Вилхелмов врисак

Sta vi gleeeedate.... tj slusate vi film ne gledate :S
takvi ljudi kao vi kada prepricavaju ne kazu ebrate jesi "gledao taj i taj film"
kazu e brate "jesi slusao film" :D

Ja nekad stvarno samo slušam filmove, kad su oči već umorne.
Tarantinovi filmovi su super za slušanje (muzika, sleng, ebonics).
Šekspir je divan za slušanje, nema veze čak i kad se ne razume šta kažu.
Stare holivudske komedije, to je odličan test engleskog, jako brzo pričaju...
Ima ih dosta, ali to je neka druga tema...

- - - - - - - - - -

Ahaha, da :ok:

nema veze sa vriskom,ali ,evo, sto se tice zvuka na filmu,mogu da preporucim svedski Sound of Noise...http://www.imdb.com/title/tt1278449/
tu mogu da se vide ali najbitnije i cuju svojevrsni muzicki banditi kako improvizuju bukvalno sa svacim sto im padne pod ruku.:D ne znam jel gledao neko...
dobro,sve je studijski radjeno,ali kako je uklopljeno u pokrete na filmu,to je shou...mozda su autori ovog filma gledali Be Kind,Rewind. Tu su improvizovani rimejkovi filmova `svedjanizovani`...::)

taj naprstak se zove slide, na našem jeziku slajd, jbg nije imenovano u našem jeziku...a tehnika sviranja tom spravicom slide guitar...najčešće je od metala, ali može biti i od stakla...
mada, može se improvizovati i sa dosta toga, recimo nekim tankim bočicama od stakla, i slično...
ako voliš taj zvuk, evo ti ovo, dobar je...

- - - - - - - - - -

ja sam davno našao u kući neki alat što koriste šnajderi, snašao se i nabio to na prst...original slajd, oblik skoro isti.....:malav:

Hvala na objašnjenju :ok:

U ybt, ovo je kao da slušaš Žana Pola Sartra kako priča o zvuku... ili tišini.

Welcome back Hoduras :heart:. Nego s kim si se to napičila na Ženama da su te banovali na nekoliko meseci? :mrgreen:

Hvala :heart: Ma sama sam se banovala, imala sam mnogo posla, a nisam karakter da ne dođem na forum...Šta ću kad sam po prirodi nesebična, moram svima da objasnim da su u zabludi :malav:

Meni je ovaj Kejdž baš sladak, jeste apstraktno, ali je zanimljivo...

Back