Virdžinija Vulf

Ja bih rekla pre da devojkama treba divljenje. U većem broju slučaja. A meni... Pa, ne treba mi razumevanje, čak se i plašim da sam obična ako me svi razumeju...
Mislila sam na pravo. C, c, c, Vi ste baš jedan čudan gospodin.

Isuse, dokle ste došli i ne da ste skrenuli s teme, nego ste počeli lupetati i odlutali ste skroz. Virginija Woolf je velika književnica i velika žena, a nisam sigurna da razumijete njene knjige i ono što je govorila u njima. I kakva vam je sad to tema? A, počelo je ne s "Tko se boji Virginje Woolf" nego da ju Dark Lady voli čitati. Zašto morate biti svadljivi i pregovarati se, tko bi znao, ali ste svakako 'udesili' razgovor...

Čitala... Orlando me oduševljava, jer je neobična i posve drugačija priča od ostalih dela Vulfove. Ali, realno, ono što je Virdžiniju svrstalo u red poznatih i priznatih jeste polet feminističke teorije koja je našla svoje uporište u njenim delima, kao i socijalni aspekt, kroz kritiku viktorijanskog društva. Jedno vreme sam i sama bila oduševljena... Činjenica je da nije ni malo laka za čitanje, radnja se rasplinjava, potrebna je puna koncentracija da bi se sve to ispratilo. Ono što mi posebno prija kod nje je lirsko izražavanje. U svakom slučaju - vredna čitanja.

Zavrsio citanje ''Izmedju cinova'', odlicna knjiga koja govori o sumornom ljudskom zivotu i nemognucnosti coveka da nesto povodom toga ucini, ili jednostavno, njegovog neznanja. Beg od samog sebe. Grupni portret Engleza sjedinjen u toj camotinji i vreme, sveprisutno, postojano, koje stalno ponavlja da je tu i da tece...
Sjajna knjiga :)

Back