Virtual box

ivana96

Zainteresovan član
Poruka
227
Skinem ga,i kada mi trazi da podesim ovo sa slike,nema nigde 64 bita..ja stavila Ubuntu 32 bita,ali kad ga pokrenem,izlazi mi : Unable to boot : please use a kernel appropriate for your cpu..U medjuvremenu sam i Ubuntu skinula..
Untitled.png

Pa nema 64,sta drugo da odaberem.Ima neka opcija na lap topu da se podesi za 64,nesto oko procesora,javljam ako uspe ovo sto sam nasla :D
:lol:

Neće to moći tako, nemože to bez kabla! :hahaha:

Šalim se, nego, nešto te ni ja baš nisam razumeo šta hočeš da izvedeš, i šta će ti Virtual BOX? :)

Ako misliš da iz Windowsa to izvedeš sa V.Boxom, nećeš uspeti, iz više razloga. :)

Treba mi Virtual Box,Linux i Ubunt,za rad u Terminalu tj programiranje..ne znam kako da sredim to..nasla sam nesto oko procesora ali imam Acer lap top i nikako da dodjem do BIOS-a,sta sve nisam pokusavala i f2,i f12 i del,i one kombinacije..nasla sam snimak gde samo u BIOSu treba nesto da se podesi radice,ali sad ni u BIOS nmg da udjem xD

- - - - - - - - - -

ne znam da l da deinstaliram ovaj ubunt i skinem 32-o bitni..

Moja preporuka ti je da počistiš sve, očistiš Windows, i posle skineš distro Linux koji želiš. :)

Onda podigneš čistu instalaciju Linuxa, pored Windowsa. I neće biti problema :)

Zašto ti preporučujem da tako uradiš je zbog toga što sam Windows kao i programi koji se koriste kao zaštita sistema od skora ne dozvoljavaju da se startuju bilo kakve aplikacije/programi, exe i slično... Da ne objašnjavam, mogu ti samo reči da posle nekoliko distroa koja sam skinuo, i narezivao na DVD, te razne zaštite su blokirale/izbrisale fajlove koje pokreću START/BOOT.... :)
Takođe brišu i pojedine segmente za instalaciju, i tokom instaliranja Linux-a, nemože da dovrši do kraja instalaciju...

Pa sam tako bacio nekoliko DVD-ja, izdangubio mnogo vremena. :)

U svakom slučaju, odluka je tvoja, šta ćeš i kako češ... :)

Sada radim samo na Linux MINT-u, Windows sam skroz izbacio iz upotrebe. :)

http://forum.krstarica.com/showthre...ux-Mint-om?p=31177584&viewfull=1#post31177584

Poslednja izmena:
Legendo za profesionalce je koji znaju da instaliraju ubuntu za pocetnike je malo teze da instaliraju cistu instalaciju

Neznam da li sam te dobro razumeo, zato što neznam šta smatraš početnikom, a šta iskusne u vezi instalacija Linuxa.. :)

Vidim da se dama umrsila, te nikako da pohvatam konce njenih misli... :)

Koliko sam zapazio, pomešala je pojmove, matematičkog koprocesora, fizičkog procesora i softverskog procesora, kao i ostalo... :)

Zato sam preporučio da instalira pored Windowsa Ubuntu. :)

U svakom slučaju, na njoj samoj je šta će i kako će... :)

Pocetnike smatram one koje se prvi put srecu sa linuksom i problemima prilikom instalacije itd.....

Nepreporucujem instalaciju pored windowsa jel hoce ubuntu boot loader da zaezne windows boot loader pa ispadne belaja posle brisanja linuksa

A iskusne koji znaju da instaliraju i podese linuks da radi kako njima odgovara

Poslednja izmena:
Pocetnike smatram one koje se prvi put srecu sa linuksom i problemima prilikom instalacije itd.....

Nepreporucujem instalaciju pored windowsa jel hoce ubuntu boot loader da zaezne windows boot loader pa ispadne belaja posle brisanja linuksa

Aha, razumem, hvala :)

Ono što zaboravih, i nemoj me pogrešno shvatiti, pa teže je instalirati Linux u VirtualBoxu, nego pored Windowsa.

Drugo, nije veliki problem vratiti BOOT sektor posle brisanja Linuxa, to je već prevaziđeno.

I netreba se nikad stideti pitati ono što se nezna.

Nije niko ni previše pametan, ni previše glup, već je u pitanju iskustvo, da li neko ima manje ili više saznanja :)

Ja sam probao sve nacine i na kraju sam ga stavio na poseban HDD.Imao sam na pocetku problem sa BOOt-om,ali se sve da resiti,ali ipak mislim da je linuxu,t.j. ja imam Ububnu 14.04,na posebnom HDD-u i onda se nema nikakvih problema.I sa njega mogu da se pokrenu i Winovi programi.mada ja zbog zene posto koristi samo Win.7,namestim u BIOS-u da se pokrece sa njega.A kad sam sam kod kuce onda pokrecem i Win.7 i Win.8.1 sa Ubuntua,posto Boot dozvoljava.mada sam i jajedan od novijih korisnika Ubuntu-a

Ja sam probao sve nacine i na kraju sam ga stavio na poseban HDD.Imao sam na pocetku problem sa BOOt-om,ali se sve da resiti,ali ipak mislim da je linuxu,t.j. ja imam Ububnu 14.04,na posebnom HDD-u i onda se nema nikakvih problema.I sa njega mogu da se pokrenu i Winovi programi.mada ja zbog zene posto koristi samo Win.7,namestim u BIOS-u da se pokrece sa njega.A kad sam sam kod kuce onda pokrecem i Win.7 i Win.8.1 sa Ubuntua,posto Boot dozvoljava.mada sam i jajedan od novijih korisnika Ubuntu-a

Da ako koristis wine emulator za pokretanje win programa

Da ako koristis wine emulator za pokretanje win programa
Ne meni kada je u BIOS-u namesten HDD koji sadrzi Ubuntu prvi na spisku,on pokrece Ubuntu i imam 10 sec. vremena da odaberem koji cu OS da pokrenem,a kad hocu Win.7 onda njega u BIOS-u podesim da bude prvi,a tu mi daje mogicnost,da biram hocu li Win.7 ili Win.8/1.kada sam dizao Ubuntu,raskacio sam ova dva HDD-a,tako da je se Boot Loader lepo rasporedio.Dok sam probao sve zajedno,uvek mi je odredjeni OS preuzimao MBR,tako da nisam imao mogucnost da biram koji cu OS da pokrenem.Citao sam nesto o tome i ima tu resenja,ali susvuda pisali da je za Linux najbolje da bude na posebnom HDD-u.Kod mene je to uspelo i ne bih za sada dirao nista,ali ja sam nemirne prirode,pa moram kasnije probati i druge nacine.ne treba covek da ima OS,ako nezna sa njim vladati.Inace mi se Ubuntu svidja i sve moje prikljucke koje imam,a ima ih dosta je prihvatio.I koristim bazu bjihovih softvera koji rade dobro.

Ne moze da mi nadje OS sad kad sam skinula i VMware o.O Sta se desavaaaa???

pogledaj ovo

- - - - - - - - - -

Ne meni kada je u BIOS-u namesten HDD koji sadrzi Ubuntu prvi na spisku,on pokrece Ubuntu i imam 10 sec. vremena da odaberem koji cu OS da pokrenem,a kad hocu Win.7 onda njega u BIOS-u podesim da bude prvi,a tu mi daje mogicnost,da biram hocu li Win.7 ili Win.8/1.kada sam dizao Ubuntu,raskacio sam ova dva HDD-a,tako da je se Boot Loader lepo rasporedio.Dok sam probao sve zajedno,uvek mi je odredjeni OS preuzimao MBR,tako da nisam imao mogucnost da biram koji cu OS da pokrenem.Citao sam nesto o tome i ima tu resenja,ali susvuda pisali da je za Linux najbolje da bude na posebnom HDD-u.Kod mene je to uspelo i ne bih za sada dirao nista,ali ja sam nemirne prirode,pa moram kasnije probati i druge nacine.ne treba covek da ima OS,ako nezna sa njim vladati.Inace mi se Ubuntu svidja i sve moje prikljucke koje imam,a ima ih dosta je prihvatio.I koristim bazu bjihovih softvera koji rade dobro.

Lepo su ti objasnili uvek instaliras linuks na drugi hdd

Ja nemam HYPER-V MANAGER ON WINDOWS 7,ne znam da l to nema neke veze..sta sve nisam pokusavala od gore sto ste navodili..ne znam koji mu je djavo.U ponedeljak mu ne gine obaranje sistema u servisu

Ja nemam HYPER-V MANAGER ON WINDOWS 7,ne znam da l to nema neke veze..sta sve nisam pokusavala od gore sto ste navodili..ne znam koji mu je djavo.U ponedeljak mu ne gine obaranje sistema u servisu

WAUUU, gde si ti odlutala? :lol:

Jel ti izmišljaš nešto što još niko nije smislio, ili želiš da instaliraš Ubuntu_Linux ?

Sasvim je lako instalirati Ubuntu, MINT, itd... :)

...............

Ja sam imao još jedan distro instaliran pored MINT-a, sinoć ga obrisao, i normalno, nije mogao da se butuje zato što je bio i uništen GRUB.

Instalirao sam ponovo GRUB, i sve funkcioniše normalno... :)

Poslednja izmena:

Back