Vino od zove, prvi put pravim treba mi pomoc

Almighty42

Početnik
Poruka
1
Pravim vino od zove i pratio sam ovaj klip -
Treba mi neko ko vec ima iskustva u ovome, jer nisam 100% da radim sve kako treba. Zavrsio sam proces fermentacije (24h) i sipao vino u plasticnu flasu, ali idalje mirise na kvasac(promenio je miris od pocetka fermentacije sad mirise kao neki da kazem "truli" kvasac). Ovo pisem dan posle prestanka ferm. , da li ce ovaj miris da se promeni u roku od par nedelja ili nesto radim pogresno?

mislim da su ti ocekivanja velika

Jesu umesto da sačeka da sazri PLOD ZOVE, i da OD TOGA pravi vino, on ovde naseda na UDBAŠKU propagandu da se cvet zove obere PRE SAZREVANJA, i da narod ne oseti čari tog izuzetnog voća!

https://www.google.com/search?q=PLO...ECAwQAw&biw=1407&bih=885#imgrc=MNcrzQFz2vTBnM

1591018083810.png

1591018095879.png

Može bez te udbe? Hvala!

Što se ovoga tiče, ja sam čula samo za sok od zove, nikad za vino.
A ove bobice mi liče na nešto što mi je mama nekad rekla da ne sme da se jede. Ja to ne bih jela.... :sad2:
kad sam bila mala..3-4 godine..isli smo u selo kod tatinog oca koje je udaljeno 5km od puta, a do kojeg moze da se dodje samo kolskim kolima ili pesice
mi smo isli pesice, tati je nesto pozlilo posto je prethodnih meseci operisao puknuti cir na zelucu i znam da smo u nedodjiji seli i da nismo imali nimalo vode kod sebe
i tata je onda ustao i ubrao te crne bobice
mama je viknula ne to, otrovno je
a on je rekao - ove se jedu
i tek sad znam da su to bile zovine bibice
one nejestive rastu na zbunju blize zemlji i otrovne su

• Podržavam
Reactions: Red
Pravim vino od zove i pratio sam ovaj klip -
Treba mi neko ko vec ima iskustva u ovome, jer nisam 100% da radim sve kako treba. Zavrsio sam proces fermentacije (24h) i sipao vino u plasticnu flasu, ali idalje mirise na kvasac(promenio je miris od pocetka fermentacije sad mirise kao neki da kazem "truli" kvasac). Ovo pisem dan posle prestanka ferm. , da li ce ovaj miris da se promeni u roku od par nedelja ili nesto radim pogresno?
Mislim da kad si već krenuo, treba da odradiš to do kraja i da nam posle javiš rezultate.

Back