Virtuelni ljubavni kodeks

• Začetnik teme Začetnik teme Kiyko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kiyko

Domaćin
Poruka
3.993
Dragi forumaši,

Da li poštujete nepisani ljubavni kodeks i u virtuelnom svetu ili je u njemu sve dozvoljeno i kad u realnom nije?

Ukoliko flertujemo sa nekim pred očima nekog dragog nam forumaša ili forumašice da li je to sasvim u redu jer je ovo forum ili se radi o ravndušnosti i nepoštovanju iste vrste kao kada bi ste to uradili u nekom kafiću dok sedite jedno pored drugog?

Kako reagujete u obrnutoj situaciji: besni ste a ćutite i silom kulirate, vršite dramatični verbalni napad i završavate po kratkom postupku ili vas jednostavno baš briga šta rade koliko god vam bili simpa? :)

Da li je u ovom svetu ravnodušnost normalna u toj situaciji a osećaj povredjenosti nenormalan?

bigstock-Virtual-Love-76385651-300x212.jpg

Poslednja izmena:
Nemam forumaske simpatije. Ne upoznajem se preko foruma niti bih, iako jesam upoznao par ljudi.
Nekada davno sam voleo da flertujem i kao muvam devojke, ali kada bi nesto zapravo htele ja bih se samo udaljio. Bio mi je potreban flert radi flerta takoreci.

Mislim da neko koga nikad nisam upoznao i sa kim nisam u nekakvoj ljubavnoj vezi i pored lepih razmenjenih reci nista ne duguje niti ja njemu. Druga prica naravno da se desilo upoznavanje u RL i da smo poceli neko izlazenje i muvanje ili se smuvali.

U virtuelnom svetu poput ovog mislim da ne treba da bude takvih ograda, a znas zasto, zato sto nase misli nisu nicija svojina.

Sa druge strane svakako da neko nakon toga ima pravo da promeni odnos sa doticnim.

Forumaska prijateljstva pa makar i nezna sa flertovanjem su samo to, prijateljstva, bar dok ne predju u RL.

Dragi forumaši,

Da li poštujete nepisani ljubavni kodeks i u virtuelnom svetu ili je u njemu sve dozvoljeno i kad u realnom nije?

Ukoliko flertujemo sa nekim pred očima nekog dragog nam forumaša ili forumašice da li je to sasvim u redu jer je ovo forum ili se radi o ravndušnosti i nepoštovanju iste vrste kao kada bi ste to uradili u nekom kafiću dok sedite jedno pored drugog?

Kako reagujete u obrnutoj situaciji: besni ste a ćutite i silom kulirate, vršite dramatični verbalni napad i završavate po kratkom postupku ili vas jednostavno baš briga šta rade koliko god vam bili simpa? :)

Da li je u ovom svetu ravnodušnost normalna u toj situaciji a osećaj povredjenosti nenormalan?

Postoje neka suzdrzavanja na Forumu a i u Rl.
obicno iskuliram..:)

Ne bacaju se biseri pred svinje što znači da ne treba ni ovdje svakom otvarati dušu .
I ovdje riječi i neki postupci znaju da povrijede itekako .
Nema veze što osobe sa kojima komuniciramo vjerovatno nećemo nikada sresti u
realnom životu .

Dragi forumaši,

ja kad mi dodje maltretiram sve ..kako kad.u susstini volim da se zezam sa svima i kuliram osim ako mi neko ostavi los vajb ili istripujem da me shavatise ozbiljno a to nisam zelela..

Poslednja izmena:
Virtuelni svet nije tako komplikovan :) Ponasanje nije isto kao u RL :lol: vise je opusteno, manje opasno :mrgreen: Sve sto zelim u RL radim virtuelno.

Svako osecanje je normalno, ne ocekujem iste stvari kao sto bi u RL ;) Nemam kodekse, igram se , :per: neke devojke online i sve sto je moguce virtueno radim :)

Ok postoje kocnice koje me sputavaju kao modovi i neka pravila na web sajtovima :mrgreen: Za nesto je bolji RL a za nesto drugo bolji VL :)

Drago mi je da si izasla iz anonimnosti i otvorila temu :flert:

Nemam forumske simpatije, mada bio sam u nekim slicnim situacijama i dzaba kodeks, dzaba povredjenost, ko zeli nekog drugog otici ce sa nekim drugim i nista ne moze da ga spreci, tako da ne vredi lupati glavu, vec prihvatiti stvari onakve kakve jesu.

Dragi forumaši,

U kom smislu dragog forumasa/ice? Ovo je skroz neodredjeno.

Posebna za tebe u odnosu na druge, privlači te njen način razmišljanja, znaš njen unutrašnji svet jer ste u interakciji i van tema i ako nju lično još uvek ne poznaješ

Ako je samo ovo u pitanju ne vidim razlog zasto bi problem flert sa drugom osobom. U RL ne bi bilo kulturno potpuno je zapostaviti. Na forumu je drugacije. Ovde na temi ucestvuje mnogo vise od 3 osobe.

mogao bi da se zaljubiš u nju ili već jesi šta god to značilo u ovom svetu.

Ako je u pitanju nesto vise od "razumevanja" onda ne bi ni fletrovao sa drugom. Pogotovo ako sam se vec izjasnio u svojim namerama.

Osim ako te namere nisu kres kombinacija na koju je ona pristala.

Ako je samo ovo u pitanju ne vidim razlog zasto bi problem flert sa drugom osobom. U RL ne bi bilo kulturno potpuno je zapostaviti. Na forumu je drugacije. Ovde na temi ucestvuje mnogo vise od 3 osobe.

Ako je u pitanju nesto vise od "razumevanja" onda ne bi ni fletrovao sa drugom. Pogotovo ako sam se vec izjasnio u svojim namerama.

Osim ako te namere nisu kres kombinacija na koju je ona pristala.
Odnosi se na odnos u kome je jasno iskazana naklonost sa obe strane koja prevazilazi prijatnu neobaveznu komunikaciju koja se stalno odvija na ovakvim mestima ali dao si već odgovor - da ne bi flertovao u tom slučaju. :)
U obrnutoj situaciji, šta bi osećao i kako bi reagovao? Da li bi je odbacio i da li je to zapravo njena ravnodušnost?

Poslednja izmena:
Odnosi se na odnos u kome je jasno iskazana naklonost sa obe strane koja prevazilazi prijatnu neobaveznu komunikaciju koja se stalno odvija na ovakvim mestima ali dao si već odgovor - da ne bi flertovao u tom slučaju. :)
U obrnutoj situaciji, šta bi osećao i kako bi reagovao? Da li bi je odbacio i da li je to zapravo njena ravnodušnost?

Ako mislis na razne sitne flertove koji ostanu samo na tome ne vidim razlog zasto bi bio problem flertovati i sa drugom osobom. Ako dvoje spomenu kafe i keksice nekom direktnom obracanju ne znaci da ce od toga nesto i biti. Ne znaci ni da je ozbiljna ponuda. Ako se ne zavrsi konkretnim razgovorom na PP.

Poslednja izmena:
Ako mislis na razne sitne flertove koji ostanu samo na tome ne vidim razlog zasto bi bio problem flertovati i sa drugom osobom. Ako dvoje spomenu kafe i keksice nekom direktnom obracanju ne znaci da ce od toga nesto i biti. Ne znaci ni da je ozbiljna ponuda. Ako se ne zavrsi konkretnim razgovorom na PP.
Zbog čega si onda napisao da ti ne bi flertovao, koji je razlog? Strah od toga šta bi mogla da pomisli ili nešto drugo?

Dragi forumaši,

čekaj...sviđa mi se neka forumašica i mi se nešto kao muvamo i utrči treći i kako ja reagujem ? jel to pitanje ?
pa misim :lol: zabole me dupe

Back