Вирус „западног Нила“ однео прву жртву?

waterpolista

Iskusan
Poruka
5.669
Вирус „западног Нила“ однео прву жртву

Ажурирано пре 4 часа 57 минута
У Војводини је од вируса "западног Нила" до сада оболело шест особа, од којих је једна преминула, изјавила је Танјугу епидемиолог Светлана Илић из Института за јавно здравље Војводине.

*

Enlarge Close

"Све оболеле особе лечене су болнички. Пет особа је излечено, док је једна узраста преко 60 година преминула", казала је она Танјугу.

Илић је навела да су 13. августа потврђени први случајеви обољевања од ове болести.
Према њеним речима, четири оболеле особе су са територије јужно- бачког округа, а по једна са територије сремског и северно-бачког округа.
"Међу оболелим особама две су мушког, а четири женског пола. Два пацијента су млађа од 30 година, док су преостала четири узраста преко 45 година", казала је Илић, додајући да су од поменутих шест особа у инкубационом периоду болести два пацијента била ван Србије, један у Црној Гори, а остали у Грчкој.
Илић је казала да је клиничка слика оболелих разнолика, али да је у већини случајева доминирала повишена температура, главобоља, болови у мишићима, замор, поспаност, слабост у мишићима руку и ногу и укоченост врата.
Према речима Илић, Управа за ветерину је кроз програм здравствене заштите животиња за наредни период уврстила надзор над вирусом "западног Нила" код вектора и резервоара заразе, док како је казала, Лабораторија за ветеринарску медицину Ветеринарског факултета у Новом Саду од 2005. године испитује вирус западног Нила у популацији комараца на територији Новог Сада.
"Институт за јавно здравље Србије је маја месеца ове године мрежи института и завода за јавно здравље Србије доставио стручно методолошко упутство које је прослеђено надлежним здравственим установама на територији покрајине", рекла је Илић, додајући да је то упутство сачињено на основу важећих светских препорука за надзор над вирусом западног Нила.

Ти тиграсти комарци умеју да преносе денгу, жуту грозницу и сл., али је за те вирусе потребна и адекватна клима. :)
...која код нас не постоји...

Иначе, тиграсти комарци реагују на репаленте исто као и обични.
Аутан у руке и нема зиме!

Ти тиграсти комарци умеју да преносе денгу, жуту грозницу и сл., али је за те вирусе потребна и адекватна клима. :)
...која код нас не постоји...

Иначе, тиграсти комарци реагују на репаленте исто као и обични.
Аутан у руке и нема зиме!

ma sve to stoji Soko,mada imamo mi bara oko Bgd-a koliko hoćeš,al
mene i dalje kopka kako se ptice zaraze virusom,jel to leti kroz
vazduh ili i ptice njupnu nešto što ne treba? :think:
ili nauka nema pojma već samo pretpostavke?:D

The theory of West Nile Virus is that mosquitoes drink the blood of sick birds, and then pass it along to humans. We hear about how birds or people test positive for the West Nile Virus. But how are they testing positive for the virus since there is no virus? Different tests which are claimed to indicate the presence of West Nile Virus are not testing for a virus. Rather these tests indicate that some antibodies are present in the blood which are indicators of environmental poisoning more than anything else.

Even with positive tests for the claimed West Nile Virus (WNV) -

1) The vast majority who have a positive WNV test have no symptoms. (A clear sign that that test doesn't tell you too much.)

2) A smaller percentage who have a positive test have had mild symptoms, such as a rash, diarrhea, or fatigue. (Never mind that these symptoms can be from other things, it is assumed a virus caused them.)

3) Less than 1% who have a positive test have Encephalitis, an acute inflammation in the brain.

Learn more: http://www.naturalnews.com/024754_virus_disease_poison.html#ixzz25XD6Mnf2

http://www.naturalnews.com/024754_virus_disease_poison.html

prema ovome vece su sanse da dobijete na lotou nego da se razbolite od ovog

Poslednja izmena:
"Све оболеле особе лечене су болнички. Пет особа је излечено, док је једна узраста преко 60 година преминула".
Мож мислити.
Ми какав смо неодговоран народ нама је и са 50 година пола популације једном ногом у гробу, а другом на кори од банане.

u cg sam samo tih tigrastih i ima pa sam utripovala da sam zbog njih i ovog leta bila bolesna ...grlo, nos sve kao grip ali bez temperature...proslo za 3 dana...kakav im je to virus kad kod 80% onih kod kojih je izolovan nema nikakvih simptoma:think:
Masovna pojava je kod nas sredinom avgusta u CG bila taj neki grip koji si opisala.
Kod mene u porodicu su svi osim mene to prošli,a i poznajem dosta osoba koje su isto to prošle.
Mislim da nije to taj virus. :)

Back