...pu , pu - daleko bilo što se tiče tih kokošaka , svinja i ostale preživarske marve...da prosti vaše Lordovsko blaforodstvo , toga ovdi nema...to je privilegija prestonog grada...tamo to može ( samo ne treba lance koza i telaca vezivati za luster - još je to govorio i pokojni Branko )....mislim prestonica ima zološki vrt...kad naša deca treba da vide stoku , mi ih sa vaspitačima i obezbeđenjem šaljemo u prestonicu....
...tako stvari stoje sa tom stokom...a da nas ne sažaljevaš , mislim u vezi toga , nismo VEGANI....jedemo mi meso iha....ima nekakva rvatska IDEJA , ma od tice mleko ima...jest da nije patrijotski , mislim ono : kupuj domaće , al to je kosmopolitizam i internacionalizam na delu....zažmuri se pa kom obojci , kom opanci....
....e vidiš , kad smo kod tih opanaka - pa nije naš seljak onaj gedža što je došao u prestonicu u kondure , bez razreda škole , pa nakupovao zvanja i znanja...jok more...imamo mi adidaske i kravate , internet i albanske salate...jašta...digitalizovo se seljak...nego šta....i digitalizovo i mikrotalizovo...danas ti naš seljak sve na palac i dugme...a te farme i tako to , seljoberisanje i prostakurisanje , pa to je za prestonicu....to kod nas ne može da se primi...svak kod nas ima po jednog ili dva ukućanina u Parize bre rođo,,,,nismo mi kučići bez lanca i korenja...svi smo povezani s svetskom kulturnom metropolom - gradom svetlosti i slobode...pa ne živimo mi u neosvetljenom prestonom gradu gde noćom sitne lopovčine caruju , a danjom krupne gulikože...jok more...kod nas ti u zaseoku , svako domaćinstvo ima bar po pet stupca sa po petsto sveći ( je kolko to beše u kandelama , ili kako se ono vika)...noćom u nas ki na dlanu....
....i ko sve da bataljuje zbog smoga...ma idi begaj !
...no ja bi tbe našao kuću , ovak prijateljski , u našim atarima...no nesemem od ovija naši...ti bre na daljinu zaudaraš , da prostiš , na tog vazdignutog nepopravljivog imtelektualnog prestoničara...pa se pribojavam , da nas posle ne sproteraju zajedno...zato nek vaše lordovsko prestono prevashodstvo miruje tu gde jeste , a mi ćemo ovdi u našem zaseoku da se digitalizovano i automatizovano mikrotalizovano zlopatimo !
Pozdrav i veliko vi 'vala !