Virtual box

O чему ви то?

Очигледно да неко овде води политику, износећи лажи, и тиме наводити друге да не користе Линукс.

Колико видим, све ради беспрекорно:

snapshot2.jpg

snapshot3.jpg

snapshot4.jpg

Хм, да, ја приступам из Линукса, не из Виндоњса :lol:

Poslednja izmena:
Nije.
Jedan od vecih problema cine Linuxovci, koji vrlo brzo zaborave ili namerno ili su takvi nadr.kani kako to izgleda kad pocinjes.
Ili su totalno operisani od pedagoskog, tj ne vide sistem. Moze milion objasnjenja da bude ako ne povezes 10 koraka, pa da covek shvati odakle se vuce inf za boot, za podesavanje linux, programa, i slicno...

A prednost linuxa je vidljiva kad za 5 godina promene 3 verzije windowsa, a opet ima memory leak koliko volis, CPU zahtevnost ogromna, a opet nema drasticnog prelaza.

Mislim da je upotreba linuxa postala predmet duvanja nekih osoba.A ovde to nije slucaj, ovde je ovako prepucavanje zato sto je Srbija, nema veze sa linuxom...
Jedino je ovaj korisnik sto lepo napisa 2 HDD i na oba po OS, napisao prosto Balkan resenje za svaku priliku...

Не лупетај глупости, и не износи неистину... :)

Онолико колико је активно код мене програма, укључи све то у Виндовс, и покажи овде:

snapshot5.jpg

Колико сад видиш, у функцији је 197 процеса:

snapshot6.jpg

http://forum.krstarica.com/showthre...ux-Mint-om?p=31177584&viewfull=1#post31177584

Предност се види и из ове теме, као и све друге. Невидим да има нешто тема око проблема са Линуксом, осим што неки корисници траже савете... :lol:

ПС

Због Линуксоваца вам неради њиндовс? :hahaha:

Poslednja izmena:
Хајде сад лагано и крените од почетка...
Проблем теме је основно непознавање рачунара и оперативних система а потом и самог програма... Искрено увек ме изненади ситуација кад лице које се жели бавити програмирањем нема ни основну представу о рачунарима и о оперативним системима који омогућавају лагодну употребу тих рачунара....

Већ су дате смернице постављачу теме како да омогући инсталираном Виртуал боксу да може баратати и са 64битним оперативним системима те не видим разлог за препуцавање...

Legendo za profesionalce je koji znaju da instaliraju ubuntu za pocetnike je malo teze da instaliraju cistu instalaciju

Не спадам у професионалце а сам себи (по потреби и другима) инсталирам линукс без већих проблема.
Први пут кад сам инсталирао Линукс (познат као cp6linux) једва да сам успевао да инсталирам игрице на Виндовсу (са поприлично зафрканције са крековањем) - док сам наведени линукс инсталирао из првог покушаја без изгубљених података...
Проблеми настају кад се не припремимо а очекујемо да ће све само од себе да се уради тј у овој ситуацији да без основног познавања рачунара можемо да се управљамо истима..

Из преписке у теми рекао бих да није постављач теме дирао већ пре неко ко се до сада бавио инсталацијом оперативног система на датом рачунару...

Da, večinom bude tako, neko podesi bios na svoj način, i onda daje korisniku u ruke... :)

Mada, reče Ona, da je pokušala da napravi neka podešavanja u biosu, pa verovatno nije uspela. Ima tu mnogo načina da se podesi bios da nemože korisnik da vrati na defolt, niti da ga prekonfiguriše. Nailazio sam na to, i zbog toga imao sam mnogo posla, nepotrebno... :)

Ево, мало сам се поиграо у МИНТ-у, и инсталирао Вин 7 у Виртуал боксу. Само ради пробе. :)

snapshot6.jpg
snapshot7.jpg

Као што видите на снимку, ипак су то 2 О. Система инсталирана, те захтевају много ресурса, троши се много меморије, процесор дрнда као блесав, и невидим никакву корист од тога.

Још увек сам мишљења да је боље инсталирати систем поред система, упоредо, и тиме не оптеречујемо рачунар. :)

Poslednja izmena:
lepo si sredio ovaj MINT

virtual box mi je uvek sluzio za kratkotrajnu upotrebu , da se pogleda kako izgleda sistem , za sisteme koji nemaju live cd verziju.

ubuntu ima , odavno sam ga instalirao i cini mi se da sam prvo isao da startujem bez instalacije pa sam iz samog linux-a pokretao instalaciju.

lepo si sredio ovaj MINT

virtual box mi je uvek sluzio za kratkotrajnu upotrebu , da se pogleda kako izgleda sistem , za sisteme koji nemaju live cd verziju.

ubuntu ima , odavno sam ga instalirao i cini mi se da sam prvo isao da startujem bez instalacije pa sam iz samog linux-a pokretao instalaciju.
Хвала, жив и здрав био. :)

Супер, и ја слично поступам :)

Ретко кад користим Виртуал Бокс, али сад сам хтео баш да проверим још што шта... :)

Back