Čitate li je? Kako vam se čini?
Meni je ona omiljena spisateljica, volela bih da nađem istomišljenike.
Meni je ona omiljena spisateljica, volela bih da nađem istomišljenike.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja o njoj ne sudim zbog njenog zivota jer nista ne znam o njoj privatno.
Smesno mi je da kazes kako je Gospodja Dalovej neko duboko stivo.Nemas nista dublje i teze od nemacke filozofije,te nemacke filozofe ja lagano citam i tumacim,bez vecih problema.|I sad kao ja ne mogu da rastupacim jednu Virdziju Vulf,smesno mi zaista.
Tomas Man,Herman Hese,Dostojevski,Markes,,,sve su to malo tezi pisci i bez problema ih svarim.I sad sta je Vulf za njih?
A Hese je, kad smo kod toga, po mom misljenju, pisac za citanje uz caj popodne, nije nikakav ozbiljan pisac, cak je i pozer. Stoga, cudno mi je sto se nasao uz Mana i Markesa.
Hm,lolOvo je najveci problem nemacke filozofije...
Oni koji pisu namerno zamagljeno i mutno se smatraju dubokim mudracima, a ta stvar je mogla da se kaze na sasvim prost nacin.
Stvar je u tome da se iza tih apstraktnih i namerno zamagljenih recenica krije obicno neka banalnost,pa kada citalac to "rastumaci" on stekne utisak da je genije i laska sebi kako on zna da cita tako "tesku i duboku" filozofiju.
Brajko,gresis,pises tako a verovatno ne poznajes filozofiju.Moras nesto poznavati da bi kritikovao ili hvalio.Ja sam od Virdzinije samo jednu knjigu procitao i to je malo,zato sam se ogradio.Trebao bih jos koju njenu procitati da bih bio sigurniji.Ovako na osnovu jedne ja zaista nju ne cenim,ali ko zna ako bih sve procitao.
Solzenjicin je dobar pisac,ali ima losu jednu knigu,zove se mislim Avgust 1918.To mu je prva ili jedna od prvih knjiga,i da sam od njega samo to procitao,ja bih o njemu mislio sto i o Vulfovoj.
Fridrih Nice kaze "mute vodu da izgleda dublje".
Mislio je na neke filozofe koji pisu tako zakukuljeno.
No ima i toga,ali to svakako nije Hegel i Kant.I ja nekada dok sam pocinjao sa filozofijom mrzeo sam te sto ne pisu lagano,ali ipak kasnije kada sam usao u materiju,shvatio sam da su zapravo najdublji i najbistriji upravo takvi.
Veliki misli se ne mogu objasniti cobanskim jezikom.Filozofija je strucna nauka,nije prazno mlataranje i ne moze se koristiti paorskim recnikom.
I medju knjizevnicima ima dosta pokusaja da se pise teskim jezikom,nerazumljivo,da se muti voda kako bi izgledala dublja.Ali ranije ili kasnije se sve to prozre.
Te knjige jedino mogu da obogate covekovu sujetu.Procitavsi i shvativsi neku banalnost citalac ce pomisliti da je on ravan hegelu tj.geniju,ma sta ta rec znacila...Sa druge strane,covek nauci tek kad sam otkrije,nek kad mu neko drugi nacrta,zato to i jesu knjige koje mogu da obogate covekov duh i misao na tako mnogo nacina.
To je mozda kod tebe slucaj,sreco draga.Te knjige jedino mogu da obogate covekovu sujetu.Procitavsi i shvativsi neku banalnost citalac ce pomisliti da je on ravan hegelu tj.geniju,ma sta ta rec znacila...
Istina govori prostim jezikom.