otvorim VISA VIRTUON karticu REIFFEISEN banke, jer mogu direktno da ukucam broj na Internetu, a i nece me nista kostati transakcija. I tako ja lepo nateram muza, posto on ima devizni racun, da podnese zahtev za dobijanje VISA VIRTUON kartice. Tek kada je predao zahtev, rekli su mu da mora da saceka 7 dana da bi dobio karticu. Posle 7 dana cekanja, prilikom urucenja kartice, platio je 1200 dinara za izradu.
Kada sam se konacno docepala te kartice i sva srecna ukucala broj na Internetu, iz trodnevnog cekanja trgnulo me je mejl pismo u kome mi saopstavaju da se sa ove kartice na zalost ne moze skidati novac. Onda opet odem u REIFFEISEN BANKU, gde me vrlo ljubazno prime i iznenade se kako to nije moglo. Ja, vec iznervirana, kazem da hocu da ugasim VISA VIRTUON karticu koja ionako nicemu ne sluzi. Tu opet platim 200 din za gasenje kartice i 300 din za gasenje racuna. Onda mi kazu da mogu sa deviznog racuna moga muza da posaljem novac, ali moram da imam invoice na njegovo ime. Posto je invoice glasio na moje ime, ja trazim od Nemaca da mi preko mejla posalju invoice na njegovo ime, sto uredno i dobijem. Odem u banku sa namerom da tamo otvorim taj mejl i odstampam ga, oni kazu nemaju Internet. Ja odem kod sestre kuci pored, otvorim mejl, odstampam, odnesem u banku. Sve lepo prepisemo, brojeve racuna i slicno, iznos koji se transsankcionise. Kad oni pitaju, koja je adresa od toga na ciji racun uplacujem. Ja kazem Svarckopf, a oni kazu ne moze, mora tacna adresa, pa idi kuci da Nemcima ponovo posaljes mejl, da ti napisu tacnu adresu.
DAKLE, do danas, za tri nedelje setanja i zezanja, ja sam 4 puta platila parking u centru grada+izdavanje VISA VIRTUON 1200+ gasenje iste 500 +buduci troskovi transakcije sa deviznog racuna 1000 dinara+ troskovi postarine=3500 dinara, to su sve dodatni troskovi na farbu za kosu, koju narucujem u kolicini od 10 tuba u ukupnom iznosu od 75 E.

ja sam novu visa virtuon novu karticu u glavnoj ekspozituri kod arene platio 440,stara je istekla još 2008,hteo sam sa njom da uplaćujem na jedan sajt i nisam mogao i sa nje je preneto inicijalnih 20 evra na novu...sa njom ću skidati novac odakle sam siguran da mogu a za tvoj problem i maltretiranje su krivi ljudi koji rade u banci jer ne znaju da se ne može sa svih sajtova raditi transakcija,ispali su totalni amateri,ko sve ne radi po ovim bankama kod nas,to je za film,još da nemaju internet...albanija ima pay pal a mi nemamo

Ja imam njihovu VISA Virtuon karticu i do sada nisam imao nikakvih problema, na njenom racunu nikad nemam para, samo onih neophodnih 20e. Kada hocu da platim ja na njihovom sajtu izvrsim prenos sa deviznog na VV racun, platim prema inostranstvu i to je to. Do sada sam placao softver, avionske karte, hosting i nikada nisam imao ni najmanji problem. Meni se ovde cini da vasem suprugu niko u banci nije rekao da on ne moze da direktno placa sa svog deviznog racuna VV karticom, nego da prvo treba da napravi transakciju prenosa na taj racun. To je dobro zbog bezbednosti, sa ovakvim nacinom niko ne moze da zloupotrebi broj kartice, datum isticanja i tajni kod koji saljete preko Interneta prilikom placanja.

pa to,je,rekoh da su amateri po bankama,misle da znaju nešto a znaju koliko i neka baba na pijaci-ako je kartica za plaćanje preko interneta,to je to,jednostao je izvadis i plaćaš preko neta...

i ti su završili neke ekonomije ako su završili...sa v v karticom se može plaćati ali moraju se na sajtu ostaviti podatci o kartici i imati na kartici novaca ali ponavljam ne funkcioniše za sve sajtove u svetu,zašto,to već treba pitati firmu preko sajta iste...
barem sam ubeđen da za prometric.com 2007 nije bilo moguće plaćati...
nije to pay pal sistem gde sve funkcionise bez banke

albanija ima pay pal a mi nemamo ali alert pay funkcioniše

Poslednja izmena:
VISA VIRTUON kartica Raiffeisen banke je potuno OK, druga je stvar sto je neko ne zna da koristi ili što službenici u banci ne znaju šta se sve može sa njihovom karticom. Ja je koristim za dvosmerni tok novca a što se može videti na slici ispod. Na njoj se drži samo novca koliko treba da se nesto plati plus 20 evra kao nulto stanje.

98su28.jpg

Back