visa ili master card?

Stojkov Menidjer

Stara legenda
Poruka
79.400
Dragi moji mili,

došao je momenat da kažem: "zbogom sirotinjo, na *urac te nabijem" ali sad počinju mnogo teže buržujske muke...

ostavljeno mi da odaberem VISA ili Master Card račun a ja ne bih da se blamiram u visokom društvu u koje sam trebao i ranije ali znate i sami šta se sve dešavalo poslednjih 30 godina i ko se sve trtio... bez uspeha...

za sada sam utvrdio:
Master Card je priznat u više država a VISA kod više trgovaca

Navodno Master Card ima povoljniju maržu i da je dosta njih emigriralo sa VISA-e

Obe firme ne refundiraju štetu nastalu zloupotrebom nečije kartice, bar su po pitanju bezbednosti tudjih para sa istom politikom ali eto valjda VISA ima onaj SMS verifikacioni kod pre plaćanja

Šta mislite šta je bolje a šta pametnije?

Dragi moji mili,

došao je momenat da kažem: "zbogom sirotinjo, na *urac te nabijem" ali sad počinju mnogo teže buržujske muke...

ostavljeno mi da odaberem VISA ili Master Card račun a ja ne bih da se blamiram u visokom društvu u koje sam trebao i ranije ali znate i sami šta se sve dešavalo poslednjih 30 godina i ko se sve trtio... bez uspeha...

za sada sam utvrdio:
Master Card je priznat u više država a VISA kod više trgovaca

Navodno Master Card ima povoljniju maržu i da je dosta njih emigriralo sa VISA-e

Obe firme ne refundiraju štetu nastalu zloupotrebom nečije kartice, bar su po pitanju bezbednosti tudjih para sa istom politikom ali eto valjda VISA ima onaj SMS verifikacioni kod pre plaćanja

Šta mislite šta je bolje a šta pametnije?
U NLB Komercijalnoj su uveli "odrzavanje" Master card kartice" 500 dindzi mesecno.

naše ga banke komplikuju a narod polupismen...

Rajfajzen kod VISA kartice naplaćuje 900 kinti godišnju članarinu, e to je ono što je kolega zaboravio da naglasi - da izigrava fenseraj pod stare dane a to košta... jok on "ukrala mu banka ide da im @#$#@ mater"... došo on sutra na posao, ćuću ruću... šta je bilo kolega, jel ste saznali? ćuću ruću žena potrošela nešto, videću listing ćuću ruću

Poštanska Štedionica naotvarala i Visa i Master Card ne znaš više u čemu je razlika ni medjusobno ni usporedno - sve služe za plaćanje...

a jbg, MORAM, znaš, razumeš...

im-watching-you-iluminati.gif

negde do 1989 sam dobijao platu u kešu e to su bili dani bajo
društveni život
sretneš kolege
bakšiš ostaviš onom što broji repa a on kaže hvala a ti kažeš da si mi živ i zdrav
pa pošalice zezanje
pa onda u orašac na ručak normaaaalnooo
da, ranije se plata davala u kešu, u koverti i sa listingom...

dešavalo se tako da kolega iz firme podigne i koverat za kolegu na lažnom bolovanju pa će mu dadne tamo na autobusku stanicu ili ako je stvarno na bolovanju a pošalje ženu tj najstarijeg sina ..

dalje, kako je običaj iz tog vremena nalagao, svako se svakom kezutao prijateljski prilikom susreta ali se onda pristupalo brojanju šuške - moralo je sve da bude u žutu paru...

...niko nikog nije čašćavao što mu doneo platu

e onda su sebični počeli da lupaju u šeroe i postigli da im banke izračunaju i predaju platu ali uz 400 dinara manje, šta je problem? održavanje računa bato...

a kod transakcija koliko ko rebne?
recimo oću da kupim 100 zelenih dijamanata u igrici?
Ne naplaćuje se marža tebi nego trgovcu. Tebi je svejedno kojom si platio.

Obe rade isto, i nema razlike, svaki normalan trgovac prima obe podjednako. Za četvrt veka posedovanja kartica i desetina zemalja gde sam ih koristio, još nisam naišao na trgovca koji prima samo jednu a ne drugu.

Ima male razlike ako je dinarski račun, zbog konverzije, Visa radi sa dolarom a Mastercard euro (može i dolar ali je za nas koliko znam euro) pa tako zavisi od gde koristiš karticu može doći do razmene valute i dva puta što stvara malo veći trošak, mada teško da ćeš to da primetiš. Bitnije ti je gledati šta koja banka nudi uz račun.

Back