Vilson: Zemlja koja ide u EU ne treba da prima naoružanje iz Moskve

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://rs.n1info.com/Vesti/a505464/Dejmon-Vilson-o-donaciji-ruskog-oruzja-Srbiji.html

05.08.2019. |22.59 >23.04

Zemlja koja ide u Evropsku uniju, ne treba da prima naoružanje iz Moskve, rekao je za Glas Amerike izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson povodom isporuke ruskih tenkova Srbiji.

Upitan da li time Srbija šalje signale Zapadu i kako vidi nabavku oružja, Vilson je rekao da je to štetno i neodgovorno i da je to pokušaj da se oslabi normalizacija.

"Put Srbije ka EU je kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom, ne kroz rusko naoružanje, ne preko oružja iz Moskve. Sve dok je Kosovo otvoreno pitanje, videćemo ruske pokušaje, videćemo srpske igre, sve te neke kontroverzne odnose", rekao je Vilson.

On je ocenio da trenutne odluke mogu da štete samim ciljevima Srbije.

"Zemlja koja ide u EU, ne prima naoružanje iz Moskve, to nije kompatibilno", istakao je Vilson i dodao da razume da je Rusija uz Srbiju po pitanju Kosova u UN.

Komentarišući izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera da se nada da srpska opozicija neće bojkotovati izbore, Vilson kaže da on veruje u Ustav i demokratske institucije.

"Ako ste srpska opozicija, teško je. U teškoj je situaciji i to mi je jasno. Ne sviđa mi se medijska situacija u Srbiji, jako je teško", naveo je Vilson.

On je primetio da postoji trend bojkota, naročito na Balkanu i osporavanja legitimiteta parlamenta.

"Jako imam razumevanja za teške uslove u kojima deluje srpska opozicija, to nije lak zadatak. Istovremeno je važno biti na terenu, razgovarati sa ljudima i zajednicama šta ih muči, da uđu u trku, da budu odgovorni i da se bore za političke ideje preko dostupnih mehanizama, dok pokušavaju da poboljšaju demokratske procese", ukazao je Vilson.

On je istakao da zna da to nije idealno, ali ga brine i da se samo kaže: "Nećemo da učestvujemo".

"Gde to vodi zemlju? To nije baš optimistično, ako vidite da su na terenu jedni glasovi i samo jedna snaga", rekao je Vilson.

ДОЛЕ ВЛАДИМИР ПУТИН И ЊЕГОВО ЦАРСТВО ЗЛА!

581384

581385

Glasaci Srbije kazu drugacije... iako ti isti glasaci preziru EU i NATO a vodja im radi suprotno.

A oni mu daju podrsku.

Zar nije malo Srbija fiju fiju?
Zna raja da se vođa folira po tom pitanju! Od Bravara je naučio da je to dobitna kombinacija! Samo čekamo da još pripali 'kubansku' pod Trampovim nosom, a onda otrči Putinu pod noge! :zcepanje:

jako lesi vesti za lokalnu *******nu sendvicariju poraz americkog carstva zla je ispred nas ovo su zadnji trzaji pre nego sto krepa
Neki od poslednjih tvojih komentara
  • jako lesi vesti za lokalnu *******nu sendvicariju poraz americkog carstva zla je ispred nas ovu su zadnji trzaji pre nego sto krepa
  • jako lose vesti za lokalnu *******nu sendvicariju iranci zive pod sankcijama zadnjih 50 godina a amerika je od juce pod jos jacim kineskim sankcijama koje ce izazvati ekonomsku depresiju u americi dobro dosli pred sam pad americkog carstva zla i raspad velike briatnije i ekonomsku depresiju nemacke
  • kako se samo lokalna krezuba *******na sendvicarija doslovce zasrala na ovu vest dizu noge sve u 16 ne bojte se zavrsit ce te samo u dozivotnom zatvoru
  • jos jedan poraz carstva zla bosna ne ide u nato veoma teski dani za lokalnu krezubu sendvicarsku *******iju
  • jod jedno novo kmecanje fasisticke teroristicke luzerske *******ne krezube sendvicarije ispusili u bosni sto se tice natoa a sada i ovamo kmece na ovoj temi carstvo zla sve vise propada a njihove curice placu kao da im treba menjati pelene
  • ajde jos malo kmecite *******ijo da jos vise uzivam u vasem placu curice
  • teski dani za lokalnu krezubu *******nu sendvicarsku gologuziju amerika propada svakom danom sve vise a njihove curice vriste po forumu na svakoj temi dan i noc :hahaha:
  • lokalni krezubi *******ni sendvicari kmece sve u 16 sto se neko raduje kada se amerikancima nesto lose desi citav svet ih mrzi pitanje je zasto je to tako a sto se tice amerikanaca kao nacije i da oni ne zele nista od toga sta njihova vlada radi dovoljno je uzeti podatak da je vise ljudi...
  • teski dani za lokalnu krezubu *******nu sendvicarsku gologuziju amerika propada svakom danom sve vise a njihove curice vriste po forumu na svakoj temi dan i noc :hahaha:
  • obozavam da citam ovo *******no sendvicarsko kmecanje ala vas svi zapisavaju u zadnje vreme jadni od muke ce te puci obrisi suze moja mala :hahaha:

Umeš li ti nešto drugačije da napišeš?

kolko ja umem da brojim, od 10 rusa 1 je gladan...........znaci 10 posto ispod granice siromastva...................
581396

kao sto vidis nema razlike...................JEDINA RAZLIKA JE TA STO JE AMERIKA MNOGO BOGATIJA OD RUSIJE (prema AMERICKOJ statistici)
I ZEMLJA SA VRHUNSKOM DEMOKRATIJOM DOK JE RUSIJA DIKTATORSKA TAMNICA NARODA.

I nagrad za retarda dana ide...... Komsiji. Danas je ipak pre Jamija otvorio temu uz svoj retardirani komentar. Ima ovde jos par primeraka, popularnih "bezmozgovica" koji inace vole da lupetaju, pa su dopunili svojim debilnim komentarima ovu debilnu temu.

Inace previse vaznosti se ovde daje kada neki sef, direktor neke nevladine organizacije kao analizira situaciju, pa kao trebalo bi ovo, ne bi trebalo ono. A onda se to mediji poale, pa raspale ovakve ludake kakvi ima i ovde na ovom forumu. Ali ajde, makar se malo ubije vreme.

U politickom smislu bilo kakvo naoruzavanje bilo koje vojske dovodi do odgovora drugih. Dakle u tom nekom smislu nasa nabavka famoznih tenkova i aviona mozda bi i mogla da se gleda kao na talasanje. Ali mi imamo argument, nase nabavke su odgovor na nabavke u okruzenju, pre svega Hrvatske (one lansirne rampe za rakete) i na tzv. kosovu, gde je stvoreno nesto sto oni zovu vojska. Sad, ovaj koga su citirali u tekstu nije se izjasnio da li je samo kupovina, odnosno dobijanje na poklon ruske vojne tehnike problem, ili kupovina i dobijanje oruzja uopste. A cinjenica je da bi bilo kakva masovnija kupovina naoruzanja itekako dovela do nekih vecih reakcija.

U ovom slucaju to nikoga ne brine, jer je nasa vojska u ovakvom okruzenju bezopasna i jedini zadaci su joj da cuvaju teritoriju, ovo sto je ostalo, nego sto postoji opasnost da se neko napadne. Da nije tako odavno bi nam zapad zaseo za vrat. Recimo ako bismo odlucili da dovedemo S300, to je vec nesto sto bi dovelo do ozbiljnije reakcije, a onda bi se javili i ozbiljniji zapadni politicari da nam ozbiljnije zaprete da to nije pametno. Ne zato sto mi verujemo u neke mitske karakteristike koje S300 nema, vec zbog toga sto unosimo nemir medju ostale.

Sa druge strane zapad nekada "pusti" neku zemlju da se naoruza, onda zaplasi susede i uvaljuje im svoje oruzje, kao odgovor. I to je razlog zasto oni sada nesto ne reaguju burno. Mislim, oni su kao zabrinuti, ej imamo 12/13 migova, pa hrvati sta cekate, kupujte F16 (samo ne polovne izraelske,vec originalne americke).Malo se manipulise strahom, malo ponosom i balkanskim kompleksima kako bi se zaradilo na prodaji vojne opreme. A u slucaju bilo kakvog sukoba pobedila bi strana koja bi imala direktnu pomoc zapada.

Zbog svega toga citava ova farsa, kao neka ljutnja sto mi dobijamo neko oruzje je smesna. Da smo mi bilo kakva pretnja bilo kome itekako bi reagovali oni koji bi trebali da reaguju. Ali svakako je bolje ovo sto mi radimo, nego sto recimo rade bugari. Kupujes eskadrilu F 16 dajes milijarde, a nemas ozbiljnu pretnju na vidiku. A to dalje nosi druge promene, moras da menjas sve standarde, od radara preko svih drugih komponenti da bi ratno vazduhopolovstvo, oslonjeno na Migove i Suhoje, sada prebacio na F16. A poznato je da je lovacka avijacija skupa igracka koju mogu priustiti samo najbogatije zemlje ili one koje ocekuju vece sukobe. I to mislim na ozbiljnu avijaciju. Kao sto je turski plan da kupi vise od 100 preskupih F35 aviona, sto im je SAD sada zabranila, ili Izrael ono sto je ulozioo u kupovinu i modernizaciju.

Dakle mi smo sitne ribe u svemu ovome, a sluzimo dobro kao strasila da se malo zaplasi komsiluk i da pocne da kupuje americko i drugo naoruzanje.

Back