Nešto razmišljam o mom boravku u virtualu. Istražujući pojedine napise i teme, sučeljavanje misli ljudi, muzike , slika, sklada boja i sticanja nekih novih poznanstava, upoznavanje novih ljudi i otkrivanje različitosti, mi je donelo dvojako ikustvo.
Zašto je to tako nameće se pitanje.Virtual ima više dimenzija ali nama nama veoma važne dimenzije, vizuelnost. “Posmatranje” bez vizuelnog , veoma važnog u realu za procenu informacija, virtual daje novo svetlo na ljude, događaje, mišljenja i poglede.
Virtual nas oslobađa i daje mogućnost izražavanja bez bojazni, bez odgovornosti osim pred samim sobom, oslobađa nas očekivanje okoline i obavezu ponašanja, oslobađa nas ali, ALI i ograničava sa nama važnom komponentom koju daje real…neposredni kontakt, kontakt uživo, carstvo čula vida, čulo sluha, čulo dodira, čulo mirisa, osećanja bića po nekom tajanstvenom sedmom čulu…
Dopada mi se virtual koji mi je razvio sposobnost procene na osnovu ograničenih informacija o ličnostima sa kojima delim vreme, misli, slike, boje, ideje, sudbine, mišljenja; preko ispisane reči, preko reči ispisanih između redova, sinbola. Neverovatno koliko je to moćan način spoznaje.
Zaključak čovek je čudo a njegove mogućnosti su bezgranične. Zadivljena sam i oduševljena sa mnogim spoznajama.
Ne dopada mi se : progutano vreme koje sam mogla da upotrebim na rel-bolji način a to je kliktanje , kuckanje na stranice šarene koje obećavaju kvalitet a u suštini osim forme i perfektne obznane nema ničega za mene novog, posebnog i kvalitetnog. Pregledom slika fotografija prodje mnogo vremena dok se ne pojavi neka koja očarava nadahnjuje, raduje.
Ddopada mi se: mogućnost istraživanja po beskonačnim stranama sakupljenih “dela ljudi” napisa fotografija koje su želeli da podela sa nevidljivim bićima poput sebe.
Đurđa